Fem gånger har jag försökt att skriva (eller rättare sagt formulera) inledningen till Bohemia Suites & SPA. Varje försök har dock slutat med ett "nej, det är inte tillräckligt bra..om igen" - för vi har att göra med ett hotell som förtjänar en annorlunda beskrivning eftersom detta, utan att överdriva, är ett av Playa del Inglés bästa. Ett hotell för vuxna, ett hotell för livsnjutare och ett hotell för gastronomi-passionister. Överraskningarna fortsätter in på ditt rum eller din svit där man ytterligare ökat på detaljerna - också detaljer som du med stor sannolikhet inte upplevt tidigare på din semester:)

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Märkligt nog hade jag innan mitt besök inte så stora förväntningar till besöket på Hotel Bohemias Suites & SPA, och det kan man förstås undra över, men låt mig då få det sagt  med detsamma - det är värt alla sina 5 stjärnor om du frågar mig! För det är inte bara kvaliten och servicen som är på topp, utan även alla små finulriga detaljer som ger förutsättningarna för antal stjärnor. På Bohemian får du det "lilla extra" som inte sätts på sluträkningen och detta är en av de orskare till varför jag vill rekommendera detta karismatiska hotell på Gran Canaria.

My name is Aaron...

En viss herr Bond hade säkert sett det som en ynnest att få checka in som gäst här på Bohemia Suites & SPA. Jag kan faktiskt föreställa mig en scen eller två komma till världen på denna egendom, men nu är det ju inte därför jag nämner Mr 007 - utan det är mer som en liten inskjuten observation.

Nej, han som du nu ska få höra talas om heter Aaron. Det är högst sannolikt att du stöter på honom, om han nu är på jobb vill säga. Han är nämligen stoltheten själv, när samtalet rör sig om "hans hotell", Bohemia Suites & SPA. Det är nu inte hans personligen, men han känner det så då han varit med från starten för nästan 4 år sedan, då hotellet slog upp sina karakteristiska portar för första gången.

Så Aaron har ett särsklit förhållande till sitt "andra hem" och det märks direkt när jag stiger in i lobbyn. För han står leendes bakom disken och hälsar mig välkommen i kör med sina kollegor. "Please have a seat" låter det och Aaron försvinner bort ett kort ögonblick.Han kommer ut igen med ett fat i händerna. "Please have a towel" låter nästa förmaning - och det låter kanske banalt, men jag befinner mig på Gran Canaria medans 'calimaen' (varma vindar från Sahara) gör det omåttligt varmt ute. Så att få komma in i en sval lobby där jag kan få kyla ner mig och tvätta av händerna är en hit, och jag tackar och niger inför Aaron. Han ser nästan lite frågandes ut och säger: Jamen det är så vi hälsar alla våra gäster välkomna här på Bohemia Suites & SPA, för de flesta kommer lpngvägas och är i behov att få slå sig ner en stund. Han har så rätt och jag vet att en gäst från Hideaways vill värdera denna gest lika mycket som jag gjorde (som tillägg vill jag säga att efter de svala handdukarna serverades en välkomstdrink, som jag hoppad över i detta fall eftersom jag är på arbete:)

Jag har sådan tur att det är "Aaron himself" som tar mig på min fortsatta visning på Bohemia Suites & SPA och nedan ska du få fler smakprov från denna rundtur.

Börja dagen vid swimmingpoolen - eller "kvälls-poolen"

Nu har även jag hör det! Men jag är så här i efterhand inte särskilt överraskad. På Bohemia Suites finns det nämligen två pooler: 1) en lite större som lämpar sig särkilt väl till morgondoppet då den har strömmande vatten och musik under vattnet!!! Och 2) en lite mindre som har fler gäster på eftermiddagarna och kvällarna och som är uppvärmd. Ja, man har tänkt på de flesta detaljer här på denna adress. Mellan de 2 poolerna ligger poolbaren där du hittar specialiteter både vad gäller drinkar och tapas. Ingen dålig kombination (eller njutning var för sig) om du frågar mig.

Även om det inte finns så mycket plats i trädgården, där poolen, ligger så känns det ändå som om det finns gott om utrymme. Kanske för att Bohemia Suites & SPA lever efter mottot 'less is more' - även solstolarna har ett annorlunda utseende än på många andra platser.

Aaron berättar att många kommer hit för att utöva yoga på förmiddagarna och om kvällarna håller firmor konferenser vilket vittnar om att det är många olika människor som söker sig hit och som präglar hotellet, vilket i sin tur gör att detta inte känns som vilket sol- och badhotell som helst i Playa del Inglés.

Restaurang 360° - panoramautsikt på toppen

På toppen menas att du inte kan komma längre upp på  Bohemia Suites & SPA och från elfte våningen har du kanske Playa del Inglés bästa utsikt - ca 360° runt omkring (inte helt, men det är härifrån restaurangen fått sitt namn). Den mest intressanta utsikten är mot "the dunes" och Atlanten. Oavsett du sitter utanför med en drink innan maten eller när du förflyttar dig mot á la carte-menyn så känns det nästan som du sitter på ett flyg på väg mot din inflygning. I alla fall ser du staden och kusten ur ett fågelperspektiv och bara det gör middagen extra värd.

Finns här fler detaljer? Ja, tack! Förutom "måleriet" utanför så är väggarna inomhus dekorerade med bl a ”les femmes françaises” (de franska kvinnorna) som du även kan se i galleriet ovan. Här finns även ett öppet kök så att du kan hålla koll på kocken och hans fokus på tallrikarna. Har du beställt uppehåll med halvpension (morgon- och kvällsmat) serveras denna i Restaurant Dunes - som ligger längre ned på hotellet när vi pratar våning.

I utomhusloungen kommer även de lokala för att ta sig en drink. De kan nämligen också njuta av en bra utsikt och så älskar spanjorerna, generellt sett,  underhållning  vilket de och du kan få upp till sex gånger i veckan där DJ's sångare eller band kommer för att spela på kvällarna.

Siam SPA - för dig som vill bli bortskämd

Det låter ett visst 'ahhhh' när jag närmar mig Aladdins håla. Aarons kollega spatserar tyst runt mig för att visa allt från vilo-till massagerum. Har jag hamnat mitt i Österns mystik eller befinner jag mig 'bara' på Gran Canaria? Även om det är det sistnämnda så 'r känslan en helt annan. Här är mörkt, med många gyllene nyanser som lyser upp - med hjälp av antingen ljuset eller dekorationen, som är belagd med 'guld'.

I Siam SPA tror jag nog att jag skulle kunna gå in som en 33-åring och gå ut som en som inte likanr en dag över 25. Kanske jag ska ta en behandling eller två nästa gång vägarna för mig till Gran Canaria? Här finns i alla fall så många olika behandlingar att välja mellan så en vecka räcker inte till för att testa dem alla. Men här kommer ett litet smakprov med priser (dessa kan dock ändra sig):

 • Relaxing rygg- och skuldermassage (45 min.) från EUR 69
 • Traditionelll Bali-massage (60 min.) från EUR 70
 • Mohom djupgående massage (90 min.) från EUR 109
 • Siam SPA Ceremony (15 min.) från EUR 29
 • Deluxe manicure (60 min.) från EUR 49

Och listan fortsätter. Välj bland mer än 25 olika behandlingar till kropp, ansikte, händer eller fötter. Avslutningsvis vill jag bara säga, ha det så trevligt...Alla behandlingar beställs och betalas på plats och observera att menyn kan skifta från säsong till säsong.

Bra att veta om  Hotel Bohemia Suites & SPA

Nå, vad säger du? Är du frestad av en rundtur med egna ögon? Det hoppas jag :) Och det är inte bara jag som har ett gott öga till  Hotel Bohemia Suites & SPA - våra gäster är också mycket glada över att bli lite bortskämda här. Men jag vill ge dig ett par goda råd som du kan läsa här nedan.

I förhållande till de övriga kanariska öarna råder det ingen tvivel om att Gran Canaria är ett av skandinavernas mest föredragna. Men även andra nationaliteter har hittat sin väg över Atlanten. Playa del Inglés är inget undantag där området kan räknas som ett turistresmål. Men det är svårt att på Gran Canaria hitta både ett unikt hotell samtidigt som det ligger i ett avskilt område utan påverkan utifrån. Så var uppmärksammad på att Bohemian Suites ligger i ett eftertraktat område - vilket i sin tur innebär fördelar som att du har relativt nära till både sköna sandstränder som stadsliv.

Bohemian Suites & SPA är för dig som fyllt 18 år. Det vill säga att hotelet är ett sk 'adult only' eller vuxenhotell där det är par som präglar bilden av gäster. Därför är faciliteterna därefter, alltså ingen barnpool, lekplats eller annat för den yngre resenären.

Designat har arkitekten Pia Schmidt gjort och hon har gjort ett gott arbetet och förädlat de detaljer som en design- och boutique-intresserad håller kärt. Henne hade jag gärna haft i min vänskapskrets då hon utan tvivel skulle komma med många fashionabla tips till min egen lägenhet här hemma.

Du behöver inte ha en hyrbil för att checka in här på egendomen om du bara letar efter en avkopplande semester, utan behöver då endast se till att komma till och från flygplatsen. Om du däremot väljer en hyrbil så har du större frihet att ta dig ut på äventyr och du har gratis parkering vid hotellet.

Läs mer om Bohemia Suites & SPA

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,4 Våra gästers
omdöme
2094 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Playa del Inglés – 850 m
 • Sandbankarna vid Maspalomas – från 1 km
 • Den charmerande bergsstaden Santa lucia de Tirajana – 32,1 km
 • Grottstaden Barranco de Guayadeque – 42,8 km
 • Gran Canrias kännetecken, Roque Nublo – 41,3 km
 • Den pittorska fiskestaden Agaete på det nordvästliga Gran Canaria – 88,8 km
 • Las Palmas, Gran Canarias – 56,5 km
 • Stranden Playa del Inglés – 800 m
 • Den trevliga hamnen Puerto de Morgan – 26,9 km
 • Närmsta golfbana, Maspalomas Golf – 3 km
 • Flygplatsen vid Las Palmas – 31,3 km

Rumstyper

Kan du minnas att jag skrev att du med stor sannolikhet skulle få detaljer som du inte varit med om tidigare under din semester? Det låter lite själsäkert att nämna det med har du tex haft sällskap av en design-trädgårdsnisse på ditt rum eller i din svit?, Nej, eller...Så är det här på Bohemia Suites & SPA -detaljer som du inte riktigt förväntar dig. Dock har inte alla 67 rummen och sviterna en trädgårdsnisse stående-bara som info.

Här finns i allt 69 rum (varav 29 juniorsviter och sviter) som alla är inredda i samma stil och färgtoner. De har en 5-stjärnig kvalitet och service och inte ett enda rum har skilda bäddar - alla har dubbelsäng eftersom detta är ett 'adult only- hotell'.

På ditt rum (min 28 m²) eller i din juniorsvit (min 59 m²) står dessutom ett startpaket till stranden klart till dig - de kallar det själva för en beach bag med det mest nödvändiga och det är ett super fint sätt att visa sina gäster välvilja.

Om du önskar utsikt ska du välja en juniorsvit eller svit eftersom med havsutsikt der de ligger högre upp i byggnaden, men från flera av de övriga rumstyperna finns det också möjlighet till hel - eller delvis havsutsikt.

Du har dessuotm alla de faciliteter som du kan förvänta dig som:

 • Luftkonditionering
 • Satellit-TV
 • Minibar
 • Gratis WiFi
 • Safetybox
 • Apple iMac 27"
 • Multimedia platform (m. video 'on demand')
 • Allt elektronisk utrustning (till iPod, iPhone m.m.)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Bohemia Suites & SPA:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • I stad eller landsort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Av Estados Unidos, 28
35100 Playa del Ingles

Koordinater

Latitude: 27.7562
Longitude: -15.5703

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Teneriffa, Costa Adeje
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 10 m
 • Pool
Spanien, Teneriffa, Playa de las Americas
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool
Spanien, Teneriffa
 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi