VIVOOD Landscape hotel ligger i ett vackert naturområde i Guadalestdalen vars 84 000 m2 omgärdas av berg, oliv-, mandel- och korkträd. Tidigare låg det en zoologisk park här men 2015 öppnades detta unika hotell som både är ekologiskt och värnar om en hållbar miljö vilket passar väl in i dessa natursköna omgivningar. Här kan ni verkligen gå ner i varv och bara njuta av varandras sällskap på detta fantastiska och unika ”adults only” hotell. 

Amalie Højland
Besökt av
Amalie Højland

Ett hållbart arkitekturprojekt blir till verklighet. De tre unga arkitekterna Daniel Mayo, Agustin Marí och Pablo Vázquez är idémakarna bakom VIVOOD och vann tävlingen ”Lanzadera project” bland över 1 000 tävlande. Detta gjorde att de fick genomföra sitt miljöhållbara projekt och när du besöker VIVOOD Landscape hotell så förstår du varför. VIVOOD är en mycket genomförd minimalistisk designpärla byggd utifrån värderingarna ”respekt och beundran för naturen utan att göra avkall på komfort och bekvämlighet”. Med sitt unika läge är hotellet ett perfekt hideaway där du kan stanna upp och bli en del av naturen. Detta är ett ställe jag kommer att drömma om fram tills jag får möjlighet att komma tillbaka igen och avnjuta några lyxiga dagar i stillheten och den betagande naturen. Daniel Mayo är för övrigt idag chef för VIVOOD och man ser honom ofta runt omkring i området. 

I receptionen möts jag av Pedro som ska visa mig runt på VIVOOD och här startar äventyret! Pedro är en mycket vänlig och leende man och jag kan lätt förstå varför han är glad för om jag arbetade i dessa omgivningar med betagande utsikt, vacker natur och en unik lyx så hade jag också haft ett leende på läpparna dagen i ända.

Ett ställe som måste upplevas!

… for på VIVOOD Landscape Hotel är speciellt i alla avseenden. Receptionen är det första du ser och här hade jag gärna varit receptionist. Inredningen är minimalistisk, vacker och står i perfekt kontrast till de stora fönstren som går från golv till tak genom vilka man kan njuta av naturen ackompanjerad av rogivande musik. De 25 sviterna och 10 villorna, vilka står som individuella ”lådor” i området har även de fönster från golv till tak i såväl sovrum som badrum. Längre ner längs stigen kommer man till infinitypoolen, loungeområdet med baren och inte att förglömma den läckra restaurangen. Allt har utsikt men från olika nivåer eftersom VIVOOD är byggt på en bergssluttning.

Oavsett om du befinner dig i din svit eller i de gemensamma utrymmena så hittar du lätt din inre ro och går helt ner i varv. Även om här finns högkvalitativt Wi-Fi så uppmanar VIVOOD Landscape Hotel sina gäster att stänga av sina mobiler och leva i nuet och om jag ska vara helt ärlig så älskar jag idén för det kan ofta vara svårt att på eget initiativ lägga ifrån sig mobilen och njuta av ögonblicket.

De förtrollande kvällarna

På kvällen lyser man upp alla stigarna vilket skapar en härlig atmosfär och det gör att du lugnt kan röra dig runt i området även efter mörkrets inbrott. Läget i det betagande bergslandskapet inbjuder till kvällspromenader  både för att njuta av naturen och den vackra stjärnhimmeln.

Du tror nästan inte att det är sant! 

De 25 sviterna är helt fantastiska  och designade så du kan njuta av naturen även när du befinner dig inomhus. Både i sovrummet och i badrummet finns det fönster från golv till tak på samtliga väggar vilket ger en fantastisk panoramautsikt. Pedro märker min entusiasm när jag går runt i en av sviterna för jag kan bara inte hålla tillbaka ett högljutt WOW! Tänk att vakna upp till den här utsikten eller ta en dusch och samtidigt se den vackra naturen utanför. Min förundran i badrummet är så tydlig att Pedro bryter in innan jag hinner fråga. Sviterna och stigarna är placerade med stor omtanke så du behöver inte stå och känna dig nervös medan du tar en dusch och i tillägg kan du även dämpa belysningen om du hör till den lite blygare typen : )

De stora fönstren i sovrummet är öppningsbara vilket ger en känsla av att sitta på din alldeles egna terrass. Ytterligare en av de många detaljerna är, och håll nu i dig, att väggarna är målade med en myggavisande målarfärg så du slipper irriterande stick och klåda även om du sover med det stora panoramafönstret öppet på natten. Ganska smart inte sant? Jag måste erkänna att jag aldrig hört talas om något liknande tidigare så jag måste fråga Pedro om det verkligen stämmer vilket han intygar med stolthet i rösten. En annan viktig detalj i sammanhanget är att målarfärgen är luktfri.

Tänker på framtiden

En av de grundläggande stötestenarna på VIVOOD Landscape Hotel är ekologi och en hållbar miljö men vad betyder det i praktiken? Jag är själv lite undrande och frågar Pedro som visar mig runt på anläggningen. Han förklarar att det handlar om att visa respekt för området och lägga mycket kraft på att vårda och bevara naturen. De använder lokala produkter med ett så litet carbon fotavtryck (växthusgaser) som möjligt. Man har ett vattenbesparingssytem, ljussystemet har inbyggda sparelement, förnybar energi som solenergi utnyttjas och så det mest intressanta – den delikata maten du äter på VIVOOD har en egen organisk köksträdgård.

Slow food

I restaurangen på VIVOOD får du en upplevelse för både kropp och själ för här äter du mat tillagad enligt slow food metoden där regionala kulinariska trender och lokala produkter kombineras till en god smakupplevelse – stor smak tar tid. Utöver den organiska köksträdgården använder köket även lokala grönsaker från lokala odlare inom en radie av 30 minuter från hotellet. Njut av både lunch och kvällsmat på terrassen med panoramautsikt över dalen.

Aktiviteter i naturreservatet

VIVOOD Country Hotel hyr ut mountainbikes och erbjuder olika turer i naturen antingen till fots eller med cykel. Du kan till exempel vandra ner för berget till den vackra sjön nere i dalen, det är en tur på ca 1 kilometer och även om det går fortare nedför än uppför så är det en härlig tur. Du kan även köra till Guadalest Reservoir eller ge dig ut för att se de många arkeologiska attraktionerna i området, det är bara att fråga i receptionen så hjälper de dig gärna med tips och goda råd. 

Bra att veta om VIVOOD Country Hotel

 • Utöva yoga i pergolan med naturen rundt om dig
 • Du kan parkera gratis på en av de två parkeringsplatserna
 • Njut av produkterna från Rituals i ditt badrum
 • Det tar ca 20 minuter att köra till havet
 • Kyrkklockorna som du kan höra i fjärran finns i den lilla bergsbyn Benimantell som ligger ca 5 minuter med bil från VIVOOD. I byn finns det även ett par matställen
 • Receptionen har öppet 24 timmar om dygnet
 • Vill du ha information om yoga före ankomsten så kan du kontakta hotellet direkt

Därför återvänder vi

 • VIVOOD Country Hotel är perfekt för en romantisk get away
 • ät god mat med betagande utsikt, ta en svalkande simtur i infinitypoolen och  bo i minimalistisk lyx där naturen står i centrum
 • Njut av semestern samtidigt som du har gott samvete över att bo på ett hotell som tänker på hållbar miljö och ekologi.
 • Stäng av din telefon och gå ner i varv
 • En bra utgångspunkt för upplevelser i närområdet

 

Läs mer om Vivood Landscape Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,8 Våra gästers
omdöme
1210 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta lilla by, Benimantell – ca. 1,5 km
 • Närmsta strand i byen Altea – ca. 22 km
 • Närmsta golfbana, Golf Bahia – ca. 25 km
 • Alicante, Costa Blancas huvudstad – ca. 62 km
 • .. gå en tur på Paseo Explanada de España med sina 6,5 milj. färgglada plattor
 • Simma i den ofördärvade naturen vid vattenfallen i Algar – ca. 24 km
 • Alcoi, staden med sina många broar – ca. 37 km
 • Gå en tur på promenaden vid Poniente Beach i Benidorm – ca. 23 km 
 • … och sväng förbi den gamla stadsdelen
 • Villajoyosa, en gammal fiskeby med färgglada hus – ca. 31 km
 • … i dag känd för att producera god choklad (mums)
 • Smaka på lokalt rödvin och dessertvin i Monòver – ca. 102 km
 • Den botaniska trädgården vid Elx – ca. 89 km
 • ... Europas största palmlund, står på UNESCOs världsarvslista
 • Helvetesklyftan vid byn Fleix (för mer avancerad vandring) – ca. 34 km
 • Guadalest, en liten pittoresk by bland bergen – ca. 3 km
 • Tag med barnen till nöjesparken Terra Mitica vid Benidorm – ca. 24 km
 • … eller till vattenlandet om ni känner för lite avsvalkning – ca. 24 km
 • Alicantes flygplats – ca. 77 km
 • Valencias flygplats – ca. 167 km
 • Murcias flygplats – ca. 161 km

Rumstyper

VIVOOD Country Hotel har totalt 35 suites och villor, eller arkitektoniske lådor, som jag kallar dem.

De 25 sviterna eller arkitektoniska lådorna ger dig möjlighet att bo avskilt och mitt i naturen. Med det 4 meter höga golv till tak fönstret i änden av sviten ger en fantastisk utsikt mot den ofördärvade naturen. Fönstret i sovrummet kan öppnas upp helt så ni får en känsla av att sitta mitt i naturen helt för er själv. 

Det finns 21 ”vanliga” sviter och 4 med privat jacuzzi samt terrass. Gemensamt för samtliga sviter är den minimalistiska och strömlinjeformade inredningen där fönstret är i fokus. Inredningen är ljus och nästan med en lite skandinavisk touch. Du bor lyxigt och det syns tydligt att alla detaljer är väl genomtänkta. 

Badrum och toalett är separata och i badrummet kan du stå under en ”vattenfallsdusch” och njuta av den fina utsikten genom fönstret som går från golv till tak.

De 10 villorna ska väljas om uppskattar lyx. Här har du en privat terrass med en uppvärmd utomhuspool och dusch, från vilken du kan njuta av den betagande panoramautsikten mot dalen. Utöver sovrummet har du även en lounge och badrum med vattenfallsdusch. 

På VIVOOD Landscape Hotel är jag säker på att du kommer sova gott för stillheten i kombination med en 1,80 x 2 meter premium comfort säng gör att du kommer känna dig utvilad efter semestern : )


Samtliga sviter har följande faciliteter:

 • 1,80 x 2 meter premium comfort säng
 • Gratis WiFi
 • 32 tums smart TV
 • Minibar
 • Individuell luftkonditionering och värmeanläggning
 • Hårfön
 • Rituals produkter i badrummet
 • Safetybox
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Vivood Landscape Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Ctra. Guadalest-Alcoy, 10
03516 Benimantell

Koordinater

Latitude: 38.6798
Longitude: -0.2038

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.