Resor till Carmona

Carmona ligger vackert på toppen av en kulle, Vega del Corbónes, cirka en halvtimmes bilgärd öster om Sevilla. Staden, som har cirka 29.000 invånare, är enligt sägnen en av Andalusiens äldsta, och det finns än idag flera spår efter olika civilisationer som under de senaste årtusenden har levt här. De mest iögonfallande av dessa, är tornet som byggdes på 1400-talet, med tydlig inspiration från La Giralda i Sevilla. Stadens gamla fästningar, såsom Puerta de Sevilla vilken byggdes av kartagerna för över 2200 år sedan, vittnar dock om att staden har ännu djupare historiska rötter.

Välkommen till Spanien med Hideaways, vi är specialister på resor till Carmona, och till andra resmål i regionen Andalusien, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Gastronomiska upplevelser

Idag är det dock inte bara alla historiska byggnader och monument som för Carmona till ett populärt resmål i Andalusien. En semester här ger dig också en chans att utforska Andalusiens karaktäristiska slättlandskap på vandingar och cykelturer - om du inte hellre vill svinga golfklubban  på en av områdets alla golfbanor såklart.

Läget endast 35 kilometer nordöst om Sevilla, betyder naturligvis att en resa till Carmona också är en perfekt möjlighet att utforska regionshuvudstadens rika urval av kulturhistoriska sevärdheter samt alla nöjesparker. Du behöver dock inte lämna Carmona för att njuta av det bästa Andalusien har att erbjuda i form av gastronomi, baserat på lokala recept och traditioner. Camona är nämligen en av städerna som ingår i den gastronomiska rutten Ruta de la Tapa. Om du håller ett öga öppet efter restauranger, som är en del av rutten, kan du se fram emot många spännande kulinariska upplevelser, med de bästa rätterna från det lokala köket.

Carmona har en så pass stor storlek, att du hittar alla de restauranger och matbutiker som du kan tänkas behöva under semestern. I den gamla stadsdeln finns flera lokala restauranger och tapasbarer att välja mellan, och både lokala invånare och turister älskar att fördjupa sig i klassiska tapas medan snacket går över bordet. VIll du uppleva livet i det "äkta" Spanien, och inte bara spendra dagarna på stränderna längs Costa del Sol, är Carmona ett idealt resmål. Inte minst, för att du samtidigt har nära till flera andra av Andalusiens stösta attraktioner.

Många utflyktsmöjligheter

Det finns en bussförbindelse mellan Carmona och Sevilla som avgår flera gånger om dagen, loksom det kör bussar till Córdoba. På båda platser är det enkelt att spendera en hel dag med att besöka enastående sevärdheter varav många finns med på UNESCOs världsarvslista - t.ex. katedraleni Sevilla och Moské-Katedralen La Mezquita i Córdoba. Har du en bil med dig på semester är det enkelt att besöka den romerksa ruinstaden Itálica i utkanten av regionshuvudstaden, där du bland annat kan se en av romarrikets största amfiteatrar. Om du har följt TV-serien Game of Thrones, kommer du känna igen amfiteatern från finalen i säsong 7.

Är det naturupplevelser du är på jakt efter på din resa till Carmona, kan du ta en tur till kusten och Doñana Nationalpark som är Spaniens största nationalpark. Det stora området kan upplevas på guidade turer i bussar eller båt längs Guadalquiver-floden. Vill du vara mer aktiv, är detta också en perfekt plats för att hyra cyklar - eller varför inte ta en ridtur? Det är en unik upplevelse att rida i strandkanten längs nationalparkens långa stränder.

Läs mer om Carmona

Destinationer i Andalusien

Hitta din resa till Andalusien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter