Semesterboenden Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön i ögruppen Kanariska öarna. Det är 13 öar totalt men bara 7 av dem är bebodda. De bor ca 700 000 människor på Gran Canaria varav hälften i huvudstaden Las Palmas som därmed är den åttonde största staden i Spanien. 

Gran Canaria har varit ett semesterparadis i många år och hör till svenskar vinterfavoritresmål. Helt förståeligt. För här är temperaturen helt perfekt året om och här är skönt att vara. 

Det finns många platser att välja mellan när du ska söka ett semesterboende på Gran Canaria. De flesta turister bor på sydkusten där de bästa badstränderna finns. Här bor du i städer som Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto Rico, Playa de Amadores, San Agustín och Puerto Mogán.

Det är också möjligt att bo en bit bort från stranden lite längre in i landet. Det kan vara uppe i bergen eller i en av de små mysiga städerna på ön. Här är det inte lika mycket turister och du bor närmare naturen och lokalbefolkningen. Tillhör du kategorin som både kan och vill klara dig själv på semestern är det ett bra val att söka sig en bit bort från de mest besökta turiststråken. 

Du kan också välja att bo på olika platser under semestern. Du kan till exempel spendera några dagar eller en vecka vid stranden på sydkusten och därefter tillbringa en vecka eller ett par dagar på ett semesterboende i bergen eller på ett hotell i storstaden Las Palmas.

Väljer du att bo en bit ifrån de mest besökta turiststråken när du är på Gran Canaria är det nog fördel av hyra en egen bil. Då är du inte beroende av kollektivtrafiken och kan köra runt och upptäcka ön när du har lust till det.

På de flesta platser finns fler olika semesterboenden att välja mellan oavsett du föredrar hotell, semesterlägenhet eller semesterhus. Det finns semesterboenden i alla prisklasser och kategorier. Du kan också välja ett semesterboende som till exempel ligger nära en golfbana. Eller ett semesterboende med möjlighet att njuta av spa och wellness.

På de större semestermålen finns vanligtvis gemensamma faciliteter som man kan utnyttjas. Poolområdet med en eller flera pooler, solstolar och kanske en bar. Ofta finns också en lekplats eller andra aktiviteter för barnen. Det är sällan långt till en bra restauranger med lokala spanska- och andra rätter på menyn. 

 

 

 

>> Läs mer om semesterbostäder

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter