Hotell på Gran Canaria

Gran Canaria är känt för sina många och bra hotell. De har vuxit fram i takt med det växande intresset för ön bland resenärer från hela världen. Men för oss på Hideaways är ett hotell inte bara ett hotell. Vi har därför genomsökt Gran Canaria kors och tvärs och handplockat de hotell som har den stämning och mysiga atmosfär som begreppet smultronställe eller hideaway ska genomsyra.

Ett hideaway är en tillflyktsort, ett smultronställe, en oas där du i lugn och ro långt borta från massturismens liv och rörelse kan njuta av din semester. Om du har lust gör du härifrån utflykter till de mer populära turistattraktionerna eller så stannar du kvar och bara njuter på ditt smutronställe. För att ett hotell på Gran Canaria ska kunna ingå som ett hideaways hos oss måste det leva upp till vissa specifika krav. Där ska bland annat finns pool, mysiga sällskapsrum och relativt få hotellrum. De ska också antingen besitta en äkthet, mysig charm, spännande historia eller vara beläget i unik miljö. Vi är också alltid på jakt efter familjeägda hotell då dessa oftast bjuder en mer familjär och avslappnad atmosfär - tillskillnad mot de mer enkelriktade hotellen som ägs av stora kedjor.

Men det viktigaste kriteriet av alla är att vi själva vill återvända till våra hotell om vi var gäster. För som sagt - bra hotellupplevelser återvänder man gärna till.

Alla våra hotell i Gran Canaria kan bokas online till konkurrensmässiga priser.

Kort information om Gran Canaria

Gran Canaria är den största ön i ögruppen Kanarieöarna. Den ligger nordväst om den afrikanska kusten. Andra kända Kanarieöar som kan nämnas är bland andra Teneriffa, La Palmas och Lanzarote. Kanarieöarna är ett av Spaniens sjutton självstyrande regioner och är också en av EU:s mest avlägsna regioner. Och just på grund av avskildheten, långt ifrån det europeiska fastlandet mittpunkt, gör Gran Canaria idealisk som plats att leta efter unika smultronställen. Här kan du se de handplockade hideawayshotell vi valt ut på Gran Canaria.

Unika hideawayshotell på Gran Canaria Gran Canaria lockar inte bara med fantastiska platser; ön bjuder – likväl som övriga kanariska öar - på ett enastående subtropiskt klimat med hög medeltemperatur året om. Långa varma somrar och milda, korta vintrar. Med genomsnittstemperatur vintertid på 17-18 grader och 24 grader under sommaren blir det vanligtvis varken för kallt eller varmt. Denna vulkanö lockar också med sin ovanliga natur. Den bjuder bland annat på unika klipp- och bergsformationer som El Cura, La Rana, Bentayga, Roque de Gando och Peñón Bermejo. Öns högsta punkten är Pico de las Nieves med 1950 meter. Dessutom har ön också fantastiska, vita sandstränder, ett antal intressanta naturreservat som Cenobio de Valerón med 290 grottor och den botaniska trädgården Jardin Canario (i Tafira Alta) och Cactualdea.

Andra destinationer och hotell i Spanien

Om du redan beslutat dig för att semestra i Spanien men ännu inte bestämt vart - kan du här läsa om fler resmål i Spanien där du hittar ett urval av våra hideawayshotell. Vi har bland annat handplockat hotell i Andalusien och på Mallorca. Kom ihåg att du alltid är mycket välkommen att få ett skräddarsytt semesterförslag med hotell till din semester. Klicka på länken och du erhåller ett kostnadsfritt semesterförslag med hotellboende.

Få ett kostnadsfritt semesterförslag

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter