Resor till Villajoyosa

Villajoyosa har lyckats bevara sin lugna atmosfär, med vackra, färgglada hus i stadens centrum, ner till den breda stranden med dess långa promenad. Det är en plats som bjuder in till en semester med sol, sand och vatten i fokus - och här finns också ett bra urval restauranger!

Du befinner dig här cirka 10 kilometer från Benidorm, och Villajoyosa är för många det perfekta motstycket till just Benidorm, där det ofta är mycket trängsel. I Villajoyosa har du ett superbra alternativ till de större resorterna, om du vill hålla semester på Costa Blanca. Den längre sträckan sandstrand kantas av en promenad med palmträd, butiker, barer, restauranger och de ikoniska, färgglada hus. Promenaden slutar vid stadens fiskehamn.

Information och fakta

Ska du resa till Villajoyosa på semester, har vi här samlat lite fakta och information om resmålet. Du kan också hitta mer inspiration till din resa på vår blogg, där vi skriver om våra egna upplevelser på resor till Costa Blanca i Spanien.

Vad kan jag göra på min semester i Villajoyosa?

Om du älskar choklad - och det är ju inte helt otänkbart - ska du se till att besöka chokladfabriken Valor, som också har ett museum och en butik.

Varje torsdagmorgon kan du besöka den lokala marknaden i Villajoyosa, på söndagen kan du gå på loppmarknad, och varje morgon är det fiskmarknad vid hamnen.

Fiestan Moors & Christians, där det historiska slaget mellan morerna och kristna återupplevs, avhålls i slutet av juli månad, och den är väl värd ett besök.

Sevärdheter i närheten

Om vill uppleva några roliga dagar på din semester i Villajoyosa, är Benidorm platsen att besöka. Här kan du besöka Terra Mitica-temaparken och upplevelseparken Terra Natura Zoo and Aquapark, Mundomar Sea Life and Animal Park, samt Aqualandia Benidorm, som ligger bredvid varandra.

Terra Mitica temapark har adrealin-framkallande nöjen samt underhållning för barn. Det ligger mellan temaområden, med Medeltiden, romersk cirkus och egyptiska och grekisk historia och kultur. Här finns också ett stort urval av caféer och restauranger, så du kan enkelt spendera en dag med barnen i Terra Mitica.

Terra Natura vattenpark har en vågpool, hydroterapi-pool, barnpool, vattenrutschkanor för alla åldrar, picknickområden med gräs, och ett soldäck med jacuzzi. Terra Natura har över 1500 djur, som lever i vackert utformade, naturliga habitat. De inkluderar många utrotade arter.

Framför Terra Mitica och Terra Natura, ligger Villaitana Golf Resort, där du hittar två 18-hålsbanor.

Mundomar Sea Life and Animal Park är ett sant, litet, tropiskt paradis med massor av djur och färgglada fåglar. Spendera hela dagen här, och du kan uppleva en rad underhållande shower med delfiner och sjölejon, papegojor och exotiska fåglar. Familjer kan ta en paus i lekområdet för barn, och när hungern anmäler sig, kan du välja mellan en a la carte-restaurang, ett café eller ett urval av kiosker.

Aqualandia Benidorm Aquapark har massor av restauranger och allt som behövs för en dag full med roliga upplevelser. Här finns ett äventyrsland för barn, attraktioner och en avslappnande pool.

Så här reser du till Villajoyosa med Hideaways

Med Hideaways kan du resa till Villajoyosa från flygplatserna i Sverige, Danmark och Norge, antingen med direktflyg eller med en mellanlandning. Vi söker efter flygbiljetter med reguljärflyg, till nätets bästa priser, packar ihop det med våra utvalda hotell på Costa Blanca och ger dig möjlighet att lägga till en bil i ett samlat paket, som täcks av resegaranti. 

>> Hitta utvalda hotell i Spanien med Hideaways
>> Åk på lyxsemester i Spanien till en billig peng

Läs mer om Villajoyosa

Destinationer i Costa Blanca

Hitta din resa till Costa Blanca här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter