Reseerbjudande till Portugal

Hideaways är specialister på resor till Portugal och har alltid bra reseerbjudanden. Du hittar paketresor där vi ombesörjer flygresa, hotell och hyrbil, annars kan du välja att själv arrangera din resa till Portugal och "bara" köpa ett billigt handplockat hotell eller semesterbostad genom oss. I nedanstående översikt kan du se ett urval av reseerbjudanden till Portugal, men om du är på jakt efter en restresa vilket vi kallar "last minut" eller andra kampanjerbjudanden så klicka på nedanstående länk och se alla reseerbjudanden hos Hideaways.

Se alla reseerbjudanden

Vart kan du resa i Portugal

Der finns mängder av olika reseerbjudanden till Portugal, oavsett om du vill ha en storstadssemester i den pulserande huvudstaden Lissabon eller en lite lugnare semester i någon av Portugals många kuststäder. Portugal har kust ut mot den väldiga Atlanten både åt väster och åt söder medan landet i öster gränsar mot Spanien. Portugals storslagna natur består av höga berg och djupa dalar men området präglas även av vinodlingar, olivlundar och korkekar. Landets plaering ger ett behagligt klimat året runt så det spelar ingen roll om du söker ett reseerbjudante hit på sommaren eller på vintern. På sommaren har du rika möjligheter till strandliv då särskilt de gyllene sandstränderna lockar till sig besökare. Vill man inte bara ligga i solen och slappa så finns det många olika vattensporter att ägna sig åt, surfing hör till en av de populäraste. Väljer man ett reseerbjudande till Lissabon så upptäcker man snabbt huvudstadens historiska charm med branta gator och spårvagnar som rullar fram och tillbaka genom stan. I Lissabon finns Europas största akvarium, Oceanário, som återspeglar livet i alla världshaven och här ligger även Jerónimos-klostret som står med på UNESCOs världsarvslista och där en av de stora sjöfararna (Vasco da Gama) ligger begravd.

Algarve

Algarve med kilometervis av långa strändere utgör alltid ett eftertraktat resmål när man söker en semester med sol och värme. Men Algarve är så mycket mer än badsemester och när du väl besökt inlandet och de små mysiga städerna kommer du säkert att hålla med mig. Algarve är som gjort för en semester där man kombinerar sol och bad med kultur och natur.

Se reseerbjudande till Algarve

Lissabonkusten

Lissabonkusten fanns i många år med bland charterdestinationerna hos många svenska resebyråer, men resmålet är så lätt att åka till på egen hand att det inte längre går några charterresor hit. Det går flera flyg om dagen från både Stockholm och Köpenhamn till Lissabonkusten så det är lätt att hitta bra erbjudanden. Både TAP Air Portugal, SAS, Easyjet och Norwegian flyger till Lissabon, och från flygplatsen är det bara ca 25 kilometer till kusten. Läs mer om resor till Lissabonkusten med Hideaways och se alla bra reseerbjudanden.

Se reseerbjudanden till Lissabonkusten

Norra Portugal

Norra Portugal är nog det resmål i Portugal som har minst besökare från Sverige, men de som besöker regionen kommer oftast tillbaka igen. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker det är bra eller dåligt att här är så få turister. Jag njuter själv av att här är så gott om plats när jag reser runt i områden som Douro, men å andra sidan så har Portugal verkligen behov av besökare i landet och inte minst till det gröna norra delarna. Det finns alltid bra reseerbjudanden till denna delen av Portugal för här är priserna verkligen låga i förhållande till den kvalitet som hotellen håller. Det perfekta sättet att uppleva Norra Portugal på är med en bilrundresa där du till exempel bor ett par nätter i Porto och sen uppleva Douro-dalen.

Se reseerbjudanden till Norra Portugal

Mittportugal

Den centrala delen av Portugal är faktiskt mycket intressant och bjuder på en spännande historia, fantastiska stränder och underbar mat och dryck. Från Lissabon till Porto är det bara ca 280 kilometer så du kan absolut göra en utflykt till Mittportugal om du är på semester i någon av de två städerna. Området är även perfekt för en bilrundresa och bo några dagar på utvalda hideaways i denna del av landet.

Se reseerbjudanden i Mittportugal

Madeira

Blomsterön Madeira ligger ca 1,5 timmes flygning från Portugals fastland och är en stor upplevelse för alla besökare som älskar vacker natur. I många år har man i Sverige haft intryck av att det bara är "äldre" människor som reser till Madeira, inget kan vara mer fel. Till Madeira kommer gäster i alla åldrar och gemensamt för nästan alla är att de kommer hit för att vandra i den vackra naturen eller bara njuta av det härliga klimatet. Om du hittar ett bra reseerbjudande till Madeira så kommer du få uppleva att ön på intet sätt är ett ställe där tiden stått stilla. Det finns till exempel ett imponerande urval av restauranger på Madeira som lagar mat av högsta klass och väl att märka till priser du har råd att betala.

Se alla reseerbjudanden till Madeira

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter