Te amo! Det kan vara svårt att beskriva något så speciellt med ord. Cortijo Valverde är ett gott exempel på när det är kärlek vid första ögonkastet. Om jag någon gång ska ändra från fröken till fru, så är Cortijo Valverde det perfekta stället. Men lugn – jag ska spara dig från fler kvinnliga, hypotetiska ”goda idéer”.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Välkommen till Caroline och Ali´s hem. De gläder sig att kunna välkomna dig till deras lilla oas mitt i det böljande, andalusiska landskapet. Även om Cortijo Valverde blott ligger 35-45 minuters bilfärd från Malaga, befinner du dig trots det korta avståndet till kusten, i en helt annan värld. Men med tusen möjligheter att antingen gå ner i varv eller ha ett fullspäckat schema - värdparet hjälper gärna till med att planera diverse aktiviteter som hästridning, cykeltur, yoga och mycket mera.

Fullt på prishyllan och ytterst vanebildande

Det är en ’kamp’ om rummen på Cortijo Valverde. Med endast 7 rum och en stor krets av återkommande gäster skall du vara ute i god tid om du vill bo på en av mina personliga favoriter i Andalusien.

2006 är en vändpunkt i Caroline och Ali´s tillvaro. Det är nämligen året när Cortijo Valverde öppnar sina dörrar som bed & breakfast. Ända sedan dess har det strömmat in utmärkelser och beröm. Jag är inte förvånad – och jag är säker på att det kommer komma fler utmärkelser till samlingen. Är du nyfiken? Det förstår jag. ”Bästa hotell Malagaregionen 2009”, ”Bästa semestern i Malagaregionen 2008”, Bästa countryhotel på Costa del Sol-kusten 2008” för att bara nämna några.

”Vi litar på våra gäster”

Ali och Caroline är väldigt avslappnade människor. De tilltalas gärna vid förnamn av sina gäster, men de vet själva var gränsen går. Här litar man på sina gäster och du kan koppla av och samtidigt känna dig som hemma. Vad betyder då ”öppen bar”? Jo, i det fall att du t ex sitter på terrassen en kväll och blir sugen på ett glas kallt vitt vin, så kan du gå ner till baren i huvudbyggnaden där det är självbetjäning. Du ska bara komma ihåg att skriva ditt rumsnummer och hur mycket ni har tagit. Så räknas det av på din slutnota vid avresedagen, kan det bli enklare och mer spontant?

Saltvattenpool mitt i bergslandskapet

Caroline tar mig under armen och säger att nu är det dags att röra sig utanför ramen, men jag är svårlockad. I den lilla huvudbyggnaden är inredningen varm – inte minst på grund av den öppna spisen i vardagsrummet med alla sina guideböcker, spel för barn och barnasjälar. Samt familjehunden Freddy, som har sin självklara plats i soffan.

Utomhus är det minst lika charmerande som inomhus. Jag lägger mitt anteckningsblock på hallbordet, det har blivit skymning och jag försöker fånga de sista solstrålarna. Caroline berättar att Cortijo Valverde är ett ställe för par, och jag förstår varför.

Nya bekantskaper

Ali bekräftar min föreställning om att Cortijo Valverde knyter samman folk från olika kontinenter. Med endast sju rum är det inte förvånande att det är en hemtrevlig och avslappnad atmosfär. Därför är det mer en regel än ett undantag att du får semesterminnen utöver det vanliga.

Bra att veta om Cortijo Valverde

Nu har jag enbart beskrivit Cortijo Valverde med positiva ord och de står jag fast vid. Men för att undgå missförstånd vill jag klargöra att det inte är 5-stjärnig lyx som väntar i de andalusiska bergen. Däremot kan du förvänta dig charm, gästfrihet och atmosfär i toppklass – det är anledningen till att så många väljer att tillbringa sin semester på Cortijo Valverde, gång efter annan.

De flesta produkter som hamnar på din tallrik är närodlade och maträtterna kommer från egna recept. Ingredienserna är alltid färska men utan att detta gjort priserna ovänliga mot din plånbok. Du kan få flera fina rekommendationer på matställen, även om värdparet också vill framhäva sin egen kock. Det är inte långt till närmsta by, Álora, som ligger ca 11 km från Cortijo Valverde, där du finner flera restauranger att välja mellan.

Var uppmärksam på att yngre gäster är varmt välkomna, dock är det en nedre gräns (barn ska ha fyllt minst 12 år). Värdparet hoppas att ingen tar illa upp utan förstår att värdparet bara vill ta hänsyn till övriga gäster.

Därför återkommer vi gärna till Cortijo Valverde

Cortijo Valverde är enastående. Unikt och autentisk. Vackert på ett helt annat sätt. Jag kan inte bara komma på en anledning, utan hundra att återvända igen. Cortijo Valverde är bra för din kropp, själ och dina smaklökar.

Apropå smaklökar så kan du förbeställa middag till ankomstdagen. Denna middag består ofta av en trerättersmeny och kostar ca 30 EUR per person. Eftersom Wendy och Bert alltid använder färska råvaror till matlagningen behöver de besked senast dagen före om du vill äta middag eller inte. Kontakta oss efter att du bokat så förmedlar vi gärna dina önskemål vidare till Cortijo Valverde.

Läs mer om Cortijo Valverde Country House

Hideaways kategori

9,8 Våra gästers
omdöme
297 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad med shopping och restauranger, Valle de Abdalajís – 8 km
 • Närmsta kuststad, Torremolinos – 52 km
 • Närmsta historiska by, Valle de Abalajis – 8 km
 • Shopping och stodstadsliv i Malaga – 50 km
 • Överdådiga Alhambra – 124 km
 • Jetset-liv i Marbella – 64 km
 • Gibraltar – 140 km
 • Den magiska klippstaden Ronda – 80 km
 • Sevilla, Andalusiens vackraste stad – 187 km
 • Cordoba med sin moské som verkligen imponerar – 145 km
 • Malaga flygplats – 50 km

Rumstyper

Fick jag förresten berättat att namnet Cortijo hänvisar till ”gammalt lantställe”. Om inte, så vet du det nu. Det hus, där det idag är inrett en länga med 5 rum, har tidigare varit ett stall där kor och hästar har satt i sig hö och havre. Den rustika och lantliga touchen är bibehållen, härligt! Det skapar en fin balans mellan nytt och gammalt, för visst har husets inredning tidigare varit primitiv, men den tiden är över. Wendy och Bert har med respekt för traditionerna, fört huset in i en tidsålder med moderna faciliteter.

Två av rummen har åtskilda sängar, medan resterande har vanliga dubbelsängar. Stilen är enkel med en uns av romantik. Storleken varierar från rum till rum, men generellt är de rymliga, och skulle du få lust att brygga dig en kopp te eller kaffe, så har du redskapen till det. Badrummen är inredda med duschkabin och i vardagsrummet finns skåp med gott om plats till sommarkläderna. Det är gratis Wi-Fi, vilket är en utmärkt service sett till de få rummen. Omvänt, kompenserar det för, att det inte finns någon TV på rummen.

Det gör det däremot i de två superior-rummen, som ligger i en förlängning av huvudbyggnaden. Här finns det lite mer plats, och som "extra" har de inrett med öppen spis, den perfekta miljön för en massa romantik. Absolut kan jag tänka mig att packa upp väskan och spendera en lång semester (med stort S) på Valverde, men jag får ändå komma med en invändning. Oavsett om jag får ett rum i den gamla stallbyggnaden, eller i huvudhuset, så vill jag inte stanna på rummet. Varför? För att alla rum har en terrass, där jag skulle älska att spendera all tid. Utsikten är inte fel.

Från stallbyggnaden har du utsikt mot trädgården och poolområdet, och från superior-rummen kan du låta blickan vila på bergen med de mjuka kurvorna i horisonten.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Cortijo Valverde Country House:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Ctra Alora - Antequera, KM 35.5
29500 Alora

Koordinater

Latitude: 36.8846
Longitude: -4.6777

Så kan du resa

På Cortijo Valverde Countru House har du följande möjlgheter att beställa din resa: Beställ en samlad resa inklusive flyg, inkvartering och evt. hyrbil eller välj endast hotell, om du själv önskar stå för transporten till Spanien. Närmaste flygplats är Malaga, som ligger cirka 45 minuters bilfärd från Cortijo Valverde Country Club (beroende på trafiken). Du hittar aktuella priser på alla resor genom att skriva in dina valda resdatum i sökmaskinen här på sidan. Jag rekommenderar dig att ha en hyrbil under semestern.

Du kan också välja att nyttja hotellet på en rundresa, där du kommer att uppleva ännu mer av regionen Andalusien. Läs mer under restemat "bilrundresor" eller om "Rundresa i hjärtat av Andalusien - 8 dagar" alternativt kan du beställa ett skräddarsytt upplägg.

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Läs mer

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool
Spanien, Andalusien, Sevilla
 • Närmaste flygplats: 32 km
 • Närmaste strand: ca. 70 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet / Wi-Fi