Bilhyra på Gran Canaria

En hyrbil ger dig möjligheten att uppleva Gran Canaria bortom de hektiska turistområdena och souvenirbutikerna. Upplev de platser som de flesta besökare aldrig upptäcker och som bjuder på många unika natur- och kulturupplevelser. Om du bokar hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Gran Canaria så får du inte bara lättare att ta dig från flygplatsen till ditt semesterboende. Du får även möjlighet att krydda din semester med intressanta utflykter till Gran Canarias sevärdheter i ditt eget tempo. När du bokar en resa hos Hideaways har vi gjort det lätt för dig att hitta den billigaste bilhyran på Gran Canaria. I sökmotorns andra steg har du möjlighet att välja till hyrbil från ett stort urval av välrenomerade biluthyrningsfirmor. Samtliga hyrbilspriser som du ser i sökmotorns översikt inkluderar fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar om inte annat framgår av hyresavtalet. Här nedan får du några goda råd och tips till en semester med hyrbil på Gran Canaria.

Flygplatser:

Gran Canaria har under många år varit ett av svenskarnas favoritresmål och därför finns det många bra flygförbindelser till Gran Canaria från Sverige. De flesta väljer att hämta ut sin hyrbil redan på flygplatsen men naturligtvis kan du även söka hyrbilspriser på många andra uthyrningsställen på Gran Canaria.

Gran Canaria Flygplats

Den internationella flygplatsen på Gran Canaria, Aeropuerto de Gran Canaria, ligger på den östra delen av ön omkring 18 km söder om Las Palmas centrum. Precis som man kan förvänta sig av en flygplats på ett så populärt resmål så betjänas Gran Canaria Flygplats av både internationella och lokala biluthyrningsföretag såsom AVIS, Europcar och Hertz. Hitta ytterligare upplysningar på flygplatsens officiella hemsida här

Biluthyrningsfirmor

På flygplatserna på Gran Canaria kan du både välja en hyrbil från kända biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, SIXT och EuropCar, men även från många lokala biluthyrningsföretag som även ofta har bra erbjudanden. För att säkra en hög kvalitet har vi på Hideaways valt att samarbeta med AutoEurope när det gäller billig bilhyra på Gran Canaria, eftersom AutoEurope är kända för sin goda service och sina låga priser. Vi har dessutom i samarbete med AutoEurope valt bort flera uthyrningsföretag som i och för sig är kända för låga priser men som även är kända för en otillfredställande kundservice. Du kan läsa mer om  AutoEurope här

Priser

Alla hyrbilspriser på Gran Canaria som du ser online här hos Hideaways inkluderar samtliga obligatoriska försäkringar och fri körsträcka. Därför kan du lugnt köra på utflykt utan att behöva tänka på antalet kilometer under din semester på Gran Canaria. Du har möjlighet att välja bilar i olika prisklasser och att välja till eventuella extraförsäkringar och extrautrustning.

Typer av hyrbilar

Tack vare vårt samarbete med AutoEurope kan vi erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar på Gran Canaria. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i sökmotorns översikt indelade i olika kategorier. På Gran Canaria kan du bl.a. hyra bilar som Opel Corsa, VW Polo, Citröen C4, Ford Focus och VW Touran. Du kan därför alltid hitta en hyrbil i den prisklass och den storlek som passar dina behov. Reser du till Spanien med familjen eller en annan större grupp kan du med fördel välja en stor bil som till exempel Citroen C8 med plats för sju personer. En större hyrbil är även ett bra val för dig som har behov av mer bagageutrymme eller om du har med dig egen och skrymmande sportutrustning. Gran Canarias soliga och varma klimat kan vara en anledning till att skämma bort dig lite extra med en körupplevelse utöver det vanliga t.ex. i en exklusiv cabriolet som BMW Z4.

Upplev Gran Canaria med bil

Utöver att lätt ta dig från flygplatsen till din semesterbostad så är den viktigaste anledningen till att hyra bil att det ger dig friheten att besöka de många sevärdheterna på Gran Canaria i ditt eget tempo.

Vulkankratern Caldera de Bandama

Kanarieöarnas vulkaniska ursprung har skapat en rad vackra och fascinerande naturfenomen. På Gran Canaria kan du bland annat opleve ett sådant i vulkankratern Caldera de Bandama, som ligger omkring 15 km söder om Las Palmas. Det går att köra upp till utsiktspunkten Pico de Bandama, varifrån du har en fantastisk vy över både vulkankratern och Gran Canarias nord- och sydkust. Vill du ut och sträcka på benen så kan du följa en vandringsled ända ner till bottnen av kratern. På vägen ner kan du njuta av den enastående floran och kanske se någon av de fåglar som håller till i området. Läs mer om Vulkantur på Gran Canaria

Maspalomas-sanddyner

En helt annan men även den mycket unik naturupplevelse hittar du på södra Gran Canaria. Här kan du uppleva ett stort ökenlandskap bestående av gyllene sanddyner, Maspalomas-sanddynerna som sitt gyllene utseede till trots är hem åt ett rikt djurliv. Området har även utsetts till naturreservat. Läs mer om miniöknen på Gran Canaria

Kör du på utflykt till Maspalomas sanddyner får du inte glömma att packa med badkläderna eftersom du här på den södra delen av ön även hittar fina badstränder. Detta var bara ett par idéer till utflykter med hyrbil på Gran Canaria. Titta även på vår reseblogg där du hittar ytterligare inspiration till en upplevelserik semester på Gran Canaria.

Ytterligare information om bilhyra hos Hideaways

Ovanstående information om bilhyra på Gran Canaria är skriven som en vägledning och vi reserverar oss för fel och ändringar då reglerna ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen som framgår av hyresavtalet. Har du frågor angående hyra av bil på Gran Canaria är du hjärtligt välkommen att kontakta oss eller kundservice hos AutoEurope direkt.

Information när du hyr bil

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter