Resor till Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera ligger vid Guadalete-floden, nästan mitt emellan hamnstaden Cádiz och den romantiska staden Ronda. Floden markerade på sin tid gränsen mellan den moriska och krisna delen av den Iberiska Halvön - "de la Frontera" i stadens namn syftar faktiskt till att staden en gång i tiden låg i gränslandet. Det är dock inte endast den historiska betydelsen och floden Guadalete som gör att staden anses vara en av de mest intressanta av alla "Pueblos Blancos". Det beror i lika hög grad på stadens vackra läge. Det mest iögonfallande är stadens höga placering i landskapet, precis vid kanten av en brant klippa.

Välkommen till Andalusien med Hideaways, vi är specialister på resor till Arcos de la Frontera, och andra resmål i regionen där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Vackert belägen Pueblo Blanco

På sätt och vis är Arcos de la Frontera ett typiskt exempel på en Pueblo Blanco - en vit landsort - men när du ser de charmiga, vitkalkade husen och Castillo de los Arcos som tronar majestätiskt över staden, kommer du enkelt att förstå varför Arcos de la Frontera ändå betraktas som något särskilt. Staden utsågs redan 1962 som ett erkänt officiellt kulturhistoriskt monument. Följer du kullerstensgtorna genom den gamla stadsdelen, väntar dig en otrolig utsikt från Balcón de la Peña Nueva vid slottet, över resten av staden, floden och det omkringliggande landskapet. Det är lätt att tappa andan här, där man - som de lokala invånarna säger - får titta ner på fåglarna och inte upp.

Idag har Arcos de la Frontera cirka 30.000 invånare, som bor både i den gamla och nya stadsdelen. Staden är med andra ord tillräckligt stor för att du här ska hitta bra shoppingmöjligheter och restauranger. Framförallt den gamla stadsdelen är känd för sina tapasbarer och restauranger, där du kan stifta bekantskap med de bästa rätterna från det lokala köket. Går du upp någorlunda tidigt, kan vi också varmt rekommendera att ta vägen förbi stadens marknad, som hålls vid en ofärdig kyrkan från 1700-talet.

Badsjöar och Via Verde de la Sierra

Reser du till Arcos de la Frontera, har du stränderna runt Cádiz inom räckvdd, men det krävs nästan en dagsutflykt för att nå dit. Vill du istället ta ett snabbt dopp i den spanska sommarvärmen, behöver du inte bege dig till kusten. Precis nedanför staden ligger ett stort reservois, Lago de Arcos, som på sommaren är en populär badplats för både lokala och turister. Det är också möjligt att använda tiden på olika former av vattensport här.

Är det en aktiv semester du vill uppleva i Arcos de la Frontera, har du också goda möjligheter till det utanför staden. Den vackra stigen Via Verde de la Sierrra, är en 38 kilometer lång järnvägsstig som leder fram längs Guadalete-floden, fär cyklister och fotgängare kan ta sig fram. vi rekommenderar därutöver att starta bilen för att köra en tur ner till någon av Andalusiens andra spännande städer som du hittar på La ruta de los Pueblos Blancos. Likaså är Ronda perfekt för en dagsutflykt - det tar endast drygt en timme att köra till denna ikoniska stad. Sist, men inte minst, har du också storstaden Sevilla med alla dess sevärdheter och kulturliv inom räckvidd.

Läs mer om Arcos de la Frontera

Destinationer i Andalusien

Hitta din resa till Andalusien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter