Hotell på Algarve

På Algarveregionen i Portugal finns en mängd bra hotell. Men vi på Hideaways är på jakt efter mer än bara bra ett hotell. Vi är på jakt efter en helt unik grupp hotell som lever upp till begreppet hideaway. Vad är då ett hideaway?

Ett hideaway är ett smultronställe, en tillflyktsort eller en oas i vilken du i lugn och ro kan njuta av din semester. De ligger oftast lite avsides, ett stycke ifrån de vanliga hotell som utgör grundbulten i resebyråernas kataloger. För att ett hotell på Algarve ska finnas med i vårt program ska det antingen besitta en viss charm, kännas äkta eller ligga i en unik miljö. Dvs något som gör vistelsen på hotellet till något speciellt. Vi håller alltid utkik efter hotell med en intressant historia som antingen berättar om någon lokal företeelse eller om de människor som äger hotellet eller i bästa fall om både och. Och vi är begeistrade av familjeägda hotell då de oftast har en mer personlig och avslappnad atmosfär.

Vi ställer också några helt konkreta krav på våra hideawayshotell på Algarve. Bland annat ska de ha pool, mysiga sällskapsmöjligheter och förhållandevis få rum (normalt högt 50 st per hotell).

Alla våra hotell på Algarve kan bokas online till konkurrensmässiga priser. Se vår utvalda och unika hideaways här.

Unika hideaways på Algarve

Kort information om Algarve

Med läge i den sydligaste delen av Portugal är Algarve en av de platser i Europa med flest solskenstimmar vilket bidrar till regionens enorma popularitet bland resande europeér. De många solskenstimmarna ackompanieras av en frisk och svalkande vind från regionens långa kust. Med förhållandevis milda vintrar och jämn temperatur året om är det förståerligt att Algarve blivit en favorit under årets alla månader - inte minst av oss nordbor som gärna vill bort från vinerns kyla och mörker. 

Regionen Algarve bjuder på så mycket mer än unika hideaways och fantastiskt klimat. Regionern har en spännande historia med lämningar efter många av de största kulturströmningarna genom tiderna - kartager, fenicier, romare, visigoter och maurer. Nanmet Algarve härstammar just från den tid då maurer regerade över denna del av ladnet - det betyder "väst" (Al-Gharb).

Regionen är också berömd för sitt keramiska hantverk - inte minst den berömda azulejostilen som syns på fasader, på väggar i  palats och kyrkor och ibland även på tåg- och tunnelbanestationer.

Algarves kustlinje är ett kapitel i sig med osedvanliga klippformationer och utmärkta stränder. Och självklart gestronomi som kännetecknas av regionens närhet till havet med fantastiska fiskrätter.

Fler resmål och hotell i Portugal

Om du redan beslutat dig för att resa till Portugal men ännu inte bestämt till vilket resmål: här kan du läsa mer om andra spännande och noga utvalda hideawayshotell i Portugal. Vi har bland annta handplockat hotell längst Lissabons kust, på Maderia, i Alentejo, i mitten av landet, i den nordliga delen och i huvudstaden Lissabon. Tänk på att du alltid är varmt välkommer att erhålla ett skräddarsytt icke bindande semesterförslag med hotell.

Få ett icke bindande semesterförslag

 

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter