Resor till Agüimes

Agüimes som är en av de mest idylliska bergsstäderna på östra Gran Canaria har blivigt ett mycket populärt resmål och speciellt efter en omfattande renovering av den gamla stadsdelen. Här kan du gå runt i det välbevarade centrumets medeltida gator med sina vackra ockrafärgade hus och bara njuta av stämningen eller beundra de olika skulpturerna och byggnadsverken - där ibland den gyllene kamelen och de två höga tornen på Parroquia de San Sebastián på Plaza del Rosario. I Guayadeque-klyftan som skiljer Agüimes från grannstaden Ingenio kan du dessutom besöka en del av de grottbostäder som öns ursprungsbefolkning, guanchernabodde i. 

Vill du uppleva en annan och lite mer avslappnad och genuin sida av Gran Canaria än de turistiga badorterna? Då är Agüimes ett perfekt resmål. Du kan se fram emot att få en glimt av öns förtid kryddat med ett levande, modernt kulturliv. Stan är bland annat känd för sin årliga teaterfestival, Festival del Sur - Encuentro Internacional Tres Continentes, som har deltagare från stora delar av världen. 

Windsurfing och Gran Canarias enda zoologiska trädgård

Även om du bor uppe på Montaña de Agüimes så ligger kusten inom kort räckhåll med många aktivitetesmöjlighter. Det är till exempel mindre än 20 minuters körning ner till Playa de Vargas, som är känt som ett idealiskt ställe för windsurfing, och Playa del Cabrón, ett av öns bästa ställen för dykning. Med sitt läge nästan mitt på östra sidan av ön inte långt från GC-1 motorvägen så har Agüimes dessutom de flesta huvudattraktionerna på Gran Canaria inom räckhåll. Du kan köra in till mitten av vulkanön för att njuta av utsikten från den högsta punkten Pico de las Nieves, eller köra söderut till de berömda Maspalomas klitterna.

Är du på semester med familjen kommer djurparken Parque de los Cocodrilos nära Agüimes vara ett upplagt utflyktsmål. Som namnet antyder bodde det först några krokodiler i parken som en familj tagit hand om. Sedan dess har parkens invånarantal vuxit drastiskt och inkluderar idag, utöver Europas största samling av krokodiler, en lång rad andra djur som lämnats in till den kunniga personalen i parken av miljöskyddande grunder. Entréavgifterna går oavkortat till skötseln av djuren.

Gran Canaria och resten av Kanarieöarna är kända för att ha en klar natthimmel som är idealisk för stjärnskådning. Tillbringar du din semester i Agüimes så bör du avsätta en kväll till att besöka det närliggande observatoriet Observatorio Astronómico de Temisas. Den guida rundvisningen är mycket lärorik och vid klart väder kan du se fram emot en fantastisk titt ut i universum. 

Matställen och inköp

Det bor drygt 20 000 personer i  Agüimes, så inte helt överraskande finns det ett bra urval av supermarkets, butiker och matställen. Det finns goda möjligheter att stifta bekantskap med öns traditionella maträtter som kan tillfredställa allas smaker efter en upplevelserik dag. Men du kan även slå dig ner på en trottoarservering och få en tallrik läckra tapas medan du njuter i solen och se stadslivet passera revy. Tycker du om sötsaker bör du även besöka La Tartería för att smaka på stadens kanske bästa bakelser. 

Läs mer om Agüimes

Destinationer i Gran Canaria

Hitta din resa till Gran Canaria här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter