Romantik, gastronomi och panoramautsikt över gergslandskapet och vita små byar. Bo mitt bland avocadoträd, olivlundar och och Medelhavets kust och stränder. Välkommen till Hotel Cortijo Bravo i Andalusien med Hideaways Resor... 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Andalusiens höglänta inland en kvarts körning från kusten hittar du mitt lilla mysiga hideaway Hotel Cortijo Bravo som ligger likt en kritvit pärla omgärdad av frodig, grön växtlighet. Turen hit från Malaga gick bra utan allt för många felkörningar och efter att ha forcerat den branta uppkörseln i ettans växel kunde jag gläda mig åt synen av det vackra vita huset. Vid första anblicken liknar det ett mycket välrenoverat gammalt lantställe men är faktiskt byggt så sent som 2008. Även inomhus känner jag mig förflyttad till en svunnen tid med innergårdens vackra pelare, öppen spis, fontäner och mjuka fåtöljer - en perfekt plats för en behaglig stund i svala omgivningar under de varma sommarmånaderna.

Med utsikt över avocado- och apelsinodlingar så långt ögat når

Från receptionen är det utsikt genom innergården ut till terrassen varifrån man har en fantastisk vy ut över avocado- och apelsinodlingar så långt ögat når och långt där borta kan kan jag se den närmsta staden Valéz-Malaga lysa vit bland allt det gröna. Med lite god vilja kan jag till och med se Medelhavet skimra i fjärran. Lika fin utsikt, som jag aldrig tröttnar på, har man från samtliga rum på hotellet.

På detta lilla romantiska  boutique-hotell finns det 21 rum inklusive en bröllopssuite som man når via en brant vindlande trappa - om brudgummen ska bära sin brud över tröskeln här måste han vara både liten och stark. Det firas en del bröllop på Cortijo Bravo där terrassen med sin fantastiska utsikt blir platsen för själva vigseln och den efterföljande middagen och festen med musik och dans hålls i en festlokal en bit ifrån själva hotellet så du behöver inte vara orolig för din nattsömn.

De övriga rummen är samtliga individuellt inredda - inget är det andra likt. Mitt rum (standard) är härligt - inte överdrivet stort men här finns ett skrivbord, ett par sköna stolar ett härligt rustikt badrum med dusch och som kronan på verket en stor skön dubbelsäng med ett underbart täcke och läckert sänglinne (lite prinsessan på ärten känsla). Samtliga standardrum har en liten omöblerad balkong som är skön att kliva ut på och inandas den klara friska luften som är kryddad av doften från trädgårdens alla blommor. Jag tycker även det är härligt att bli väckt av fågelsång som letar sig in genom den öppna balkongdörren.

Här råder en underbar atmosfär

Stämningen är avslappnad och hela personalen leende och tillmötesgående. Alla från receptionister och kökspersonal till ställets direktör den mycket hjälpsamme holländaren Auke står på tå för gästerna. Jag såg till och med hotelldirektören putsa fönsterna i restaurangen där han senare på kvällen även agerade servitör och serverade mig min kvällsmat. När vi nu ändå är inne på mat så heter restaurangen där jag sitter "young goat"  och den kan jag varmt rekommendera precis som husets vin - en utmärkt Rioja. När vädret tillåter, vilket är ofta i solsäkra Andalusien, dukas det upp på den stora terrassen och då behöver du inte be om något speciellt bord, för härifrån är det en fantastisk utsikt från alla borden. Härifrån njuter jag en tidig morgon av att se solens gå upp över bergen och kasta sina första strålar mot sluttningarna på andra sidan dalen där fruktträden nu skiftar färg från mörkgrönt till gyllenrött - vilken start på dagen!

Cortijo Bravo har en trevlig trädgård med massor av fruktträd, blommor och små nicher med bänkar där man kan slå sig ner och bara njuta av platsens lugn och ro. Längst ner i trädgården ligger den lilla swimmingpoolen omgärdad av inbjudande solstolar. Har du behov av ett dopp i Medelhavet och lite sand mellan tårna så är det bara 10 kilometer till den breda sandstranden vid Torre del Mar, och Malaga ligger bara en dryg halvtimmes körning bort. I Malaga som även är Picassos födelsestad kan du se flera av hans bästa verk i det vackra Picassomuseet. Om du inte är konstintresserad  kan du fördriva tiden med att släntra runt på de trevliga gågatorna och slå dig ner på någon trevlig restaurang och njuta av den läckra maten. Det finns många utflyktsmöjligheter och skulle du få slut på idéer så har hotellet mängder med förslag.

Bra att veta om Cortijo Bravo

Även om det bara är 52 km till Malaga's flygplats och det kan verka lockande att skippa hyrbilen och ta taxi till och från hotellet så rekommenderar vi en hyrbil, även om du inte har planer på några längre utflykter. Hotellet ligger lite avskilt så om du inte tagit med en hög böcker och nöjer dig med dessa under din vistelse bör du har en bil till hands. Det kan vara en god idé att hyra en lite mindre bil då de smala spanska vägarna inte lämpar sig för stora vräkiga bilar.

Därför kommer vi gärna tillbaka till  Hotel Cortijo Bravo

Jag älskar den lantliga boutiquestilen som Cortijo Bravo utstrålar. Pittoreskt, charmigt och ändå bekvämt och med en personlig framtoning. Nära havet, nära attraktioner och nära stadslivet är också bidragande orsaker till att Cortijo Bravo har blivit en del av Hideawayfamiljen.

 

 

 

 

Läs mer om Hotel Cortijo Bravo

Officiell kategori

Hideaways kategori

8,6 Våra gästers
omdöme
75 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Valéz-Malaga – 6 km
 • Restauranger och inköp, Valéz-Malaga – 6 km
 • Närmsta strand, Torre del Mar – 10 km
 • Närmsta golfklubb, Baviera Golf – 12 km
 • Nerja och de berömda grottorna – 31 km
 • Granada och Alhambra – 127 km
 • Närmsta "vita" by, Frigiliana – 31 km
 • Malagas flygplats – 52 km
 • Exklusiva Marbella – 100 km
 • Den engelska kolonini, Gibraltar – 176 km
 • Den magiska klippstaden, Ronda – 142 km

Rumstyper

Hotellet har 21 rum och alla är individuellt inredda och hållna i lätta, ljusa färger och utrustade med luftkonditionering, TV, telefon, saftybox och hårfön samt badrum med antingen dusch eller badkar en del är i rustik stil och andra lite modernare.

Standardrummen är inte jättestora - de är utrustade med ett litet skrivbord, ett par sköna stolar, badrum med badkar eller dusch, samt en stor skön dubbelsäng med skön maddrass: )

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Cortijo Bravo:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Carretera Vélez-Benamocarra - km. 1,5
29700 Malaga

Koordinater

Latitude: 36.7880
Longitude: -4.1331

Så kan du resa

På Hotel Cortijo Bravo har du följande möjligheter för att beställa din semester: Beställ en paketresa inkl. flyg, boende och eventuell bilhyra eller välj "endast boende" om du själv vill arrangera din resa till Spanien. Närmsta flygplats är Malaga som ligger cirka 1 timmes bilfärd från Hotel Cortjp Bravo (beroende på trafik). Du hittar aktuella priser på alla resor genom att skriva in dina valda resdatum i sökmotorn här på sidan. Jag rekommenderar dig att ha en hyrbil under semestern.

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Läs mer

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 46 km
 • Närmaste stad: ca. 8 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 66 km
 • Närmaste stad: ca. 14 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 76 km
 • Närmaste stad: ca. 1.5 km
 • Pool