Solsemester i Portugal

Eftersom Portugal bjuder på över 3 000 solskenstimmar varje år så är det perfekt att tillbringa sin solsemester i detta vackra land i sydvästliga Europa. Portugals långa kustlinje längs Atlanten har gett de lokala fiskarna mat på bordet i hundratals år samt inspirerat till upptäcktsresor över haven under Medeltiden. Den fina vita sanden längs Atlantens kuster sträcker sig så långt ögat kan nå och varje strand har sin egen lilla särprägel med mysiga klitter och intima små bukter med grottor och klippor som alla barn och vuxna med barnasinne älskar att utforska. En del stränder är helt tomma på människor och väntar bara på att bli utforskade medan andra stränder erbjuder all sköns faciliteter och modern underhållning. Det finns något för alla smaker oavsett om du längtar efter att solbada, avkoppling, romantiska promenader längs havet eller vilda fester på stranden. Trots strändernas olika karaktärer så har de dock en sak gemensamt, de hålle samtliga en enastående hög kvalitet vilket bland annat kommer till uttryck i det stora antalet blå badflaggor.

Dra inte alla portugisiska kuster över en kant för även om alla lämpar sig för bad så har de ofta mycket varierande temperaturer. Algarvekusten erbjuder lugna och behagliga vågor som är perfekt lämpade för barnfamiljer, medan andra stränder bjuder på ett hav som kan "visa tänderna" till glädje för alla dem som tycker om att utöva utmanande vattensporter. Våra hideaways i Portugal ligger perfekt belägna oavsett om du vill njuta av solen medan du utforskar lokalområdet till fots eller om du föredrar att koppla av på en strand med kalla dryckesvaror inom räckhåll.

Du kan åka på solsemester till Portugal alla tider på året. Redan under den tidiga våren ger det milda klimatet möjlighet till en fin solbränna. Solen skiner från en molnfri himmel de flesta dagar och det är lätt att glömma det kalla gråa vädret hemma i Sverige. Redan i april är havet omkring 16 grader varmt och UV-Index är uppe på den nivån då man ska komma ihåg solkrämen. Tycker du om rejäl värme så ska du lägga din solsemester mellan juli och september då temperaturen ofta visar på över 30 grader. På Algarve-kusten, Alentejo och Douro-dalen kan temperaturen tidvis klättra upp över 45 grader. Efter en solsemester i Portugal kan du nästan inte undgå att komma hem med en härligt solbränna oavsett om du har tillbringat dagarna på någon av de många härliga golfbanorna eller har legat och läst böcker på någon läcker strand.

Res med Hideaways till solen i Portugal

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter