Personligen tycker jag att Andalusien är ett av Spaniens bästa all around resmål. Här kan du under en veckas semester, smaka på många av de höjdpunkter som regionen bjuder på - inte minst när det kommer till mat, vin, kultur, stränder och historia - här befinner sig Andalusien nämligen i en liga för sig själv. Som pricken över i, finns det än idag orörda områden som du kan upptäcka när du kör ut i det blå med din hyrbil, och det är bara ytterligare en orsak till, att i alla fall jag personligen, ständigt återvänder till detta hörn i södra Spanien.

Marie Kaalund Winther
Utvalt av
Marie Kaalund Winther

Efter flera uppmaningar från våra trofasta gäster, har vi nu satt ihop en individuell rundresa, där vi inkluderat lite mer än bara hotellen. Det har resulterat i denna Romantik och Gastronomi tur, som du nu har möjlighet att följa med på. Resan utförs, som alltid, på egen hand, men vi har redan hemifrån planerat ihop ett mer fast dagsprogram, som framförallt vänder sig till dig som ännu inte har besökt denna vackra region - oj, vad mycket du har att se fram emot!

"Romantik och gastronomi i Andalusien - 8 dagar" är nämligen tillrättalagd så att hotell och dagarnas upplevelser redan är planerade för dig - så det enda du behöver göra är att öska efter en flygresa och den typ av hyrbil du önskar i vår sökmotor. Du kan också endast välja att boka rundresan som "endast hotell" här på sidan, om du redan själv har hittat flygbiljetten och hyrbilen på annat håll

Få mer inspiration och läs noga igenom alla avsnitt här nedan innan du bokar - framförallt avsnittet "Bra att veta".

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Malaga, besök i staden och bilfärd till hotell (ca. 70 km körning totalt)

Jag rekommenderar dig att ta ett morgonflyg, så att du på vägen till hotellet kan stanna i Malaga,, vars historiska centrum både är spännande och vackert. Besök t.ex. Pablo Picassos hus och museum, som också råder över en privat samling av hans verk. Därutöver bör du besöka de gamla ruinerna av den romerska amfiteatern och Gibralfaroborgen, som också är förbunden med fästningen Alcazabra.

Efter besöket i Malaga kör du till ditt hotell (check-in från kl. 15), som ligger cirka 1 timmes bilfärd bort, och på kvällen är middagen (exkl. dryck) inkluderad.

Dag 2: Efter frukost går turen vidare till Granada (ca. 95 km körning totalt)

Idag väntar en stor dag på dig! Staden Granada är hemstad för Alhambra och trädgårdarna vid namn Generalife. Besök också katedralen med kungarnas gravstenar, samt det arabiska kvarteret Albayzin, varifrån du kan njuta av panoramautsikten över Alhambra och bergskedjan Sierra Nevada. När magen börjar att kurra, rekommenderar jag dig att äta en tapas-lunch med ett gott glas spanskt vin till - eller varför inte testa den goda andalusiska ölen?

Efter besöket i Granada kör du till ditt hotell (check-in från kl. 15), som ligger i centrum av staden, och på kvällen är middagen (exkl. dryck) inkluderad.

Dag 3: Från Granada till mer okända Baeza (ca. 144 km körning totalt)

Staden Baeza ligger på en klippa i bergskedjan Loma de Baeza, som sträcker sig från floden Guadalquivir i söder till Guadalimar i norr. Grannstaden Ubeda siter nästan ihop med Baeza, och båda är kända för sin vackra renässansarkitektur. Att bara strosa runt i städerna är därför en upplevelse, och dessutom bör du också besöka olje-museet Hacienda la Laguna som ligger i Baeza. Om du har tid, lust och nerver till det, så rekommenderar jag dig att följa med på en utflykt i en jeep och besöka den storslagna naturparken Sierra de Andujar.

Du kan checka in på ditt hotell från kl. 15, och det ligger centralt i antingen Baeza eller Ubeda.

Dag 4: Besök i historiska Cordoba (ca. 148 km körning totalt)

En resa till Andalusien är inte komplett utan ett besök i Cordoba, som framförallt är känd för sin moské med de röda och vita valven. Därnäst måste du också besöka synagogan, som ligger i hjärtat av det judiska kvarteret (det är en av de mest välbevarade medeltida synagogor i Spanien). Upplev därefter Viana Palace's 13 patios. Till lunch skulle jag rekommendera dig att smaka på Mantilla-vinet, och inte minst den berömda rätten Salmorejo som är baserad på tomater.

Du kan checka in på ditt hotell från kl. 15, och det ligger centralt i Cordoba.

Dag 5: Upplev Sevilla - Adalusiens historiska huvudstad (ca. 139 km körning totalt)

Sevilla är på allas läppar, och jag förstår varför. Staden är nämligen en av regionens vackraste och mest historiska städer - och dessutom väldigt chic. Ett absolut måste att besöka, är katedralen där Cristobal Colóns gravsten finns, samt slottet Real Alcazar med dess storslagna trädgårdar. Går genom Maria Luisa-parken med dess karaktäristiska EXPO 1929-paviljonger, och härifrån vidare till Plaza de España och Plaza de Americas. Om tiden tillåter det, är det också trevligt att ta en båttur på floden Guadalquivir, eller uppleva en av de berömda flamenco-showerna.

Efter besöket i Sevilla, kör du till ditt hotell (check-in från kl. 15), som ligger i centrum av staden. Du ska bo här två nätter, och den första kvällen är middagen (exkl. dryck) inkluderad.

Dag 6: Ännu mer Sevilla - låt bilen stå och strosa runt i stan (ingen körning idag)

Om det är något du inte hann med igår, har du möjlighet att göra detta idag - alternativt rekommenderar jag dig att gå in i shopping mode för Sevilla har ett väldigt trevligt utbud av butiker, både lokala och internationella. Ät också en riktigt god lunch: slå dig ner nära floden och njut av människolivet som passerar förbi.

Dag 7: Ronda - Andalusiens magiska klippstad (ca. 138 km körning totalt)

Ronda är en av mina personliga favoritstäder i Andalusien, för den är så pass annorlunda än alla andra - bara det, att den är uppdelad i två delar och ligger på toppen av en klippa med en anmärkningsvärd klyfta emellan stadsdelarna, är för mig ett dragplåster. Här ska du helt klart unna dig att gå ut på bron, El Tajo, som förbinder stadsdelarna. Du kan också besöka Spaniens äldsta tjurfäktnignsarena och det tillhörande museet. Njut av att strosa runt på stadens smala gator och stanna vid katedralen, som är ett av stadens kännetecken. Jag rekommenderar dig dessutom att besöka trädgården som tillhör Don Boscos hus, och härifrån njuta av de gröna utsikterna.

Efter promenaden tar du dig till ditt hotell (check-in från kl. 15), som ligger centralt i Ronda, och på kvällen är middagen (exkl. dryck) inkluderad.

Dag 8: Hemfärd och ett säkert "på återseende" till Andalusien (ca. 110 km körning totalt)

Jag rekommenderar dig att välja eftermiddags- eller kvällsflyget hem, så att du inte behöver gå upp i ottan. Då kan du istället njuta av din frukost och promenera runt i Ronda, eller varför inte köra ner mot kusten och slå dig ner på en solstol på stranden i närheten av Malaga flygplats, innan flyget avgår. Trevlig resa hem!

Inkluderat i priset

 • 7 övernattningar enligt program
 • Frukost varje dag I
 • nformationspaket till hela turen vid ankomst till ditt första hotell
 • Middag dag 1 på La Vinuela
 • Middag dag 2 på Villa Oniria (alternativt på Restaurant Puerta de la Luna om hotellets restaurang är stängd)
 • Middag dag 6 (gourmet tapas) på La Azotea Restaurant i Sevilla
 • Middag dag 7 på Restaurant Pedro Romero i Ronda
 • Inträde till Alhambra på dag 2 eller dag 3 (med förbehåll*)

* Alhambra-biljetten är inkluderad i priset, men då det är en mycket attraktiv sevärdhet, reserverar vi oss för att entrébiljetterna kan vara slutsålda just den dag då du befinner dig i Grenada. Är det så, kommer du naturligtvis får biljettpriset återbetalt.

Du kan boka paketet inkl. flygresa (välj Malaga som ankomstflygplats), och med hyrbil. Hyrbieln står då redo vid ankomst till Malaga flygplats, och du lämnar tillbaka den igen vid hemresan.

Inte inkluderat i priset: Middagar, entréer och besök som inte är nämnda under "inkluderat i priset" här ovan. Vi har inte möjlighet att reservera entré till övriga sevärdheter, även om de finns nämnda i dagsprogrammet.

Bra att veta om "Romantik och Gastronomi i Andalusien"

Det är ett nöje att köra runt i Andalusien, och om du frågar mig, är det rätt okomplicerat. Om du är van vid att köra bil här hemma, kommer du alltså utan problem att kunna ta dig runt på egen hand i den spanska regionen. Vi skickar inte med en vägbeskrivning, utan rekommenderar dig att använda Google Maps på din mobiltelefon, då det oftast är den som är den mest uppdaterade gällande vägnätet.

Gällande parkering: det kan vara en utmaning att parkera inne i storstäderna, som t.ex. Malaga, Sevilla och Granada, men jag rekommenderar dig att ställa dig i en parkeringskällare (mot en avgift), där det oftast finns mer plats än på gatorna.

Om du ankommer vid högtiderna, t.ex. jul eller nyår, så observera att några hotell kan ha obligastoriska tillägg för middag, vilket betalas på plats eller hemifrån.

Läs mer om Romantik och gastronomi i Andalusien - 8 dagar

Officiell kategori

Hideaways kategori

Faciliteter

Se alla

Karta och avstånd

 • Malaga, huvudstaden i Andalusien: ca. 85 km
 • Den magiska och sägenomspunna klippstaden Ronda: ca. 95 km
 • Málaga–Costa del Sol Flygplats: ca. 85 km (1h 20m)
 • Sevilla Flygplats: ca. 150 km (1h 50m)

Rumstyper

Som utgångspunkt får du ett dubbelrum (standard), och du kan också söka priser på hemsidan för en person eller ett dubbelrum med en extrasäng.

Faciliteterna är: A/C, dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. De flesta hotell har dessutom en minibar, kassaskåp och hårfön (kan dock inte garanteras).

Nyttjade hotell:

Dag 1: La Vinuela
Kan också vara Cortijo Bravo eller Posada Morisca i samma område

Dag 2: Villa Oniria
Kan också vara Palacio de los Navas eller Gar Anat Hotel Peregrinos

Dag 3: Puerta de la Luna
Kan också vara Palacio de Ubeda eller Parador de Ubeda

Dag 4: Posada la Vallina
Kan också vara Hotel Conquistador elller Balcón de Cordoba

Dag 5: Las Casas del Rey de Baeza
Kan också vara Casa Romana, Vincci la Rábida eller Las Casas de El Arenal)

Dag 6: Samma som dag 5

Dag 7: Molino del Arco
Kan också vara Cortijo Salinas eller Bodega el Juncal i samma område

Det är inte alla hotell som går att hitta i det vanliga programmet hos Hideaways, men det ska du inte skrämmas av, för de har alla samma standard och goda läge - och som alltid med Hideaways är alla hotell handplockade utifrån de kriterier vi sätter gällande service, standard och läge.

När du bokat resan online (som paket med flyg/hyrbil eller endast boende), kommer du få en beräftelse på exakt vilka hotell som du kommer att bo på.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Romantik och gastronomi i Andalusien - 8 dagar:

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Se dine rejsedokumenter

Koordinater

Latitude: 37.2391
Longitude: -4.6252

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 46 km
 • Närmaste stad: ca. 8 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool
Spanien, Andalusien, Monda
 • Närmaste flygplats: 44 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi