Bilhyra i Barcelona

När Barcelona år efter år räknas som ett av svenskarnas favoritresmål så är det inte enbart på grund av den spanska storstadens alla sevärdheter och kulturliv. Barcelona är även en bra utgångspunkt när man med hyrbil vill utforska en spännande region och besöka andra städer. Bokar du din hyrbil samtidigt med att du bokar en resa till Barcelona, så öppnar sig en bred svär av möjligheter till att fylla semestern med upplevelserika utflykter i stadens omland. När du hyr en bil har du dessutom den fördelen att dina utflykter föregår i ditt eget tempo.

Vi har gjort det lätt för dig att hitta den billigaste hyrbilen till din resa till Barcelona med Hideaways. I sökmotorns andra steg kan du välja precis den hyrbil som bäst motsvarar dina behov från en låg rad erkända uthyrningsfirmor. Samtliga priser på bilhyra som du ser i sökmotorns översikt inkluderar fri körsträcka och samtliga obligatoriska försäkringar om inget annat framgår av hyresavtalet. Här nedan hittar du goda råd inför en semester med inkluderad bilhyra till Barcelona.

Flygplatser:

Det finns bra möjligheter att hitta billiga flygresor till Barcelona från Sverige och övriga Skandinavien. Det är som regel ditt val av flygbolag som avgör vilken flygplats du kommer landa på vilket även påverkar avståndet till Barcelona. Men när du har en hyrbil är avstånden av underordnad betydelse. Om du inte vill hämta ut din hyrbil på flygplatsen så kan du via nedanstående länk söka priser på många andra uthyrningsplatser i Barcelona. Du kan även utnyttja möjligheten att hämta ut hyrbilen på en flygplats och lämna tillbaka den på en annan till exempel i samband med en bilrundresa i Spanien.

Barcelona Flygplats

Barcelona Flygplats vars fullständiga namn är Aeropuerto de Barcelona-El Prat, utgör med sin placering enbart 13 kilometer sydväst om stadens centrum det upplagda valet av flygplats. Flygplatsen med trebokstavskoden BCN är den mest trafikerade flygplatsen i Barcelona och har bra förbindelser vidare in till stan med bland annat tåg, buss och taxi. För dig som inte vill vara beroende av offentliga transporter under din semester så har en lång rad välrenomerade biluthyrningsfirmor såsom Hertz och Avis m.fl. kontor här.

Girona Flygplats

Flygplatsen i Girona ligger som namnet antyder inte långt ifrån den förhållandevis lilla staden Girona ca 10 kilometer från Barcelona. Att Gironas flygplats får ta emot många resenärer som ska till Barcelona beror inte minst på Ryanair, som sin strategi trogen opererar från mindre (och billigare) flygplatser och därför flyger många Barcelonaresenärer hit. Om du kombinerar en resa med lågprisbolaget Ryanair med en hyrbil så är avståndet som tur är av mindre betydelse.

Biluthyrningsfirmor

På flygplatserna vid Barcelona och i själva staden kan du välja en hyrbil från alla de kända biluthyrningsföretagen som till exempel Avis, Hertz, SIXT och EuropCar, men även från många spanska biluthyrningsfirmor vilka ofta har bra priser. För att säkra en hög kvalitet har vi hos Hideaways valt att samarbeta med AutoEurope för billig bilhyra i Barcelona eftersom AutoEurope är kända för sin goda service och sina låga priser. I samarbete med AutoEurope har vi dessutom valt bort flera uthyrningsfirmor som i och för sig är kända för låga priser men även för en mycket dålig service. Du kan läsa mer om AutoEurope här

Priser

Alla priser på bilhyra i Barcelona som du ser online här hos Hideaways är inklusive alla obligatoriska försäkringar och med fri körsträcka. Detta innebär att du tryggt kan köra på utflykt utan att behöva tänka på kilometerantalet under din semester i Barcelona. Du har möjlighet att välja bilar i olika prisklasser och även att välja till  extraförsäkringar eller extrautrustning.

Typer av hyrbilar

Tack vare vårt samarbete med AutoEurope kan vi erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar i Barcelona. Bilarna i sökmotorn är som regel indelade i olika kategorier. I Barcelona kan du bland annat hyra bilar som Opel Corsa, VW Polo, Seat Ibiza, Renault Scenic och VW Touran. Du kan därför alltid hitta en hyrbil i en storlek och prisklass som passar för dina behov. Reser du med din familj eller i en större grupp är det naturliga valet en större bil som till exempel en Volkswagen Touran med plats för 7 personer. En större hyrbil är också ett bra val när du har behov av extrautrymme för bagage eller om du eventuellt har med någon skrymmande sportutrustning. Barcelonas soliga och varma klimat kan ju ge tillfälle till att unna dig själv en körupplevelse utöver det vanliga med en cabriolet.

Upplev Barcelona med bil

Det är naturligtvis inte bara för att ta sig lätt fram och tillbaka mellan flygplatsen och ditt hotell som du med fördel kan beställa hyrbil till din semester i Katalonien. Nedan kan du läsa om några av de intressanta sevärdheter som du lätt kan komma runt till med bil.

Santa Maria de Montserrat

En knapp timmes körning väster ut från Barcelonas stadskärna ligger det berömda benediktinerkloster, Santa Maria de Montserrat, som med sina spektakulära omgivningar är ett perfekt mål för en dagsutflykt med hyrbil. Berget Montserrat, som klostret är byggt på har under årtusenden utgjort en andlig samlingspunk för befolkningen Katalonien. Klostret är än idag en viktig religiös vallfärdsort i regionen och det har blivit en tradition bland ungdomar från Barcelona och övriga Katalonien att minst en gång i livet vandra hit upp för att se soluppgången. En av klostrets populäraste sevärdheter är en staty av Jungfru Maria, Mare de Déu de Montserrat.

Tarragona

Hamnstaden Tarragona som ligger omkring 80 kilometer från Barcelona, står med på UNESCO's världsarvslista tack vare sin historiska rikedom i form av enastående lämningar från romartiden. I Tarragona kan du bland mycket annat se en vacker amfiteater och en välbevarad akvedukt, den 217 meter långa Aqüeducte de les Ferreres. När du har tillgång till hyrbil är det lätt att ta sig runt till områdets många sevärdheter, och efteråt kan du kanske köra in till själva staden för förfriskningar.

Detta var bara ett par förslag på utflykter med hyrbil i Barcelona. Titta gärna även på vår reseblogg där du kan hitta ytterligare inspiration till en upplevelserik resa i Katalonien.

Få mer inspiration under vårt resetema bilrundresor

Ytterligare information om bilhyra hos Hideaways

Ovanstående information om bilhyra i Barcelona är skriven som vägledning och vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar eftersom reglerna ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen som framgår  av hyrbilsavtalet. Om du har frågor angående bilhyra i Barcelona är du välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos AutoEurope.

Information om bilhyra när du hyr bil hos Hideaways

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera