När 70% av gästerna väljer att komma tillbaka år efter år till Club Bungalows Esmeralda Maris, så är det inget snack om saken. Jag har funderat över, vad den mest uppenbara orsaken kan vara, och jag har kommit fram till att det finns flera olika saker som kan framhävas, och som alla gör Club Bungalows Esmeralda Maris till den "charmör" som du kan se fram emot att besöka. Här nedan får du en bättre förståelse för varför otaliga gäster, inklusive mig själv, gärna kommer tillbaka till Nikolas ochhans team här vid Costa Calma på den spanska ön i Atlanten. 

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Det är Nikolas som har det dagliga ansvaret för Club Bungalows Esmeralda Maris och det råder inget tvekan om vad som är hans fokus och prioritet – dig och alla andra gäster! Jag kan känna med en gång att här råder en ”här-är-det-härligt-att vara” stämning som jag tycker så mycket om. Nikolas går nämligen upp i sitt jobb och sina gästers välbefinnande med liv  och lust för med så många återvändande gäster så måste det finnas något speciellt att återvända till. Därför pågår ett ständigt underhåll och ett förnyande av faciliteterna på Club Bungalows Esmeralda Maris.

Som ett exempel så bygger man under mitt besök om poolbaren till en ”chillout” bar där du som alternativ till en klassisk drink kan sätta dig i skuggan och beställa en färskpressad juice, ett vitaminshot eller en yoghurtdrink. Hur har man kommit på denna idé? Man har helt enkelt lyssnat till gästernas önskemål och det är verkligen något jag respekterar – att ledningen på ett hotell tar till sig av gästernas konkreta önskemål och på så sätt hela tiden utvecklar och förbättrar gästernas upplevelse.

Vilken utsikt – som att stå mitt i ett vykort

En av de verkliga höjdpunkterna är utsikten från den gemensamma terrassen, här skulle jag kunna stå flera dagar i sträck och bara njuta. När dina blickar sträcker sig förbi sanddynerna och ca 600 meter bort så ligger den härliga Atlanten där. När jag tänker tillbaka på mitt besök på Fuerteventura så är det bland annat just utsikten och mina minnen här från Club Bungalows Esmeralda Maris som jag associerar mitt besök med. 

Det finns gott om plats för alla på stranden så här samlas windsurfare, kitesurfare och ”helt vanliga” badgäster vilka alla bidrar till en härlig stämning, liv och rörelse. Här är inte ett virrvarr av solstolar och parasoller utan var och en kan hitta sin favoritplats i de luftiga omgivningarna både till lands och till havs.

Nikolas är en gentleman med stort G

Jag kommer till Fuerteventura en mycket varm junidag och för att vara mer exakt så visar termometern ”bara” på 36 grader fast det känns som 56 och detta beror på den varma vinden från Sahara som kallas ”kalima” och som blåser in över ön ett par gånger om året. Jag hör normalt inte till de som klagar på värme men idag pustar även jag så det är tur att ”kalima” bara blåser hit ett par gånger om året. Men är det någonstans du ska vara under dessa perioder så är det på Costa Calma där Club Bungalows Esmeralda Maris ligger för här har du alltid en frisk bris från havet som har en svalkande och behaglig effekt.

Nikolas är van vid de höga temperaturerna som kan förekomma under sommarmånaderna och han kan se på mig att jag inte är lika van så han frågar artigt om vi ska sätta oss i skuggan med ett glas vatten innan vi börjar rundvisningen. Det är faktiskt först när jag dricker mitt vatten som jag inser hur rätt han hade och hur välbehövligt det var att få släcka törsten.

Medan vi sitter där i skuggan så använder vi tiden till att lära känna varandra lite bättre och det visar sig att vi har många gemensamma intressen så det blir en ganska lång pratstund. Under samtalet fyller Nikolas på mitt vattenglas med jämna mellanrum och han måste verkligen undra hur en flicka kan dricka så mycket vatten – det är ju bara en vanlig liten värmebölja: ). 

Nikolas kommer ursprungligen från Aten och har varit många år i hotellbranschen. Du undrar kanske hur han hamnat just här på Fuerteventura som ju är långt från hans hemstad. Men Nikolas är en berest man och han berättar att det inte är den första Atlantön han bor på. Vi har till och med en ö gemensamt nämligen São Jorge på Azorerna. São Jorge  är en ö som inte så många har varit på och ens känner till så att träffa någon som dessutom har bott där känns nästan som att träffa en ”familjemedlem”: ). 

Välj Club Bungalows Esmeralda Maris för att

 • Du gärna vill bo i en form av by med alla nödvändiga faciliteter
 • Här råder en trevlig stämning med en varm och personlig service
 • Du bor ”mitt bland sanddynerna” på gångavstånd från stranden...
 • - och den lilla swimmingpoolen är uppvärmd under vintersäsongen
 • Här finns praktiskt inredda med balkong/terrass
 • I förhållande till storleken så finns här ett relativt stort utbud av aktiviteter
 • Här finns bland annat möjlighet att på egen hand utöva yoga och pilates
 • wellnessavdelning med massage, bastu, turkiskt bad m.m. (mot avgift)

Bra att veta om Club Bungalows Esmeralda Maris

Jag ser redan fram emot att åka ner och hälsa på Nikolas och hans team på Costa Calma igen. Här råder en otvungen stämning och en lättsamhet  som är så härlig och dessutom bor du bortom allfartsvägarna och med Fuerteventuras karakteristiska natur och oändliga sanddyner rakt utanför dörren. Av den anledningen vill jag även rekommendera att du har hyrbil till ditt förfogande under vistelse - här är gratis parkering så enklare än så kan det inte bli. 

De offentliga transporterna är inte lika välfungerande här som hemma i Sverige så det underlättar om du har hyrbil. Med hyrbil tar du dig enkelt från och till flygplatsen, gör lätt dina inköp (det finns bara minimarket på Esmeralda Maris), och kan upptäcka ön från norr till söder på egen hand. Flygplatsen ligger ca 70 kilometer norr om Costa Calma och det tar ca en till en och en halv timme att köra beroende på trafiken.
Apropå trafik så kan du vid vissa vindriktningar höra trafiken från huvudvägen som passerar några hundra meter från Club Bungalows Esmeralda Maris. Det var inget jag själv la märke till men allt beror ju på vilket öra det är som lyssnar ?. 

Som tidigare nämnt är här mycket lugnt och inga ”animationsteam” eller underhållning dagarna i ända som på så många andra hotell. Skulle du någon kväll vilja ha lite mer musik, liv och rörelse  så ligger det två större hotell längre ner längs vägen där det efter vad jag har hört ”spelas upp till dans” några kvällar i veckan. Eftersom vi inte samarbetar med dessa hotell så rekommenderar jag att du förhör dig närmare om saken i receptionen på Esmeralda Maris under din vistelse.  

Utanför den absoluta högsäsongen är det mest par som bor på hotellet vilket ger en behaglig internationell stämning. I högsäsongen och under skolloven besöks hotellet naturligt nog av familjer med barn i varierande åldrar. Hotellet har inte några särskilda faciliteter för barn och eftersom stranden (ca 600 meter från hotellet) inte är särskilt barnvänlig så rekommenderar jag inte Club Bungalows Esmeralda Maris till familjer som letar efter en plats för familjens ”vattendjur” att semestra på.

Swimmingpoolen är öppen hela året och är under vintersäsongen uppvärmd till ca 27 grader. Poolen har ett djup mellan 1,2 – 1,5 meter och hör inte till de största, men den finns där. De flesta av hotellets gäster packar sina strandväskor och går ner till stranden för att sola och bada.

Läs mer om Club Bungalows Esmeralda Maris

Officiell kategori

Hideaways kategori

224 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • De berömda grottorna vid fiskeläget Ajuy – ca 40 km
 • Den pittoreska och tidigare huvudstaden Betancuria – ca 50 km
 • Naturområdet Cofete, en panoramisk pärla – ca 40 km
 • Det livliga Corralejo med de härliga stränderna – ca 90 km
 • Upplev byggnadsstilen från 1700-talet i den lilla fiskebyn Morro Jable – ca 22 km
 • Mexikanska symboler och mystik i Pajara – ca 34 km
 • Ta båten från Puerto de Corralejo och besök Lanzarote – ca 92 km
 • Fuerteventuras svar på zoo, Oasis Park – ca 11 km
 • Fuerteventuras flygplats - ca 66 km

 

Rumstyper

Det finns totalt 82 lägenheter, bungalows och rum i den lilla ”byn” Esmeralda Maris vilket gör hotellet till ett lite större hideaway än normalt men man upplever det som mycket mindre. Denna känsla beror mycket på det lugn som råder på anläggningen och de små stigarna som löper mellan lägenheterna som samtliga har egen terrass eller balkong.

Stilen och inredningen är den samma i samtliga lägenheter, inga stora överraskningar och inte det senaste modet inom inredning men en skön känsla av välbefinnande som gör mig riktigt glad i sinnet.

De flesta av lägenheterna har klinkergolv vilket ger en svalkande effekt på varma dagar och möblerna är praktiska och funktionella. Här finns allt det nödvändiga för att kunna njuta av en välbehövlig semester.

Om du vill (särskilt praktiskt vid sen ankomst) så kan du hemifrån beställa en välkomstkorg som står och väntar på dig vid ankomsten. Denna korg innehåller det mest basala som juice, marmelad, bröd, smör, kaffe/te m.m. så du inte behöver göra några inköp före morgonens frukost. Korgen kostar ca 6 EUR och du behöver bara ge Hideaways besked om du vill förbeställa en ”välkomstkorg”.

Du kan välja mellan lägenhet med eller utan havsutsikt – som du säkert förstår så rekommenderar jag att du väljer en ”com vista mare” för här från Esmeralda Maris har du en fantastisk utsikt över Atlanten. Dessutom kryddas utsikten nästan alltid av windsurfarnas färgglada segel mot det blåa havet.

Faciliteter: 

 • Kitchenette (mindre kök) - ej på hotelrummen
 • Luftkonditionering – kan anpassas individuellt
 • Balkong eller terrass (möblerad)
 • Badrum med badkar eller dusch
 • Hårfön och saftybox
 • Satellit-TV med internationella kanaler
 • Extrabädd på bäddsoffa i vardagsrummet
 • Möjlighet att hyra WiFi för ca 15 EUR per vecka 
 • - observera att täckningen är bäst nära lobbyn
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Club Bungalows Esmeralda Maris:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Invändig pool
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Punta del Roquito, 1
35627 Costa Calma

Koordinater

Latitude: 28.1492
Longitude: -14.2357

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Gran Canaria, San Agustin
 • Närmaste flygplats: 28 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool
Spanien, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Närmaste flygplats: 31 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool
Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi