Resor till Calahonda

Calahonda, som ligger mellan Mijas och Marbella, är ett populärt turistområde som erbjuder ett brett utbud av semesterbostäder, lägenheter och hotell. Det är ett populärt semestermål för par, grupper och familjer, som önskar sig en avslappnande semester i solen. Calahonda är dessutom en modern resort och har alla nödvändiga faciliteter för att få en vällyckad semester, däribland ett urval av barer, caféer och restauranger. Här finns också orörda stränder och bra golfbanor i närheten.

På Hideaways är vi specialister på resor till regionen Andalusien, och inte minst till solkusten. I området runt Calahonda erbjuder vi ett urval av noga utvalda hotell och semesterbostäder. Du kan boka din resa till Calahonda som en paketresa inklusive hyrbil eller transfer och naturligtvis flygresa och hotellvistelse. Vill du hellre själv arrangera din resa till Mallorca så kan du självklart nöja dig med att boka ditt hotell genom Hideaways. Välkommen till Costa del Sol.

Information och fakta

Här nedan har jag sammanställt lite information och fakta till dig som ska besöka Calahonda på din semester. Ska du resa till Mallorca kan du även, som alltid, hitta inspiration på vår blogg med restips. På bloggen skriver vi om våra personliga erfarenheter från resor till ön och du kan bland annat läsa om ämnen som vädret när du reser till Mallorca, om den spännande naturen och de många härliga stränderna på ön, läs om den lokala maten och kulturlivet, få tips på utflykter och sevärdheter och mycket annat...

Stränder

Calahonda har en härlig sandstrand med ett lugnt, lågvatten, idealt för snorkling och dykning. Det finns många caféer och restauranger i närheten, som är perfekta för en lunch och förfriskningar under löpet av dagen.

Aktiviteter

Den, utan tvekan, största attraktionen i Calahonda, är dess strand, men om du kan slita dig loss från denna, har du också möjlighet att utöva en del olika sporter, t.ex. golf och tennis.

Ett bra stätt att uppleva semesterstället är att ta turisttåget. Det kör i en båge och är ett idealt sätt att få en överblick över området på. Det härliga, soliga vädret gör aktivieteter som tennis, golf, ridning och vatensport i olika former, till populära tidsfördriv.

Mat och dryck

Semesterområdet har ett brett urval av restauranger, som har något för var och ens smak och budget, med lokala traditionella rätter, samt allt gott från det internationella köket på menyn. Området som är känd som "The Strip", har många barer, cocktailbarer och klubbar, som bjuder på en god festatmosfär.

Närliggande attraktioner

Från resorten har du enkel tillgång till de omkringliggande semesterorterna. Vattenlandet utanför Fuengirola är det största på Costa del Sol, och lockar med pooler, vattenrutschkanor och massor av kul för hela familjen.

Läs mer om Calahonda

Destinationer i Costa del Sol

Hitta din resa till Costa del Sol här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter