Sista Minuten-resor till Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största av Kanarieöarna, och ligger utanför Afrikas nordvästra kust. det är en enormt populär semesterdestination, av många anledningar, men framförallt för att ön har solskeb året om. Detta innebär, att det är ett bra ställe att resa till på en sommarsemester, men också om du vill få lite sol i ansiktet även på vintern. Du kan enkelt hitta de billigaste sista minuten-resorna till Gran Canaria och andra resmål i Spanien i vår sökmotor som jämför restresor och aktuella priser från samtliga flygbolag och hotell som har ledig hotellrum.

>> Skiv in i sökmotorn, när du helst vill resa och i hur många dagar. Tryck på "sök" och få en överblick med alla lediga sista minuten-resor till Gran Canaria.

Var uppmärksam på, att på vi Hideaways endast säljer resor där du bor på utvalda hotell eller i semesterbostäder som du hittar i vårt program. Det betyder att du inte kan boka en billig restresa där du bor på ett opsecificert hotell.

Vill du har mer inspiration till din resa, kan du se alla resmål på Gran Canaria här.

Bjerge på Gran CanariaFoto: De flesta reser till Gran Canaria för att njuta av de härliga stränderna, men missa inte möjligheten att åka på en utflykt upp i det bergrika inlandet. Med Hideaways kan du också uppleva Gran Canaria på en bilsemester där du bor på flera hotell på en och samma resa. Läs mer om rundresor på Gran Canaria här.

Flest restplatser på vintern

Är du på jakt efter en billig sista minuten-resa, restplats eller avbokningsresa (kärt barn har många namn), så har du störst chans att hitta det på vintern och framförallt i november och i januari. Även om Gran Canaria under de senaste åren också blivit ett populärt resmål på sommaren, är det på vintern nästan skyttetrafik mellan Sverige och Gran Canaria. Från oktober till mars månad har du otaliga avgångar dagligen från flygplatserna i Sverige och Danmark till Las Palmas flygplats. Du kan flyga direkt från t.ex. Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Det store utbudet av billiga flygresor gör att det ofta finns många restresor, och kan du resa last minute, kan du ofta hitta låga priser på din resa. Vill du däremot resa under jullovet, ska du boka din resa i god tid, för det är ytterst sällan du hittar restresor till Gran Canaria under jul- och sportloven.

Vinterferie på Gran CanariaFoto: Vacker natur hittar du på många platser på Gran Canaria, här är de kända sandbankerna.

Varför reser så många till Gran Canaria?

Det finns det gott om anledingar till, för det är inte enbart på grund av det härliga klimatet som vi danskar reser till Gran Canaria (eller till de andra Kanarieöarna för den sakens skull, t.ex. Teneriffa och Lanzarote).

En av de saker, som gör Gran Canaria så populär, är den imponerande kustlinjen som har cirka 80 kilometer sandstränder - perfekta till att slappna av i det varma solskenet hela dagen. De populära södra resorterna, som Puerto del Ingles och Puerto Rico har mycket livliga stränder, där det ständigt händer mycket. De mer stilla resorterna Puerto de Mogán och San Augustín är mer orienterade mot familjer som gärna vill slappna av med de små.

Kanarieöarna är berömda för deras vulkaniska landskap, och Gran Canaria är inget undantag. OM du kan slita dig loss från solsängen, så kan du gå på upptäcktsfärd i de olika terrängerna runt omkring på ön - från berömda sanklitter i Maspalomas till det bergrika landskapet som omringar den imponerande Roque Nublo. Och så är det självklart havet som bjuder in till snorkling dykning.

Gran Canaria handlar inte bara om vackra stränder och landskap, här finns också en värld av historia och kultur som du kan utforska. Om du vill veta allt som finns att veta om ön, ska du åka till huvudtaden Las Palmas de Gran Canaria. Utforska alla museum och gallerior och besök Catedral de Santa Ana i Vegueta, den gamla stadsdelen.

På grund av läget vid Afrikas västra kust, har Gran Canaria sol året runt. Temperaturen kan på sommaren nå nära 30 grader, med en genomsnittstemperatur på 28 grader i augusti. Vintern är lite kallare, men genomsnittstemperaturen ligger fortfrande på runt 22 grader - betydligt varmare än i Sverige med andra ord.

Sista Minuten-resor till andra destinationer

Hittade du inte en resa som uppfyllde ditt behov eller kanske din budget, kan du söka efter andra billiga sista minuten-resor till andra resmål, som t.ex. Marocko, Portugal och Malta. Ja, du kan söka och jämföra priser på restplatser till samtliga destinationer och det kan faktiskt löna sig att titta på resmål som t.ex. Thailand, där du får mycket för pengarna - framförallt om du kan resa i fler än 8 dagar.

Vi har samlat informationom sista minuten-resor här

>> Läs mer om sista minuten-resor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter