Ett historiskt hideaway i Portugals tidigare huvudstad Coimbra - båda efterlämnar ett stort intryck! Berättelsen om Romeo och Julia kunde lika gärna ha försiggått på Quinta das Lagrimas - inte på grund av den berömda balkongen, men på grund av de två huvudpersonerna. På Lagrimas upprepas historien: Två, som gärna vill ha varandra, men som av olika skäl måste leva ihop i det fördolda.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Som tur är får jag lov att visa upp min kärlek offentligt. Lagrimas är inte riktigt som andra ställen. Här finns det tolv hektar av fascinerande historia, ett bibliotek utan jämförelse, en ENORM botanisk trädgård med inte mindre än 51 olika trädslag och plantor, ihopsamlade från 5 kontinenter. Dessutom är rummen något utöver det vanliga. Quinta das Lagrimas är som ett modernt museum, beläget i Portugals tidigare huvudstad. Alla upptänkliga detaljer skapar ramen om historien på ett sätt, som gör att man får lite av det bästa från två helt olika världar - dåtid och nutid. Som en bonusinformation till en god historia hör att Quinta das Lagrimas har tillhört samma familj, ända sedan ”Romeos och Julias” gömställe uppfördes.

"Huset av tårar" - fast enbart glädje för oss

Bara genom att titta närmare på hotellets monogram börjar man ana att det kan finnas adligt blod på Quinta das Lagrimas. Namnet betyder ”huset av tårar” och syftar på den olyckligt förälskade kvinnan Inês (alias Julie), vars tårar enligt legenden sägs ha fällts för sista gången på Quinta das Lagrimas, innan hon avrättades av kung Alfonso, fader till prins Pedro (alias Romeo). Pedro hade ett hemligt förhållande med Inês och levde tillsammans med henne i hemlighet. En tragisk historia och det är svårt att begripa att en så vacker plats som Quinta das Lagrimas har utgjort centrum för detta grymma slut på denna kärleksaffär.

I dag är Inês och Pedro beundrade och älskade i hela Portugal - och berättelsen, som är en av världens mest översatta, har bidragit till att sätta Quinta das Lagrimas på världskartan. Det är emellertid inte på grund av denna historia som Quinta das Lagrimas är en del av Hideaways-familjen. Det är ett fantastiskt hotell med stil, elegans och ett attraktivt läge vid en av Portugals intressantaste städer, Coimbra. Dessutom är köket i sig självt värt ett besök och kan ståta med en av Michelins stjärnor, för sitt fokus på tillredningen av säsongens råvaror.

Innan vi går in, vill jag berätta lite snabbt om den välskötta parken, som omger hotellet. Den är så stor att man alltid kan hitta en ostörd vrå i solen , oavsett vilken tid på dagen. Här finns allt ifrån köksträdgård, vandringsleder, swimmingpool, amfiteater (där man ofta ger konserter) till fontäner och små vattendrag. Kort sagt: Quinta das Lagrimas park är nog den mest storslagna av alla Hideaways trädgårdar.

Men låt oss gå in och ta en titt

Här lägger man märke till ett överflöd av detaljer, så var ska vi börja? Nu ska du ju också kunna bli överraskad, när du anländer, så du får bara ett litet smakprov, för annars blir texten för lång. En liten anmärkning vill jag skjuta in, innan vi börjar på rundturen: Quinta das Lagrimas är en del av Small Luxury Hotels, vilket ju kan ge en vink om standard och servicenivå.

I huvudbyggnaden råder en aristokratisk stil och även om den leende personalen försöker få ögonkontakt med mig, så får den allt vänta en stund, för mina ögon snurrar nyfiket omkring i lokalen. Här ser det ut som om allt har bevarats från ”anno dazumal” med handsnidad interiör av träslag i mörka färger. Lika vackert är det i biblioteket, som är något mitt emellan ett riktigt ”gentleman’s room” och ett förhistoriskt stadsarkiv.

Just som jag fått för mig att stilen är genomgående, överraskas jag av något som verkligen sticker ut. Passagen till de nyare avdelningarna är förbunden av något så grovhugget som urholkade containrar, som har dekorerats med modern konst. Skillnaden är helcool och jag måste konstatera att hotellet är uppdelat i en klassisk och en supermodern avdelning, som kompletterar varandra på ett spännande sätt.

En kort summering:
- Huvudbyggnaden är inredd med reception, bibliotek och de klassiska rummen.
- Den nya avdelningen är utrustad med Spa-och motionsavdelning, de moderna rummen och sist, men inte minst, Restaurant Arcadas, där du gärna kan ha höga förväntningar på kockens trollerikonst.

Aktiviteter och faciliteter på Quinta das Lagrimas

 • Den mer än 300 år gamla botaniska trädgården är så stor, att man får gå flera kilometer för att komma hela vägen runt
 • Lagrimas är en liten oas, som också har fått plats med en 9-håls golfbana, driving range och putting green.
 • Om du är lite mer av en stugsittare så kommer SPA-avdelningen säkert att passa dig bra
 • Det är OK att vara ett vattendjur på Lagrimas och du har både en inomhus- och en utomhuspool att vältra dig i
 • Du finner också ett mindre motionsområde med moderna redskap
 • I närheten finns det möjlighet till fiske, ridning eller joggingrundor
 • I restauranten Arcadas da Cappella ärdu i goda händer hos frontfiguren Albano Lourenço med en meny som varierar efter årstiden.
 • Av mer allmänna faciliteter finns det på Lagrimas hiss, bar och café, internettillgång, möteslokaler, gratis parkering och room service.

Bra att veta om Quinta das Lagrimas

Om du tänker:” Varför semestra vid Coimbra - jag har aldrig ens hört talas om staden”, så hör upp! Du har kanske bara hört talas om Porto och Lissabon, när samtalet har rört sig om Portugal. Få vet att Coimbra kanske är den mest historiska och kulturella staden i landet. Staden är en blandning av landets traditioner från norr till söder och kan i mina ögon betraktas som en ödmjuk pendang till Sevilla i Spanien. Här finns det snirkliga gator med restauranger, fado-barer och affärer byggda vid tiden för morernas intåg. Här finns ett ungdomligt liv med anledning av de många studenterna. Här finns Europas äldsta universitet och dessutom är Coimbra landets tidigare huvudstad, beläget där floden Mondego sävligt flyter fram nedanför.

Quinta das Lagrimas ligger ca 20 mil från Lissabons flygplats (motorväg hela vägen) och eftersom det finns så mycket att uppleva här, så rekommenderar vi dig att ha hyrbil under hela vistelsen. Eftersom hotellet ligger vid Coimbra hör man svagt ”världen utanför” på grund av trafiken.

Därför kommer vi gärna tillbaka

En vistelse här i mellersta Portugal är annorlunda och spännande, för om du bara har minsta uns av upptäckarbehov och livsnjutare i dig, kommer du garanterat att få en fantastisk semester. På Quinta das Lagrimas bor du mitt i smeten av den gamla sjöfartsnationen, där du kan besöka min favoritstad Porto, njuta av landskapet i Douro-dalen, shoppa i Lissabon eller vandra i Serra da Estrela-bergen - eller så kan du packa ner badkläderna och köra ut till kustens milsvida sandstränder.

Livsnjutare, för att Quinta das Lagrimas nog är ett av Coimbras bästa hotell. Här i utkanten av staden andas man lugn och ro. Du avgör själv om du vill dra dig tillbaka och bara koppla av på ett av Portugals mest historiska hotell med grönområden, goda matupplevelser eller använda de många faciliteterna. Men du har även möjlighet att uppleva det oförstörda Portugal, om du tar dig utanför de uppgjorda programmen - antingen det är i närheten av Coimbra eller i någon annan del av Beiras-regionen här i mellersta Portugal.

Läs mer om Quinta das Lagrimas

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,4 Våra gästers
omdöme
1383 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Coimbras historiska centrum - 3,5 km
 • Restauranger och shopping - 3,5 km
 • Finkorniga sandstränder vid Figueira da Foz - 50 km
 • Aveiro, Portugals svar på Venedig - 62 km
 • Pilgrimsstaden Fatima - 83 km
 • Ikonstaden Porto - 122 km
 • Om du vågar smaka på Lamegos specialformade kakor - 143 km
 • Lissabons flygplats - 195 km

Rumstyper

Det blir svårt att välja! Här finns det totalt 51 rum, varav 17 finns i huvudbyggnaden och de resterande 34 i tillbyggnaden.
Du bör välja huvudbyggnaden om du har lust att uppslukas av de historiska vingslagen. De är individuellt inredda och i en klassisk aristokratisk stil med högt i tak, små fönster samt trägolv, som ser ut att vara det ursprungliga. Dessa rum kallas för ”palace rooms” och består av standard- och de luxe-rum samt sviter å 17-26 m². Det var i dessa rum, som Portugals hertigar och kungar inkvarterades på den tiden det begav sig.

Om du däremot gillar nutidens moderna design ska sikta in dig på den nya delen, där spa- och trädgårdsrummen finns. Här finns det moderna dubbelrum och sviter. De så kallade ”trädgårdsrummen” (på ca 15 m²) vetter ut mot den delen av parken, där Inês och Pedro en gång i tiden träffades i smyg. Trots att jag älskar huvudbyggnadens rum så är mina favoriter ändå SPA-rummen (deluxe) på ca 19-22 m², där man har utsikt över antingen den botaniska parken eller Coimbra. De har veranda och badkar med hydroterapi.

Faciliteterna är;

 • Wi-Fi
 • Luftkonditionering
 • Sat-TV
 • Minibar
 • Kassafack
 • Badrum med badkar/dusch, badkappa samt hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Quinta das Lagrimas:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Invändig pool
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua António Augusto Gonçalves
3041-901 Coimbra

Koordinater

Latitude: 40.1976
Longitude: -8.4327

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Portugal, Norra Portugal
 • Närmaste flygplats: 231 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Portugal, Centrala Portugal
 • Närmaste flygplats: 140 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Portugal, Centrala Portugal
 • Närmaste flygplats: 124 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi