Rundresa i hjärtat av Andalusien – 8 dagar

Andalusien kan få även den mest härdade att tappa andan - bildligt talat. Spaniens sydligate region på fastlandet, har alltid varit attraktivt på grund av de otaliga kulturskatterna, de kilometervis lång kuststräckorna och det bakomliggande landskapets värld av mjuka backar, olivlundar, apelsinplantager och vita landsorter som sätter pricken över i när ögat blickar mot horisonten.

Petra Misch
Utvalt av
Petra Misch

Hos Hideaways har vi satt ihop en bilrundresa, som är kryddad med stora och små smakupplevelser från Andalusiens fagra värld, och vi vågar lova en sak: det blir inte tråkigt! Men du bestämmer själv i vilket tempo semestern ska skrida fram. För även om vi kommer med förslag till de dagliga "kör-ut-i-det-blå-attraktionerna", så finns det också en stor risk för att du blir så förälskad i våra utvalda hideaways att du kanske väljer att go ner i slow motion och bara slappna av på hotellet...

Vi har gett dig möjligheten att resa i precis det tempo, som passar bäst till en resa till Spanien. Välj mellan 8 dagar eller skäm bort dig själv med en veckas extra badsemester på Posada Morisca, med full havsutsikt, och med den vita landsorten Frigiliana som närmsta granne. 

Rundresan är skräddarsydd, för den är sammansatt precis så, som vi själv önskar att uppleva Andalusiens pulserande hjärta...

Trevlig resa till olivlandet!

Skräddarsydd resa till Andalusien, 100% efter dina önskemål

Hittar du inte en bilrundresa i Andalusien i vårt program, som uppfyller dina behov - du kanske vill resa i 12 dagar istället för 8, eller så kanske du vill övernatta på andra hotell på resan runt i Andalusien - så skicka en förfrågan till oss på ett skräddarsytt upplägg som uppfyller dina önskningar. Det kan också vara så, att du vill starta semesern med ett par dagar i en storstad, som Malaga eller Sevilla, eller kanske vill du avsluta resan med några dagars badsemester vid kusten. Du kan också välja att själv arrangera transporten till Spanien, om du t.ex. vill flyga med ett lågprisbolag och endast beställa inkvarteringen på hotellen, samt hyrbil via oss på Hideaway.

Beställ ett skräddarsytt upplägg här

Läs mer om Rundresa i hjärtat av Andalusien – 8 dagar

Höjdpunkter

 • Upplev Andalusiens mest älskade städer och områden
 • Bo på hideaways som är omgivna av olivlundar och citrusträd
 • Låt dig frestas av menyer med hemmalagade
 • Njut av en semester i avslappnat tempo, samtidigt som du upplever mycket

 

Hotell som du kommer bo på

3 övernattningar på Cortijo Valverde

Läs mer

2 övernattningar på Molino Nava

Läs mer

2 övernattningar på Posada Morisca

Läs mer

Avstånd och attraktioner

Cortijo Valverde

 • Närmsta stad med flera restauranger, Àlora – 11 km
 • Närmsta historiska by (som Andalusien är så känt för), Valle de Abdalajís – 7,7 km
 • Malaga flygplats – 50 km
 • Överdådiga Alhambra och Generalife-trädgården i Granada – 124 km
 • Den brittiska kronkolonin, Gibraltar med ”bobby’er” och vilda apor – 140 km
 • Den magiska och sägenomspunna bergsby, Ronda – 80 km

Molino Nova

 • Närmsta stad med flera restauranger, Montoro – 8 km
 • Córdoba med sin moské, som imponerar alla – 55 km
 • Sevilla (kanske Andalusiens vackraste stad) – 186 km

Posada Morisca

 • Närmsta stad med flera restauranger, Frigiliana – 1,2 km
 • Närmsta kuststad, Nerja – 9 km
 • Närmsta vita by (som Andalusien är så känt för), Frigiliana – 1,2 km
 • Malaga flygplats – 73,5 km
 • Jetset-livet i Marbella – 120 km
 • Den brittiska kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” och vilda apor – 198 km

Läs mer

Dagsprogram

Nedanstående program är endast förslag och dagsutflykter.

Dag 1: Välkommen till Spaniens solskenskust


Ankomst till Malaga flygplats där din hyrbil står startklar och du har endast ca 40 minuters bilkörning tills du ankommer till Caroline och Ali på Cortijo Valverde som glädjer sig åt att hälsa dig välkommen. Värdparet brukar ringa mig ett par dagar innan ankomst för att höra om jag vill ha kvällsmat på ankomstdagen. Varför? För allt tillagas samma dag och handlas in därefter. Med detta sagt vill jag nämna att den goda Caroline kan trolla i köket och hon tar gärna på sig skulden om det skulle visa sig att du åker hem ett par kilo tyngre ...


Dag 2: Mystikens stad i Andalusien

Besök Ronda med sin magiska klyfta, El Tajo, som delar staden i två pittoreska delar. Ronda sägs vara tjurfäktningens vagga och en av regionens äldsta städer. Så historia och kultur är ingen bristvara och det är lätt att få timmarna att flyga i väg i denna vackra klippstad, som ligger på sjuhundra meters höjd. Även om Ronda besöks varje år av nyfikna själar så har staden bevarat sin autentiska ”riddar-stämning” och du tvivlar inte en sekund på att du befinner dig mitt i Andalusiens hjärta – både geografiskt som i själva byggstilen.
Om du hinner vill jag föreslå ett besök i byn Ardales på hemvägen. Ardales har en lång och spännande historia, mycket beroende på sitt strategiska läge. Ardales har varit invaderat av diverse makthavare och är dessutom en tillflykt för Spankorer som vill åka på en weekend-resa.


Dag 3: Tid för en dag med vila och avkoppling

Unna dig en dag vid poolen på Cortijo Valverde. Caroline och Ali har verkligen lyckats med såväl interiör som exteriör och därför bör du ge dig tid att njuta av den lantliga idyllen. Poolen är relativt stor och är en av de renaste och mest välhållna jag sett. Som kryddan på toppen av detta så ligger den mitt i Andalusiens praktfulla landskap där du kan ha koll på herden och hans hord. Dingdong säger det när hela flocken passerar förbi två gånger om dagen.

Dag 4: Den orörda delen av Andalusien, som du inte vill missa

Tyvärr är det dags att ta farväl av Ali, Caroline och Cortijo Valverde. Efter en sista vinkning, går turen vidare mot Antequera, som också kallas ”Andalusiens hjärta”, eftersom staden ligger mitt emellan Malaga, Sevilla, Granada och Cordoba. Strax norr om Antequera skall du stanna vid El Torcal, en park som du bara måste besöka. Kör därefter vidare mot Cordoba, där ännu fler enastående upplevelser väntar dig och din kamera. Staden är speciellt känd för mezquita-katedralen och den romerska bron. Ditt sista stopp för dagen är värt att vänta på, för detta kommer bli ditt hem de närmsta dagarna, den gamla möllan, Molino la Nava.

Dag 5: En dag i naturreservatens tecken

Sätt på dig bra skor och ge dig ut i det fria! Sikta mot naturreservatet Sierra de Andujar, som sägs vara ett av de bäst bevarade naturområdena vid Medelhavet. Ta gärna med en picknic-korg med god mat och avnjut den i dessa harmoniska omgivningar.

Dag 6: Alhambra, här kommer vi


Ännu en gång tar vi farväl av ett hideaway och lämnar ”möllan” och resan forstätter från Molino la Nava och vidare mot ett nytt ställe, som inte är vilket som helst.  Det är naturligtvis Granada vi menar. Här väntar dig kulturella inslag och du kan tillbringa hela dagen här.  Det är svårt att nämna Granada utan att även nämna Alhambra, som närmast kan beskrivas som Spaniens motsvarighet till Egyptens pyramider. Från Granada kör vi till vårt sista hideaway under denna resa, nämligen Posada Morisca, som ligger tät på Medelhavet.


Dag 7: Vita byar och välkända stränder

Posada Morisca ligger med full havsutsikt, på några få minuters promenad från den vackra byn, Frigiliana. Sistnämnda återkommer jag strax till. Du har nu varit runt i Andalusiens bultande hjärta – från Ronda och sina magiska klippor Cordoba med sin katedral Alhambra och nu befinner vi oss åter vid kusten öster om Malaga. Jag föreslår att du siktar in dig på att uppleva kusten avslappnade livsstil. Besök t ex den mysiga staden Nerja som ligger tio minuters körning från Posada Morisca. Fortsätt därefter till de närliggande grottorna. Ett alternativ, kan vara att köra västerut och besöka den ytterst sympatiska byn Mijas. När du återvänder till hotellet under sen eftermiddag eller tidig kväll, så rekommenderar jag dig att äta resan sista middag i den närliggande byn Frigiliana, som ligger nära hotellet. Här är så mysigt att besökarna genast vill flytta hit!

Dag 8: Njut av soluppgången över Medelhavet från din balkong

Dagens program styrs helt av dina flygtider. Antingen har du tid för några timmar på stranden eller varför inte njuta på hotellet av den värmande solen.

Läs mer

Teman

Vi bedömer att denna rundresa passar dig som intresserar dig för följande teman:

Rundresan inkluderar

Bilrundresan inkluderar

 • Flyg till Malaga t/r inkl. alla skatter och avgifter
 • 3 övernattningar på Cortijo Valverde (standardrum)
 • 2 övernattningar på Molino Nava (standardrum)
 • 2 övernattningar på Posada Morisca (standardrum)
 • 7 frukostar


Bilrundresan inkluderar inte, men kan tilläggsbokas

 • Bilhyra, välj mellan olika modeller
 • Bränsleförbrukning
 • Måltider utöver vad som anges
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring 
 • Ev. kostnad för incheckat bagage (beror på valt flygbolag)

(Observera att du ska förhandsboka hemifrån, om du vill vara säker på att få uppleva Alhambra i Granada)

Du får information om ev. bilhyra i steg två när du söker resa.

Skräddarsytt upplägg på en rundresa?

Rundresan "Rundresa i hjärtat av Andalusien - 8 dagar" kan du beställa online i sökmaskinen. Uppfyller rundresan inte helt och hållet dina önskningar, har du också möjliheten att be om ett skräddarsytt upplägg. Det kan vara att du vill resa en längre period, eller kanske inkludera andra hotell . Du kan naturligtvis också ta dig en titt på en av de andra rundresorna i Spanien som vi på Hideaways erbjuder, t.ex. Andalusien för livsnjutare - 10 dagar.

Klicka här och få ett skräddarsytt upplägg på en rundresa i Spanien 

Information

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).