Föreställ dig en gammal välbehållen och vacker patriciervilla och föreställ dig därtill att den är omgiven av en fin trädgård med estrelicia-blommor och palmträd. Enbart poolen, med sina solstolar, indikerar att villans funktion skiljer sig från andra bostäder i samma kaliber. The Charm of Cascais lever absolut upp till sitt särskilda namn - detta är lite av en "ensamvarg" som ligger undangömd i ett annars livligt Cascais. Och vad kan vara bättre?

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Från utsidan är det näst intill omöjligt att förutspå vad som väntar dig på den andra sidan porten, och jag skulle fara med osanning om jag sa att min nyfikenhet inte var på spänn. Bara namnskylten ute vid vägen, intill den minutiöst välkonstruerade kalkstensmuren, gjorde att mina sinnen med automatik skärptes, långt innan jag ens satt min fot inne på egendomen.

Uppe vid ytterdörren hälsar tre skällande hundar oss välkomna. De står fint och prydligt och väntar tillsammans med Dietrich, som visade sig vara en vän till huset. Ägarna är nämligen inte själva hemma - och då de är på semester i Brasilien har de bett Dietrich, som kommer från Flensburg, att ta hand om både huset och trädgården. För ögonblicket finns inga andra gäster, januari är nämligen lågsäsong på Lissabonskusten så här är tämligen folktomt. Och p g a detta har han fått lov att ta med sig sina vovvar, något som normalt sett inte är tillåtet. I vilket fall som helst känner jag mig absolut inte snuvad på min väntade rundvisning som jag sett fram emot- och det visade sig att det skulle komma många roliga historier från den tillfälliga "hushållaren" från Flensburg. Jag skulle vilja tippa att Dietrich är runt de 70, men han är av den typen som aldrig blir gammal i sinnet - tvärtom att vara med på noterna är för honom både en hobby och hederssak.

Den hemtrevliga stämningen anas 

Således går vi runt och tala halvt engelska, halvt tyska och portugisiska för hemmabruk - en skön blandning som funkar mer än väl. Det är utan tvekan ett av de mest avkopplande besök som jag någonsin varit på, kunde jag konstatera för mig själv. Dietrich kommer inte från hotellbranschen, det skulle då vara synd att påstå, men han tar hand om sin uppgift med bravur och så stor ansträngning - att verka professionell menar jag, att The Charm of Cascais bör vara honom evigt tacksam för detta. Det finns många anledningar till att åka på semester till Lissabonkusten och här ska du strax få en till, och just varför du ska välja The Charm of Cascias; Jo, det är charmerande, och ordet charmerande hade jag med gott samvete kunnat skriva med stora bokstäver.

En modernare version av familjen Skjern's hem

Dietrich visar oss först runt i hallen - han är mycket grundlig och det tar sin lilla tid, så det känns ganska oförskämt när jag till slut måste be honom att sätta lite fart, men han tog det som en man:). Den övergripande stilen i det gemensamma området är klassiskt och då på rätt sätt. Spisen t ex är dekorerad med orientaliska mattor i all världens mönster, guld-inramade tavlor (förmodligen arvegods) och runt om i rummet står stora, mjuka soffor och fåtöljer. Underhållning finns det rikligt av - förutom platt-TV kan du prova på schack-bordet, ta ett parti biljard eller bara sätta dig tillrätta med en av de otaliga böcker eller tidskrifter som finns tillhanda och kanske njuta av ett glas portvin samtidigt. Om The Charm of Cascais hade legat i Korsbæk, då skulle det vara en person som Ingeborg Skjern (från serien Matador) som skulle vara kvinnan i huset - jag tror att hon skulle ha tyckt om att hålla semester just här på  Av. Infante D. Henrique 669 i Cascais.

Min vän från Billund

Om Dietrich hade varit av danskt ursprung, så hade han garanterat följt Matadors 24 episoder och skulle också ha älskat den populära Ingeborg. Förmodligen känner Dietrich inte till Danmarks mest sedda serie, men han vet i gengäld vem Henning från Billund är, någon som han i årtionden gjort affärer med. "Känner du inte honom, Marie?" Och jag var tvungen att göra honom besviken - Henning från Billund har jag fram till dags datum ännu inte haft äran att lära känna. Nog är Danmark en liten nation jämfört med vårt grannland i söder, men ... Där kunde jag inte undvika att dra på smilbanden.

Varsågod och sätt dig till bords

Med den uthållighet Dietrich visade, var jag inte ett dugg förvånad att han även med glädje ville laga kvällens middag och göra en insats som aldrig förr. 1. för att ge en så bra service som möjligt och 2. för att få lite sällskap, där han kunde briljera med sina fyndigheter och roliga historier. Man kan nästan förnimma att maten skulle bli tillagad med kärlek ute i det mysiga köket. Och "restaurangen" påminner faktiskt mest av allt om en modern, men fin matsal - det utstrålar både själ och karisma på The Charm of Cascais. Frukost ingår i priset, och känner du för att äta middag, så kan du beställa denna till ett rimligt pris (från den dagliga menyn) och från Dietrich att döma, är det en njutning för gommen - vilket låter lovande.

Bra att veta om The Charm of Cascais

Eftersom jag fick en personlig rundtur inifrån och ut, är det omöjligt att säga vad som varit bäst. Nu vet du vad du kan se fram emot på insidan av husets fyra väggar. Men glädj dig även att lägga dig tillrätta i den lilla oasen utanför - här är högt upp till himlen, och även om platsen och innergården kanske inte är lika spännande som många av våra andra gömställen är det en liten pärla. Men ta en titt på bilderna här ovan - och du behöver inte mycket fantasi för att drömma dig långt borta. Poolen är (från huset's storlek sett) relativt stor, även om den inte har olympiska mått. Å andra sidan, har du hela Atlanten till ditt förfogande inom några minuters promenad.

The Charm of Cascais vänder sig mest till par som önskar sig ett smakprov på Lissabonkusten.  Ställ in GPS'en när du anländer till flygplatsen, så är det lättare att hitta, men eftersom hotellet ligger i stadszonen, kan det vara lite svårt med parkeringsplatser. Även om hotellet ligger lite undangömt, bör du vara beredd på att det kan förekomma buller från utsidan - inte för att detta avskräcker mig personligen, men vi vill att du ska vara medveten om detta, att just The Charm of Cascais har ett mer centralt läge än många andra av våra boenden. Detta är också en del av charmen - att du bor mitt i smeten i en av kanske Lissabonkustens mest älskade städer. Vi har bara hittat ett ställe, som inte många känner till, där du får den lokala charmen serverad samtidigt med morgonkaffet.

Därför kommer vi gärna tillbaka till just detta hotell

The Charm of Cascais passar dig som vill bo tätt på det mesta - staden, havet och samtidigt lite undangömt. Naturligtvis gjorde Dietrich mig knäsvag med sitt charmerande sätt att visa mig runt (tror det måste vara något italienskt i hans ådror), och även om han inte är hotellets ordinarie "vaktmästare" vill jag i alla fall, nästa gång jag besöker Cascais, checka in mig i något av de åtta läckra rummen och bara njuta av att vara "isolerad" och samtidigt mycket "tätt inpå allt".

Läs mer om The Charm of Cascais

Officiell kategori

Hideaways kategori

275 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta kuststad, Cascais - 0
 • Närmsta tågstation, Cascais - ca 2 km
 • Närmsta busshållplats - ca 200 m
 • Närmsta strand - ca 2 km
 • Rossio-platsen, hjärtat av Lissabon - ca 29 km
 • ...och det innebär shopping
 • Estoril med badliv och casino - ca 5 km
 • Lissabon Oceanarium, ett av Europas största - ca 36 km
 • Sintra, den lilla äventyrstaden på berget och nationalpark- ca 16 km
 • Cabo da Roca, en av Europas västligaste punkt - ca 14 km
 • Stömning och mys till lunch i Sesimbra - ca 58 km
 • Den gamla, berömda fästningen Obidos - ca 95 km
 • Lissabon flygplats - ca 36 km

Rumstyper

Officiellt har The Charm of Cascais 5 stjärnor vilket beror på rummen. Jag skulle själv vilja ge det 4 stjärnor även om rummen bjuder på det jag förväntar mig av ett 5-stjärnigt hotell. Det blev bara åtta rum när det begav sig, men det är åtta läckra, ljusa och rymliga rum.

Det hör normalt inte till att beskriva badrummet som ett särsklit plus i kanten, men så är det i detta fall - ytterst inbjudande faktiskt. Det finns inte två rum som har samma inredning utan känns mer som ett privat hem och det är just det som ramar in The Charm of Cascais, den oformella stämningen. Det enda de åtta rummen har gemensamt är att du kan njuta av din vistelse ute på din privata balkong eller terrass - en av många uppskattad "detalj" .

Alla rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på The Charm of Cascais:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Av. Infante Dom Henrique 669
2750 168 Cascais

Koordinater

Latitude: 38.7035
Longitude: -9.4345

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Portugal, Lissabonkusten, Cascais
 • Närmaste flygplats: 34 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool
Portugal, Centrala Portugal
 • Närmaste flygplats: 124 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Portugal, Alentejo
 • Närmaste flygplats: 89 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi