Hotell i Norra Portugal

På Hideaways försöker vi ge dig en semesterupplevelse lite utöver det vanliga. Av den anledningen har vi rest kors och tvärs i Norra Portugal för att handplocka de hotell som vi inte bara anser är de mest prisvärda hotellen utan även bästa hideaways.

Vad är då ett hideaway? Ett hideaway är ett andningshål där du kan semestra i lugn och ro, lite undangömt från massturismens största horder, men varifrån du kan göra utflykter till de mer besökta och populära ställena - eller stanna på ditt hideaway och bara koppla av. För att ett hotell ska bli upptaget på vår lista över hideaways måste det leva upp till en rad specifika krav. Vi är bland annat alltid på utkik efter hotell som antingen har en viss genuinitet, en viss charm eller unika omgivningar. Ett hideaway kan även vara ett hotell som månar om relationerna med lokalbefolkningen och därigenom ger sina gäster en unik upplevelse av de lokala traditionerna och vardagslivet. Vi är mycket förtjusta i familjeägda hotell då dessa ofta har en mer avslappnad och personlig atmosfär än de stora hotellkedjorna vars ägare kanske aldrig satt sin fot på stället.

Vi ställer även en del helt konkreta krav på ett hideaway-hotell, nämligen att det ska ha bra gemensamma utrymmen, en pool och helst inte allt för många rum (som regel inte fler än 50 - oftast färre).

Alla våra hotell i Norra Portugal kan bokas online och till konkurrenskraftiga priser. Du kan se en lista över alla våra unika hideaways i Norra Portugal här nedan:

Unika hideaways i Norra Portugal

Kort information om Norra Portugal

Norra Portugal är nationen Portugals vagga och den del av Portugal där du hittar de flesta av de historiskt och kulturelt sett mest intressanta och betydelsefulla städerna. Städer som Porto, Guimarães och Braga har haft ett stort inflytande på Portugal på olika plan, Porto på det kommersiella planet, Guimarães på det historiska planet och Braga på det religiösa planet.

Men även om denna del av Portugal tidigare var den kanske mest betydelsefulla så är måna ställen i Norra Portugal idag lite förbisedda och får inte samma uppmärksamhet som till exempel de ikoniska stränderna på Algarve-kusten eller huvudstadens färgrika turist-kvarter. Av den anledningen är regionen även rik på unika hideaways där du i lugn och ro kan njuta av den fantastiska naturen, de många enastående gastronomiska traditionerna i området och göra utflykter till landsdelens intressanta kulturstäder.

I Porto kan du smaka på det berömda portvinet, och i Douro-dalen kan du se var druvorna till portvinet kommer ifrån samt njuta av det vackra terrasserade bergslandskapet som flankerar den gyllene floden.

Dessutom har faktiskt Norra Portugal några av de längsta och bästa stränderna i Portugal, även om de inte är så välkända för den breda massan. Här ligger även en lång rad idylliska fiskelägen och småstäder som Vila do Conde, som ligger vackert placerad vid Ave-flodens mynning och Viana do Castelo som utöver sina stränder även har fina exempel på renässansarkitektur.

Andra resmål och hotell i Portugal

Har du redan bestämt dig för att du vill resa till Portugal, men vet inte vilket resmål i Portugal du ska välja. Då kan du här läsa mer om andra resmål i Portuga där du hittar ett spännande urval av våra hideaways-hotell. Vi har bland annat handplockat hotell på Lissabonkusten, på Madeira, i AlentejoMittportugalAlgarve och i huvudstaden Lissabon. Kom ihåg att du alltid är välkommen att beställa ett skräddarsytt erbjudande på en resa med boende på hotell. Klicka på nedanstående länk så får du ett ej bindande semester-erbjudande.

Beställ ett skräddarsytt erbjudande

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter