Här på en av Picos vackrast belägna adresser breder ett alldeles speciellt ställe ut sig. Med det vill jag ha sagt att här är osedvanligt gott om plats mellan de 12 rustika semesterhusen som bildar ram till en av mina personliga favoriter på Azorerna. Utan att härma en viss Mr. 007 för mycket, så är namnet Pico...Adegas do Pico. Varmt välkommen!

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Även om husen påminner mycket om de ursprungliga byggnaderna av lavasten som en gång prydde landskapet här på öns norra delar så står det år 2000 på dopatesten. Det var året då den passionerade Maria Serpa slog upp dörrarna till en liten ny värld av upplevelser på Pico.

Maria talar en utmärkt engelska och även om portugiserna generelt sett är bra på det engelska språket kan jag inte låta bli att fråga henne var hennes engelska dialekt kommer från. Maria svarar att hon och hennes man har bott flera deccenier i USA men hon har sina rötter här i Pico och varje år höll de semester just i detta området där de också hade sitt sommarhus. Till slut besöt de sig för att göra Atlanten till sin landsgräns och bor båda idag på Azorerna och driver det idylliskt belägna Adegas do Pico.

Adegas do Pico betyder nogot i stil med "en gård på Pico” och här har blivit plats för hela 12 semesterhus vid den lilla byn som ligger inklämd mellan det blå havet och de gröna bergen. Semesterhusen ligger utspridda i ett 1,5 km2 stort område så här görs inget intrång i ditt privatliv.

Gästerna ska känna sig lika hemma som lokalbefolkningen i den lilla byn - det är en av Marias affärsidéer att du ska känna Picos gästvänlighet och tillmötesgående. Hur då?Jo kanske bjuder t.ex. hr. Osvaldo dig på ett smakprov av sin hemlagade likör eller så kommer kanske Rosa från hagen med mjölk från "världens gladaste ko" och fiskaren fick så mycket fisk i näten att det kan bli ett par till dig. Det kan även vara så att bagaren vet att Maria har fler gäster än normalt och ser till att baka lite extra bröd som kan hämtas rykande färskt från stenugnen. Det är denna "by romantik" som du kan få bli en del av. Det finns faktiskt gäster som känner sig så hemma att de låter sina privata fiskespön stå kvar i huset till nästa års semester : )

Därför ska du välja Adegas do Pico

 • Vid foten av de gröna bergen börjar Atlanten...
 • ...och här kan du ta ett morgondopp i de naturliga havsbassängerna 
 • Bo i rustika semesterbostäder med själ och charm och plats för 2 till 8 personer
 • Köp nyfångad fisk från båtarna varje dag mellan kl.10 och 12 – perfekt till en grillafton
 • Ytterst god service från ankomst till hemresa i den lilla nyrenoverade receptionen
 • Hoppa över matlagningen en kväll och sätt dig tillrätta i restaurangen (enbart stängd tisdagar)
 • Bo i skuggan av vulkanen på Pico – en härlig syn att vakna upp till varje morgon…
 • Ett mekka för naturälskare med vandringsleder, cykelmöjligheter och botanik

Bra att veta om Adegas do Pico

Pico är en av Azorernas största öar men även den minst befolkade vilket gör att öns lokala prägel är välbevarad. Detta gör att ön lämpar sig bäst för dig som tycker om att befinna dig mitt i naturen och inte söker en massa lyxiga och moderna bekvämligheter. Här är det naturen med havet, vulkanen och den botaniska världen som står i centrum. Om du söker lugn och ro och autentiska ögonblick så kommer du att tycka om ön och inte minst Adegas do Pico. Hideaways kan arrangera transport från flygplatsen eller hyrbil om du gärna vill ha ett komplett paket.

Läs mer om Adegas do Pico

Officiell kategori

Hideaways kategori

107 omdömen

Faciliteter

 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
Se alla

Karta och avstånd

 • Vinprovning i  “Cellar A Buraca” i St. António, São Roque – 16 km
 • Kan det fresta? Vin-cooperativet vid Areia Larga (Madalena) 34,4 km
 • Upplev 1500 år gammal lava i Gruta das Torres vid Criação Velha – 36,3 km
 • Furna of Frei Matias (Madalena) - vandra i den 650 meter långa lavatunneln
 • Njut av havets djurs historia i Center of the Arts and Marine Sciences – 22,9 km
 • Picos flygplats – 27,2 km
 • Faials flygplats (OBS: färjetransport) - fråga Hideaways
 • Närmsta by, S. Roque de Pico – 12,2 km

Rumstyper

Alla de 12 husen varierar i storlek och läge men gemensamt för alla är att de har rustika stenväggar, är möblerade i en trevlig lantlig stil, har TV, badrum och 1, 2 eller 3 sovrum för 2 till 8 personer.

Köken är utrustade med en mindre ugn, mikrougn, grytor och stekjärn, kaffemaskin, allt när det gäller service och bestick, diskmaskin och tvättmaskin m.m.

Samtliga ligger i byn Adegas do Pico och har mellan 30 och 1000 meter till inköpsställen och restaurang och mellan 50 och 1300 meter till Atlanten.

Det är inget lyxigt över semesterhusen - tvärt om, men här finns massor med charm och faciliteterna är utmärkta rakt igenom. Samtliga hus har utsikt över havet och dessutom egen terrass och en liten trädgård där du kan grilla din färska fisk till lunch eller middag.

OBS: Här finns även rum för en eller två personer (dessa har inte alla köksfaciliteter, så välj en lägenhet eller villa, om du själv önskar att kunna laga mat).

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Adegas do Pico:

 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar
 • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua do Ramal 14, Prainha
9940-062 Abrantes

Koordinater

Latitude: 38.4713
Longitude: -28.1983

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Destinationer Azorerna

Andra hotell Pico