Mat & vin

De flesta av våra hideaways har egen restaurang, där menyn oftast är komponerad av lokala färska råvaror. Många av dem utmärker sig genom att lokalbefolkningen vallfärdar dit, för att avnjuta en god måltid. Vi har förstått att drygt en handfull av våra hideaways varje år får besök av Guide Michelin och att flera av dem även omnämns i denna ”kulinariska bibel”.

Att de står med i Michelins fina lista ska du inte "skrämmas" av, oftast är det bara en varm rekommendation och inte en dedikerad stjärna, utan det de kallar en ”rising star”. Deras rekommendation ska mer betraktas som ett tips om en restaurang som har något speciellt att erbjuda i förhållande till andra restauranger i regionen och ofta till priser som inte gör plånboken alltför ledsen. Nu är absolut inte Michelin källan till våra omdömen eller urval av hotell under detta tema. Vi tittar mycket mer på charm, genuinitet, inramning och presentation. En bra vinkällare eller kanske t.o.m egen vinproduktion är något som vi viktar högt.