Resor till La Joya

La Joya är en liten andalusisk landsort, som ligger cika 30 kilometer nordväst om Malaga. Läget nära en av Spaniens mest populära resmål, innebär att det är enkelt att resa till La Joya tack vare de goda flygförbindelserna till Malaga. Från flygplatsen tar det inte längre än en timme att köra den sista biten till La Joya.

Lantlig idyll

I motsats till semesterorterna nere vid Costa del Sol, där turismens betydelse för den lokala ekonomin är tydliga, är La Joya tack vare sitt lite mer avides läge, en mer autentisk andalusisk landsort. La Joya har trots sin lilla storlek ett par restauranger och en liten matbutik. Men det är mer sannolikt, att du i La Joya kommer se en traktor köra genom staden på väg ut mot de omkringliggande fälten, än en buss full av turister.

La Joya är med andra ord ett perfekt resmål för dig som vill bo på lite asåtnd från de mest turistiga områdena, och inte har behov av en massa nöjen och underhållning för att njuta på semestern. I La Joya får du däremot chans att uppleva det mer traditionella, lantliga livet i södra Spanien. Och dessutom är denna lugna, vita landsorten, en perfekt utgångspunkt för en semester med många utflykter och spännande upplevelser.

Många utflyktsmål

Om du har en bil på semestern, vilket nästan är ett måste La Joya, är det dessutom perfekt att utforska några av områdets andra, större städer. Här kan du besöka Antequera, som ligger endast 25 minuter från La oya. Staden är framförallt känd för sina 5000 år gamla gravkammare, Dólmenes de Antequera, men därutöver är det värt att besöka stadens borg, Alcazabra, för att njuta av utsikten eller endast promenera runt på den gamla stadsdelens gator för att beundra vackra byggnader. Antequera har dessutom en storlek som gör att du här hittar både de matbutiker och restauranger som du an tänkas behöva på semestern. Här har du rik möjlighet att stifta bekantskap med det lokala köket.

Inte långt från La Joya, ligger dessutom det unika naturområdet Torcal de Antequera, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Det bergrika området är rikt på möjligheter för den aktiva familjen, som älskar upplevelser i vacker natur med spännande sevärdheter. Får du lust att doppa tårna i Medelhavet, kan du också köra till flera stränder inom en timme.

Boka din resa till La Joya online

Hideaways är en online resebyrå och du kan enkelt och säkert boka din resa till La Joya online. Använd sökmotorn för att hitta din resa, här kan du se vårt urval av hotell och flygavgångar. Du kan resa från flygplatserna i Stockholm. Göteborg, Malmö och Köpenhamn, och det avgår direktflyg till Malaga från de flesta flygplatserna. Bokar du en paketresa med flyg, hotell och transfer eller hyrbil till Andalusien, är du dessutom täckt av resegarantin och paketreselagen.

Läs mer om La Joya

Destinationer i Andalusien

Hitta din resa till Andalusien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter