Romantiska hideaways och boutique-hotell

Vi har funderat mycket över hur man ska definiera och vad som kännetecknar det vi kallar ett riktigt romantiskt hideaways eller boutique-hotell. Det är nämligen många av våra hideaways i t.ex. Italien, Spanien och Portugal som själva kallar sig för boutique-hotell, men vi är inte alltid eniga om detta. Ett romantiskt hotell ska vara något alldeles speciellt, och det är många saker som ska nå en alldeles speciell nivå för att omfattas av detta begrepp.

På romantiska boutique-hotell handlar det om "det lilla extra" och öga för detaljer. Det sa råda en unik atmosfär, intimitet och inredningen ska vara ambient, utan att för den delen behöva vara lyxig eller pretentiös. När du går in genom hotellets dörr, ska du känna dig välkommen, gärna som om det vora 20:e gången du checkar in.

Om det står andra gäster före dig vid incheckningen, ska du givetvis sitta bekvämt under väntetiden, gärna med ett glas mousserande.

Servicenivån ska givetvis vara av toppklass, och kännetecknas av vänskaplighet utan att den blir för påträngande. Atmosfären ska vara intim och ombonad, och inredningen elegant, mysig och romantisk. Det ska råda en avslappnad stämning, där inten - varken personalen eller andra gäster - tittar snett på dig om du lägger upp fötterna i soffan och tar dig tid att läsa en tidning som ligger på soffbordet.

Läget och omgivningarna har stor betydelse, när vi tar oss friheten att avgöra om något av våra hideaways är ett boutique-hotell eller inte. Även om alla ovanstående attribut är uppfyllda så måste den exteriöra miljön bidra med en ”wow-faktor” - du får gärna tappa andan när du går ut från hotellet. Där ska vara ett naturligt flöde mellan hotellet och omgivningarna.

För Hideaways, är ett boutique-hotelle, en plats som kan vara semestermålet i sig själv.

Det är en plats där du ställer bilen när du ankommer, glömmer allt medan du är där och bara lutar dig tillbaka och låtar dina sinnen bli bortskämda. Du hittar boutique-hotell och romantiska hideaways på alla resmål i vårt program.

Läs mer