Det är min andra  (solskens)dag på Fuerteventura och i Corralejo och precis som den föregående så har jag ställt väckarklockan på ”mycket tidigt” för att hinna med en joggingtur längs stranden. Jag har inte besökt Gran Hotel Atlantis Bahia Real tidigare och vet därför inte vad som väntar runt hörnet om ett par timmar. Det märkliga är att medan joggingskorna gör sitt bästa med att hålla ett jämnt tempo i den mjuka sanden så får mina ögon syn på ett speciellt hotell längre ner längs kusten.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Det som överraskar mig och gör att mina blickar dras mot hotellet är att det närmaste” kysser” stranden, så nära Atlanten ligger det. Joggingskorna väljer en annan runda så jag hinner inte se så mycket mer av det den här gången. Men, men, men... när min arbetsdag har börjat och det står hotellbesök i kalendern vad sker då? Jo jag kliver in i lobbyn på just det hotellet som jag beundrade från stranden tidigare på morgonen. Det kallar jag ett rendez-vous av det lite märkligare slaget: ).

Motsatser dras till varandra som bekant 

Normalt använder vi uttrycket att motsatser dras till varandra i helt andra sammanhang men jag tillåter mig att använda formulering i just denna beskrivning. Anledningen är att jag normalt sett per automatik hade valt bort Gran Hotel Atlantis Bahia Real när jag sitter hemma och planerar mina besök. Av en eller annan orsak har det klassiska och mondäna hotellet trots allt smugit sig in i min kalender och idag är jag mycket glad över detta ”misstag” från min sida. Och varför är jag det då? Jo för trots olikheterna så passar Hideaways och Gran Hotel Atlantis Bahia Real mycket bra ihop och just därför har jag vänt lite på begreppet och beskriver  vårt ”förhållande” som menade för varandra: ). 

Nu är du säkert rätt så nyfiken på att få veta vad det är för olikheter eftersom jag är så tvärsäker i min värdering. Anledningen är att även om Gran Hotel Atlantis Bahia Real ingår i resetemat Casa Grande (med våra större handplockade hotell) så hör denna lady till kategorin ”Casa Grande Enorme” om vi ska fortsätta att svänga oss med spanska. Men detta till trots så har Gran Hotel Atlantis Bahia Real rört vid den gen hos mig som väljer ut de hotell vi väljer att samarbetar med för på alla andra områden passar vi bara så bra ihop. Detta gör Casa Grande till ett ställe som jag gärna återvänder till ( vilket är en viktig del i vår interna urvalsprocess) och ännu viktigare – jag vet att du som gäst kommer att trivas och njuta av att semestra här på anläggningen. Service, läge, gastronomi och faciliteter kommer garanterat få dig att gå ner i varv – det varv vi alla gärna vill komma ner i när det står semester på programmet. 

Marmorkyrkans kupol i Köpenhamn har en tvilling

Vem hade trott att den skulle finnas så långt borta som här på Fuerteventura? Det beror varken på att här är särskilt många kyrkobesökare eller att man har inrett ett dolt kapell på Gran Hotel Atlantis Bahia Real. Av den anledningen förtjänar lobbyn med sin karakteristiska kupol ett alldeles eget avsnitt särskilt som det är det första du ser bortsett från entrén när du kommer hit.

Så fort du kliver in genom dörren kommer du att känna dig väldigt liten för när du lyfter blicken mot taket möts du av en förbluffande syn. På fyra gigantiska pelare vilar denna omtalade kupol som är smyckad av en enorm takmålning. Kupolens diameter är förvisso inte lika stor som den i Marmorkyrkan men nog är det sällsynt att komma in i en hotellobby och mötas av en sådan syn.

Det är helt normalt och närmast oundvikligt att du såväl som alla andra gäster stannar upp och beundrar synen innan du rullar vidare med din väska fram till incheckningsdisken för att hälsas välkommen.

Till och med jag får lust att besöka SPA ’et...

Salus Per Aquam - SPA Bahía Vital, om du tycker att de tre första orden förefaller en aning latinska så har du fullkomligt rätt. På hederlig svenska betyder det ungefär livets vatten och avser hotellets 3000 m2 stora SPA område där kroppens och själens välbefinnande står överst på listan.

När jag skriver att ”till och med jag  får lust att besöka SPA ’et..” så menar jag bara att det vanligtvis ska mycket till innan jag frestas att besöka den har sortens faciliteter på ett hotell. En av anledningarna är att jag genom åren har sett riktigt många men när det gäller  SPA ’et på Bahia Real så hör det enligt min mening till de bättre. Det är inrett i ljusa vänliga färgtoner och ligger inte undangömt i en källare utan dagsljuset kan fritt flöda in och göra den stora lokalen mer inbjudande än på många andra hotell.

Här ligger även inomhuspoolen som är uppvärmd till 32 grader men skulle du vilja ha en svalare upplevelse så finns det även en mindre pool med (enligt min mening) alldeles för kallt vatten. Men en kall avrivning ska ju vara bra för kroppen  och blodomloppet och så kan du ju värma dig i den finska saunan efteråt. För egen del går jag direkt till den senare ?. 

Det är en åldersgräns till SPA ’et på 16 år och du har en gratis entré per dag. Skulle du vilja gå hit oftare så kostar det 20 EUR per person och gång.  

Övriga faciliteter i SPA ’et (varav en del kan vara avgiftsbelagda)

 • Swimmingpool med massagestolar och hydro-jets 
 • Jacuzzi och allt möjligt annat som hör till bastu och ”bubblor”
 • Diverse program och behandlingar för kropp och själ
 • Flera av behandlingarna inkluderar dessutom lokal aloe vera
 • Välj även mellan detox och olika orientaliska program
 • Relativt stor fitnessklubb där du kan hyra egen instruktör
 • I frisörsalongen kan du klippa topparna eller sätta upp håret

Kort sagt – här finns lite av varje så nästa gång jag besöker Gran Hotel Atlantis Bahia Real kommer jag helt klart avsätta tid för att gå ner i varv i Salus Per Aquam - SPA Bahía Vital. Skulle du vilja prova på allt som erbjuds är det nog bäst att du avsätter flera dagar: ).

Därför ska du välja Gran Hotel Atlantis Bahia Real

Det är svårt att begränsa anledningarna till varför du ska ta med just detta hotell när du planerar din nästa semester för här behöver du varken dra ner på sandkorn, välbefinnande, gastronomi eller något annat. Detta är en genomtänkt resort där du inte behöver lämna anläggningen på hela semestern (om du inte vill). `Nedan får du några smakprov på vad som väntar dig.

 • Välj en ny restaurang varje dag: ), här finns sex stycken!
 • 1 gourmet, 1 japansk, 1 spansk, 1 tema, 1 medelhavs, 1 internationell
 • Lägg dig på stranden eller i din egen cabana på Coco Beach 
 • - Coco Beach är en anlagd lounge vid havet enbart för hotellets gäster
 • Du bor lite avsides men ändå med gångavstånd till Corralejo
 • Den imponerande SPA avdelningen får dig garanterat att gå ner i varv…
 • - och söker du ytterligare aktiviteter så gör en utflykt
 • Här finns möjlighet att uppleva Fuerteventura såväl till lands som till havs

Bra att veta om Gran Hotel Atlantis Bahia Real

När du nu är ”förvarnad” om storleken och det inte har minskat din lust att resa hit så är min rekommendation till dig - res!  Gran Hotel Atlantis Bahia Real är ett riktigt 5-stjärnigt hotell med alla de faciliteter som där till hör. Detta gör att hotellet vänder sig till en bred publik bestående av par och familjer som vill semestra med exklusiv inramning och där du knappast behöver badtofflor för att ta dig ner till stranden. 

Även om det råder en lugn och respektfull stämning på hotellet så kommer du särskilt under högsäsongen och under skolloven se en relativt stor andel barnfamiljer. Många av dem är stamgäster som återvänder hit år efter år.

Du behöver inte hyrbil under din vistelse på Gran Hotel Atlantis Bahia Real men det kan vara en bra idé att redan hemifrån arrangera med transporten från och till flygplatsen. Avståndet är ca 45 km per väg och jag rekommenderar inte att du använder offentliga transportmedel då det skulle ta alldeles för lång tid. 

Om du skulle få lust att hyra bil någon av dagarna under din semester så är hjälpen inte långt borta för den kan beställas i receptionen på Gran Hotel Atlantis Bahia Real. Jag rekommenderar helt klart att du utnyttjar denna möjlighet någon av dagarna för landskapet och kustlinjen på Fuerteventura skiljer sig avsevärt från det du ser på de andra Kanarieöarna så du kommer inte att ångra din utflykt.

Du kan välja att boka din vistelse inklusive frukost så har du friheten att varje kväll prova någon ny restaurang inne i Corralejo. Det är bara en promenad på 2 km och väljer du att gå längs stranden så har du något vackert att titta på under tiden. Du kan även välja att äta på någon av hotellets sex restauranger som samtliga representerar sin egen matlagningsstil.

Läs mer om Gran Hotel Atlantis Bahia Real

Officiell kategori

Hideaways kategori

2861 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Det livliga Corralejo med de härliga stränderna – 0 km
 • De berömda grottorna vid fiskeläget Ajuy – ca 75 km
 • Den pittoreska och tidigare huvudstaden Betancuria – ca 50 km
 • Naturområdet Cofete, en panoramisk pärla – ca 130 km
 • Upplev 1700-talets byggnadsstil i La Oliva – ca 18 km
 • Ät nyfångad fisk i den lilla fiskestaden  Morro Jable – ca 112 km
 • Mexikanska symboler och mystik i Pajara – ca 66 km
 • Ta båten från Puerto de Corralejo och besök Lanzarote – ca 4 km
 • Fuerteventuras svar på zoo, Oasis Park – ca 81 km
 • Fuerteventuras flygplats - ca 41 km

 

Rumstyper

Stilen på rummen är mycket klassisk trots alla moderna faciliteter och jag tycker om när ett hotell behåller sina ”rötter” även om inredningstrenderna ute i den stora världen hela tiden förändras. På Atlantis Bahia Real är man mycket noga med underhållet så även om stilen är ursprunglig så är kvaliteten på topp så här kan du njuta av din semester oavsett vilken typ av inkvartering du väljer.  

Här finns allt som ska och bör finnas på ett 5-stjärnigt hotell så låt dig inte luras av stilen som kanske för tankarna till ett bra 4-stjärnigt hotell – det är enbart en fråga om tycke och smak. Ta en titt i galleriet ovanför så ser du med en gång vad du har att vänta dig: ).

Dubbelrum (deluxe) på ca 36 m² och med 8 m² balkong/terrass

 • Här finns plats för maximalt 1-2 vuxna och en ev. babysäng
 • Rummen ligger antingen på bottenvåningen eller på andra eller tredje våningen med utsikt mot pool eller trädgård
 • Du kan få antingen kingsize säng (2x2 m) eller två separata sängar (2x1,1 m)
 • Du kan även (mot tillägg) välja ett deluxerum med havsutsikt

Juniorsvit (deluxe) på ca 47 m² och med 8 m² balkong/terrass

 • Här finns plats för maximalt 2-3 vuxna, 2 barn (extrabädd) och ev. babysäng
 • Här finns dessutom ett litet vardagsrum med soffgrupp
 • Sviterna ligger på bottenvåningen och har utsikt mot trädgården och/eller omgivningarna
 • Du kan få antingen kingsize säng (2x2 m) eller två separata sängar (2x1,1 m)
 • Du kan även (mot tillägg) välja en deluxesvit med havsutsikt

Familjerum på ca 72 m² och med 1-2 balkonger/terrasser

 • Här finns plats för maximalt 2-3 vuxna, i barn och ev. babysäng
 • Rummen ligger antingen på bottenvåningen eller på andra våningen och har poolutsikt
 • De har två badrum (det ska ju vara praktiskt)
 • Du kan få antingen kingsize säng (2x2 m) eller två separata sängar (2x1,1 m)

Svit (Atlantic) på ca 74 m² och med 24 m² balkong/terrass

 • Här finns plats för maximalt 2-3 vuxna, 2 barn (extrabädd) och ev. babysäng
 • Sviterna ligger antingen på bottenvåningen eller på andra eller tredje våningen med havsutsikt
 • Du kan få antingen kingsize säng (2x2 m) eller två separata sängar (2x1,1 m)
 • Badrummet har egen jacuzzi och separat duschhörna

Svit (Bahia, Royal och deluxe) på ca 110 m² med balkong/terrass och med havsutsikt

 • Här finns plats för maximalt 4 vuxna och 1 barn (extrabädd)
 • 2 sovrum med antingen kingsize säng (2x2 m) eller två separata sängar (2x1,1 m)
 • 2 badrum varav ett med egen jacuzzi och separat duschhörna 
 • Vardagsrum med matplats och plats för 2 extrabäddar

Allmänna faciliteter i rummen och i sviterna

 • Luftkonditionering eller värme allt efter säsong
 • Safetybox och minibar
 • Te- och kaffefaciliteter
 • Radio med CD spelare
 • Satellit-TV (med internationella kanaler)
 • Gratis Internet (kvaliteten kan vara varierande)
 • Badrum med antingen badkar eller dusch
 • Hårfön, badtofflor och badkappa
 • Kuddmeny (meddela gärna Hideaways vad du föredrar)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Gran Hotel Atlantis Bahia Real:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Barnpool el. avdelning
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • I stad eller landsort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Av. Grandes Playas, La Oliva
35660 Corralejo

Koordinater

Latitude: 28.7281
Longitude: -13.8556

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.