Resor på höstlovet

Se det stora urvalet av billiga resor på skolornas höstlov. Många svenskar reser till Spanien, Italien och andra sydeuropeiska resmål i oktober och november. I södra Spaneine är det varmt och behagligt ända in i december månad. Däremot är det svenska oktober- och novembervädret ofta både vått, kallt och blåsigt. Att resa på höstlovet är därför ofta en bra möjlighet för att få lite extra sommar och ladda upp med D-vitaminer till de mörkare månaderna. Och även om det inte längre är högsäsong, finns det goda chanser för massor av sol och värme på de populära destinationerna i södra Europa. Portugal, Spanien och Italien är bra destinationer att besöka på denna tidpunkt.

Som alltid finns det pengar att spara genom att vara ute i god tid, och genom att undersöka marknaden, och det kan du göra med hjälp av vår sökmotor här på sidan. Vi har också massor av inspiration till resmål i hela världen här på Hideaways. Klicka in under de olika världsdelarna överst och gå in på de enskilda resmålen som intresserar dig.

Vart ska man resa på höstlovet?

En av de stora fördelarna med att resa under höstlovet, är att man inte konkurrerar med så många andra länder om hotell och semesterbostäder i utlandet. Omvänt kan det vara "kamp" om flygbiljetterna, så ett tips är att även titta på flygbiljetter med en mellanlandning innan flyget når sitt slutmål. Vi har tittat på våra favoritdestinationer till en bra resa till höstlovet:

Costa del Sol
Inom Europa finns det få destinationer som kan bjuda på både värme, liv och spännande upplevelser på hösten, som Costa del Sol kan. Här möter du kända städer som Marbella, Benalmadena, och naturligtvis den lilla storstaden Malaga, varifrån det dagligen flygs till destinationer i hela Europa. På höstloveet är det fortfarande härligt varmt på Costa del Sol, med temperaturer över 20 grader på dagen, och med ljumna kvällar där du kan sitta med en tunnare långärmad tröja på terrassen. Som bonus är vädret nu så milt att du kan åka på utflykt till härliga Sevilla som annars ofta är glödhet på sommaren. Åk också på utflykt i den vackra regionen Andalusien.

>> Se all resor till Costa del Sol här

Kreta
Även på Kreta, den största och sydligst belägna ön i det grekiska ö-havet, för det ett härligt höstlovsväder och möjlighet att åka på utflykt i det kretensiska landskapet. En höstlovssemester på Kreta ger dig både stranddagar med 25 grader, massor av sol (i genomsnitt 7 timmar om dagen), och en hamntemperur på härliga 23 grader i genomsnitt. Med andra ord kan du ta med badkläderna, och göra dig redo för härliga studner på stranden. Samtidigt, är temperaturerna så modernata att du har goda möjligheter att komma runt på ön på utflykter, utan att svettas ihjäl. Hyr en bil eller en cykel och ta dig upp på höjderna i bergen. Du kan flyga till Heraklion och Chania.

>> Se alla resor till Kreta här

USA (bilden)
På hsöten ser stora delar av USA helt fantastiskt ut. När de stora lövskogarna i New Wngland och Great Smoky Mountains byter färg, kan man köra i timmar och bara beundra landskapets skiftande nyanser. I Florida är temperaturerna nu moderata, och då det är orkansäsong här, är det inte så många amerikaner här - men om du inte har något problem med lite vind i håret, har du möjlighet att få en riktigt billig badsemester på höstlovet i Florida. Tiden är också perfekt för att resa till Kalifornien, där du har möjlighet att köra den klassiska, västra rundturen från San Francisco, över Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Hoover Dam, Grand Canyon och Los Angeles - en tur som passar perfekt till en tre veckor (förlängd) höstlovsresa, med möjlighet för att uppleva otrolig natur och magiska storstäder.

>> Se alla resor till USA här

Storstadssemester
Det är många storstäder i Europa och USA som går att rekommendera när det kommer till en höstlovsresa. I de varma storstäderna som Rom eller Barcelona, har temperaturen nu fallit till en nivå som ger möjlighet får både korta ärmar och 30.000 steg på stegräknaren. I året-runt destinationer som London, New York, Paris och San Francisco är det mellansäsong, så priserna är billigare på övernattning, och det finns plas öven vid de största turistattraktionerna. Har du större barn, eller om du ska åka på en romantisk resa för två, är storstaden en säker hit, oavsett om det är för en långweekend, en vecka eller kanske 10 dagar.

>> Läs allt om en storstadssemester här

Använd höstlovet för att komma ut och se världen, med lite mindre trängsel, till lite lägre priser och med lite mer humana temperaturer. Använd sökmotorn här på sidan för att sätta ihop en resa under höstlovet, med flexibel reslängd där du flyger med reguljärflyg till fjärran destinationer och njuter av några extra dagarns ledighet innan de mörka månaderna infinner sig.

>> Se också resmål på jullovet

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera