Hideaways nära havet

Vatten har en lugnande effekt, det är bara att acceptera denna sanning. För många är närhet till havet och stranden ett måste. Den där känslan av att ha sand mellan tårna, njuta av havsutsikten från balkongen, överröstas av vågornas brus, har en närmast terapeutisk avslappnande effekt på många av oss människor.

Det är inte helt lätt att finna äkta hideaways alldeles intill havet. Förklaringen är enkel, havslägena är redan upptagna av mer turistinriktade hotell i en omgivning med en mer tillrättalagd infrastruktur. Här finner du ofta strandpromenader med souvenirbutiker och barer med plastmöbler.

Men, det finns givetvis undantag från detta faktum. Vi har därför samlat dessa under ett speciellt resetema, speciellt för dig som inte kan undvara närheten till havet. Vi vill gärna be dig överväga andra lägen, lite längre bort från vattnet och därmed en helt annan mångfald och variation på smultronställen. Men som vanligt, det är du som bestämmer.

Hos Hideaways betyder "nära havet" inte nödvändigtvis att du bor direkt på stranden. Det betyder att det maximalt är fem kilometer från havet. Var därför noggrann och studera exakt läge på ditt hideaway, för ibland kan den kuperade terrängen göra att promenaden till stranden är lätt som en plätt, men vägen tillbaka t o m avskräcker en bergsget.

Oavsett om du drömmer om ett havsnära hideaway i Spanien, Grekland, Frankrike, Italien eller Portugal så hittar du nedan en skattkammare att gräva ur.

Läs mer