Hotell i Puerto de Mogan

Välmående och charmiga Puerto de Mogan betår av bougainvilleas, vackra byggnader med få våningar och behagliga vandringsleder med av vackra boar. De blomstrade hibiscusarna ger en frägglad och fotogenisk kontrast till kullerstensgatorna och de vitkalkade väggarna.

Det är i stort sätt endast fotgängare i stden, och många av dem åker till hamnen för att titta på alla yachter som ligger där. De låga klipporna i staden har lagt sin beskyddande arm runt den vita, sandiga bukten. På fredagar är det marknad i stan, och då är det minsann liv och rörelse i stan!

Är du på jakt efter ett semestermål, som är fullt av charm, karktär och initmitet, tar du inte fel med en resa till Puerto de Mogan. Staden ligger vid en hästskoformad strand, med en idyllisk liten hamn bortgömd en bit bort längs kusten från Maspalomas och Playa del Ingles breda sandstränder. Med de höga klipporna på båda sidor, är det nästan som att staden är dold från omvärlden. Det är därför som det nästan känns som att ta ett steg tillbaka i tiden, och du får en inblick i hur livet såg ut på Kanarieöarna innan de blev så populära hos turister.

På grund av sitt labrintiska nätverk av kanaler broar och vitkalkade villor, som är vackert täckta avv bougainvilleas, har staden fått det välförtjänta smeknamnet "Kanarieöarnas Venedig". STaden framstår också som en gammal spansk stad med fantastiska restauranger, vackra palats och en härlig sandstrand. Du har dessutom de livliga nattlivet i Playa del Ingles och den historiska arkitekturen i den gamla huvudstaden Las Palmas inom räckvidd. Puerto de Mogan är med andra ord en ideal bas för att nyttja allt det som Gran Canaria har att erbjuda.

I programmet hos Hideaways, hittar du noga utvalda hotell på Gran Canaria och också i området runt Puerto de Mogan. Vi har delat upp alla hotell i olika teman och du kan läsa mer om det under varje hotelltyp i menyn. Behöver du mer inspiration för att välja helt rätt hotell, är du välkommen att kontakta oss.

Sevärdheter

Tack vare läget vid havet, betyder en semester i Puerto de Mogan först och främst avslappnade dagar på stranden, vid det glittrande blå havet. Det finns flera bolag nere vid hamnen som erbjuder båtturer och djuphavsfiske - en unik upplevelse för alla som tycker om fiske, att känna den ljumna vinden i håret medan man försöker landa en tonfisk. Om fiske inte tillhör dina intressen, har du också möjlighet att åka ut med snorkel och simfötter, och utforska det lugna vattnets djurliv. Hoppa eventuellt också ombord på katamaranen för att cruisa längs kusten med en chans att få se delfiner.

Tillbaka på land kan du följa med på jeepäventyr in i Gran Canarias berömda och spektakulära Fataga-dal, eller varför inte sätta dig på en kamel och ta en tur ut över Maspalomas enorma sanddyner. Fortsätter du lite längre bort längs stranden, kommer du till den charmiga fyren, Faro de Maspalomas, från 1800-talet, som dessutom ligger nära några bra inköpsställen. Sist, men inte minst, kan du och familjen spendera en rolig dag i Taurito Waterpark, som är känt för sina vilda nöjen och unika attraktioner som t.ex. "kamikaze flume". Du kommer inte ha tråkigt på en semester till Puerto de Mogan.

Familjehotell

Familjer, framförallt dem med barn, kommer känna sig som hemma i Puerto de Mogan. ÄVen om det inte finns ett jättestort urval av aktiviteter, som är inriktade mot barn, är det luna vattnet vid stadens strand en fantastisk plats för barn. Äldre barn kommer att älska att utforska stadens kaaler och broar. Likaså kommer möjligheten att åka ut med båt för att se det färgglada livet under ytan, helt säker locka barn i alla åldrar.

Parasailing- bolag vid hamnen ger dig möjlighet att åka iväg på en flygtur med en yngre passagerare, men det finns också massor av trampbåtar att hyra om du vill hålla dig på jorden. En tur till sanddynorna i Maspalomas och en tur på kamel kommer helt säkert också att vara till glädje för barnen - stora som små.

Hotell för par

Alla vet att Venedig är lika med romantik. Föreställ dig då, att atmosfären från Italiens berömda kanalstad är överförd till en stilla fiskeort på Gran Canaria. Förälskade par kan här gå lugna promenader genom de pittoreska små gatorna, hitta en skuggfylld bänk att slå sig ner på, och njuta av folklivet som tar plats framför dem. De älskades strand (Playa de Amadores) längs kusten, är en Blå Flagg-strand som är perfekt till ett besök sist apå dagen, eller för ett svalkande dopp i den härliga solen. Eller ta en tur på havet, på en katamaran, för att simma i avsides bukter, se delfiner och slappna av i en jacuzzi på däcket.

Bara för att solen går ner, betyder det inte att det är slut på upplevelser. Åk t.ex. en tur in till Gran Canarias vulkaniska hjärta för att njuta ev en traditionell middag med stearinljus i en stilla landsort i skugga av Roque Nublo, öns gamla vulkaniska klippa.

I nedanstående översikt kan du se ett urval av hotell i Puerto de Mogan, som alla är noga utvalda och har som minimum fått 4 av 5 på Tripadvisor. Vill du läsa mer om resmålet och se priser på resor inkl. flyg och hotell, hittar du denna info i vår resguide om Puerto de Mogan på Gran Canaria: Resor til Puerto de Mogan.

Du kan också läsa om de olika hotelltyperna, villor och semesterlägenheter i programmet hos Hideaways.

>> Läs mer om hotell med all inclusive
>> Läs mer om lyxresor till Gran Canaria här

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter