Weekendresor 

Vill du åka på en weekendresa med karaktär? Då är du varmt välkommen till Hideaways, vi är specialister på resor till storstäder, där du bor på noga utvalda hotell, vilka alla är handplockade.

Vilka är egentligen ingredienserna till en lyckad weekendresa? Utöver att vara kryddad med shopping, kultur och gastronomi - vad är den berömda pricken över i, som får oss att utse städer som London, Barcelona och andra europeiska och världsmetropoler till våra personliga favoriter? Vi har gett oss ut på jakt för att försöka hitta svaret på den frågan och du kan läsa mycket mer om storstäderna i vårt program under respektive resmål. Men primärt vet vi, att våra gäster söker:

  • Kort restid
  • Sevärdheter inom promenadavstånd
  • Bra väder
  • God mat

Europa har en rad mycket spännande storstäder, som du kan besöka om och om igen, utan risk för brist på upplevelser. I Hideaways sökmotor hittar du billiga flygbiljetter från alla flygbolag - direkt eller med mellanlandning - från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. När du bokar din weekendresa som en kombination av flygbiljett och hotell, säkras du också automatiskt av resegarantin. Ta dig en titt på våra handplockade hotell här nedan, eller läs mer om de mest populära storstäderna i Europa.

Mest populära weekendresmål i Europa

Läs mer

Åka på en weekendresa?

På Hideaways är vi specialister på att hitta mindre och unika hotell i storstäderna, och här kan du vara säker på att du får ett centralt läge som gör det lättare att uppleva staden - och ofta med möjlighet att promenera till de olika sevärdheterna. Det finns många fördelar med att boka din weekendresa genom en resebyrå, och hos Hideaways kan du skräddarsy din egen semester precis efter dina egna önkemål och samtidigt njuta av vår erfarenhet att plocka ut bra hotell. Ja, och så får du naturligtvis också en trygghet både före, under och efter din resa, när du sätter ihop en paketresa med både flyg och hotell.

Bo på cityhotell som ligger i centrum

Som du nog redan har förstått, använder vi på Hideaways i stort sett all den tid vi kan på att resa runt till storstäder för att välja ut de bästa hotellen. Det behöver inte nödvändigtvis bara vara 4- och 5-stjärniga hotell, utan hotell som ligger centralt och ofta i själva hjärtat av centrum, hotell som får bra omdömen av tidigare gäster och som har det där lilla extra när det gäller pris och kvalitet. Du kan alltid läsa en personlig och ärlig beskrivning av storstadshotellen här på vår hemsida, och dessutom få tips till upplevelser i närheten av hotellet. Har du behov av hjälp för att hitta precis det hotell som uppfyller dina behov och önskemål så är du alltid välkommen att kontakta oss för personlig service. Söker du en lyxsemester så läs mer om våra lyxresor med Hideaways

Flexibla paketresor - den billigaste weekendresan

Du kan resa på weekendresor med Hideaways precis när det passar dig och vill du bara boka ditt hotell via oss, går det naturligtvis också bra. Den stora merparten av våra gästerväljer dock en paketresa som inkluderar flyg, hotell och eventuell transfer från flygplatsen. Förutom att det är lätt att boka allt på en gång, är det oftast även billigare. Tryggheten får du på köpet, Hideaways Resor har ställt garanti genom kammarkollegiets resegarantifond och följer naturligtvis även paketreselagen.

Paketresor med flyg och hotell

Direktflyg ger mest tid på resmålet

De flesta som reser på storstadssemester är som regel borta 3,4 eller 5 dagar och då spelar flygtiden ännu större roll än om man är på badsemester i en eller två veckor. Med Hideaways kan du resa precis det antal dagar som du har lust till, vi erbjuder fria avresedagar på alla storstadsresor och du kan flyga från många flygplatser i Sverige och även från Köpenhamn om det skulle vara smidigare. Från Stockholm, Göteborg och Malmö har du direktflyg till de flesta storstäderna och det samma gäller för Köpenhamns flygplats Kastrup. Du kan välja att flyga med vanliga flygbolag som t.ex. SAS, Lufthansa eller KLM, men även lågprissällskap som Norwegian, Ryanair, Eurowings, Wizzair, easyJet och Vueling.

Hur hittar jag de bästa priserna på en weekendresa med flyg?

Det finns gott om erbjudanden på flyg, men ofta är de med förutsättning att du åker på bestämda tidpunkter eller med särskilda regler. Det ärockså möjligt att titta på restresor och sista minuten-erbjudanden på din weekendrsa, men ofta är det faktiskt bara bättre att sätta sig ner och titta på vart du vill åka, och om du kan hitta ett bra hotell och en billig flygresa, och sätta ihop det till en paketresa. Då riskerar du inte att flyg ställs in på grund av för få anmälningar, eller att du måste resa på obekväma tider.

Weekendresor i påsk

Påsken är asolut högsäsong när det kommer till weekendresor. Detta beror bland annat för att vi i Sverige har ett långt skollov runt påsk, men också för att vi får möjlighet att möta våren på några av de mest populära destinationerna - t.ex. Paris, Barcelona och Rom, där du kan uppleva sköna temperaturer om påsken ligger sent. De härliga temperaturerna gör att det är trevligt att promenera runt, och du kommer lätt upp i över 20 kilometer om dagen - vilket är problematiskt på sommaren då det på vissa platser kan bli riktigt varmt!

Välkommen att åka på en weekendresa med Hideaways!

>> Läs också om weekendresor till New York
>> Läs också om weekendresor med Hideaways

Läs mer