Vandringssemester i Portugal

De flesta svenskar förknippar främst Portugal för de långa sandstränderna i Algarve, eller den romantiska huvudstaden Lissabon. Och det är egentligen synd, för Spaniens lillasyster på den Iberiska halvön, har så mycket mer att erbjuda. Framförallt om du vill vara aktiv på semestern - då kan du snöra på dig vandrarkängorna och avverka några kilometer på vackra vandringsstigar i ett omväxlande landskap.

Med fina vandringsrutter över hela landet, finns det något för var och en. Långa, vilda kuststräckor med sandstränder och dramatiska klippor i Algarve och Alentejo; äventyrliga stigar i och omkring den magiska gamla landsorten Sintra (som finns med på UNESCOs världsarvslista); eller vilda vandringsrutter på taket av Portugal i den bergrika nationalparken Serra de Estrela i den centrala delen av landet. I Portugal lever den gamla landsortskulturen med gamla män under olivträden, och små, lokala restauranger vidare i stora delar av landet. Det betyder, att det också finns vandringsturer för dig, som gärna vill uppleva lite av den äkta landsortskulturen i Europa, tillsammans med den naturupplevelse en vandring i Portugal också alltid ger.

De hotell och semeterlägenheter Hideaways samarbetar med ligger utspridda över hela landet, så egentligen handlar det mest om vad du har lust att uppleva - resten löser vi tillsammans.

Få mer information om alla resor till Portugal med Hideaways här

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter