Om du vill uppleva en mera pittoresk och idyllisk sida av Lanzarote så rekommenderar jag att du läser lite mer ingående om La Casona de Yaiza. Redan vid ankomsten kommer du få ett leende på läpparna och tänka ”det här ser mysigt ut” och samma känsla kommer sitta i under hela vistelsen. Det är José som har skapat förutsättningarna så du bara kan luta dig tillbaka och semestra i ett lite lugnare tempo än ute vid kusten. På Hotel Rural La Casona de Yaiza får du uppleva en del av det ”äkta” Lanzarote och du kommer nästan att känna dig som en av lokalbefolkningen där du bor vid den vita byn Yaiza med sina ca 800 invånare.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Jag älskar ställen som skiljer sig från mängden och det gör verkligen Casona de Yaiza för här är ordet hotellkedja ett främmande ord och det lilla hotellet har funnit sin egen väg hotellvärlden. Här fokuserar man på det nära och intima så här är du som gäst inte bara ett nummer utan ett namn med del i husets vardag.

Ett mångfasetterat hus

På sätt och vis påminner det lilla, vackra huset om ett B&B kanske för att José och hans team har varit så noga med varenda detalj utan att det går till överdrift för José har fötterna djupt rotade i Lanzarotes mull. De ser till att du har en välsmakande frukost att vakna upp till och de kommer med goda råd om hur du kan tillbringa dagen och vart du ska köra med din hyrbil. Sist men inte minst månar de om att du som gäst ska kunna koppla av i den mycket rogivande miljön.

Å andra sidan påminner Casona de Yaiza om ett litet boutiquehotell med sin personliga inredning som du inte hittar någon annanstans och som har inspiration från ”stövellandet” Italien. Inredningen har gjorts med sådan omtanke att det nästan känner som om du hamnat i renässansens tidevarv. Utöver detta har det lilla 3-stjärniga hotellet något annat att vara stolt över nämligen ett konstgalleri. Jag känner inte till många andra ställen med så få rum som lagt sig till med en hel avdelning ”bara” för att glädja ögat.

Ja, Hotel Rural Casona de Yaiza är verkligen annorlunda i sin framtoning. Här är på inget sätt lyxigt men det finns ändå ett stänk av elegans och högtidlighet.. Det är just denna kombination, låt oss kalla det en röd tråd, som gör Casona de Yaiza till något alldeles speciellt.

Ät dina måltider i Bodega Lagar eller i byn Yaiza

När du sitter här hemma och längtar efter semester så längtar du säkert också efter att komma ner och äta av det lokala köket. Låt mig utrycka det så här, räkna med att komma hem från semestern ett par kilon tyngre ?. För även om du bor lite i inlandet av Lanzarote så behöver du inte använda bilen för att få äta fantastisk mat på kvällen. Oavsett om du väljer att äta på Hotel Rural Casona de Yaiza eller inne i den lilla byn Yaiza så skulle det förvåna mig om du en enda kväll går hungrig till sängs. Du och dina smaklökar kan se fram emot frestande lokala menyer med både spanska och internationella rätter.

Bodega Lagar på Casona de Yaiza är faktiskt känd för att vara en av Lanzarotes bästa bodegor vilket gör att även lokalbefolkningen gärna äter här på kvällen och det är en kvalitetsgaranti om något! Bodegan är särskilt känd för deras som ofta står som ”dagens” på menyn. Man har öppet alla dagar utom torsdag från klockan 19.00 till 23.00 och det finns även en a la cartemeny om du inte vill ha fisk. 

Som ett alternativ till Bodega Lagar (Lagar betyder något i stil med ungefär ”vingård”) så har du byn Yaiza inom gångavstånd. Casona de Yaiza ligger nämligen direkt efter att du passerat skylten med byns namn så om du inte har något emot en kvällspromenad på 1-1,5 km så finns flera möjligheter att stilla hungern bland annat på restaurangerna La Bodega de Santiago, Restaurante La Era och Restaurante Los Remedios. Även i grannbyn Uga ca 2 km från hotellet finns det flera restauranger och Uga sägs även vara en av de mysigaste byarna på Lanzarote.

Bra att veta om La Casona de Yaiza

Hotel Rural La Casona de Yaiza är ett riktigt gömställe med den rätta känslan. Det känns nästan som att komma på besök hemma hos Josés familj, han och hans team gör i alla fall allt i sin makt för att du ska känna dig som hemma så fort du sätter foten på tröskeln.

Även om huset är litet och närmast påminner om ett charmigt bed & breakfast, så kan värdarna ibland ha lite svårt att hinna med allt. Detta innebär att du någon enstaka gång får ha lite tålamod men du är ju på semester så varför stressa. Njut av att befinna dig på ett ställe där stressnivån är låg och där det ibland kan vara lite ”mañana” över det hela. 

Jag rekommenderar helt klart att du har hyrbil under din vistelse så låt den stå och vänta på dig vid ankomsten till flygplatsen så är även transfern till och från Hotel Rural La Casona de Yaiza ordnad. Du bor med naturen omkring dig (något att verkligen se fram emot) så det kan vara bra att ha en 4-hjulig vän att ta till när du får lust att ge dig ut på landsvägarna och uppleva Lanzarotes storslagna natur och kulturella sevärdheter.

Vi bedömer att Hotel Rural La Casona de Yaiza snarare vänder sig till par än till familjer. Självklart är barn välkomna men eftersom det inte finns så många faciliteter här i ”det lilla huset på prärien” så passar det bättre för par som söker ett ställe med karaktär, 100% lugn och ro och med härlig utsikt. Ett ställe som gjort för att njuta av tvåsamheten.

Det finns WiFi överallt på anläggningen men på grund av de tjocka stenväggarna så kan kvaliteten vara lite varierande varför du oftast har bäst uppkoppling i de gemensamma utrymmena.

Om du har ankomst till Lanzarote på kvällen eller senare så är det viktigt att du i god tid före avresan hemifrån meddelar detta till Hideaways eller direkt till José. För även om  La Casona de Yaiza är Josés andra hem så är det inte lika med att han är i receptionen dygnet runt ?. Så för att allt ska gå lätt och smidigt vid ankomsten även om du har ett sent flyg är det bra om du ger oss besked så vi kan vidarebefordra det till hotellet.

La Casona de Yaiza är en äldre dam från 1825 och om väggarna kunde tala så finns det säkert många historier och roliga stunder som huset kunnat berätta om. Med ålderns rätt har stället både patina och själ, dessutom är murarna så tjocka att det på vintern kan vara svårt för värmen att tränga igenom och då kan det vara bra att ha packat ner en extra tröja i bagaget. Jag tycker bara det är charmigt men det är bra att vara förberedd.

Läs mer om Hotel Rural Casona de Yaiza

Officiell kategori

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme
184 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by Yaiza - 1 km
 • Lanzarotes flygplats - 18 km
 • Lavaklipporna vid Los Hervideros - 10 km
 • Saltbassängerna Salinas de Janubio - 9 km
 • Konstverket Monumento al Campesino - 18 km
 • Museet Centro de Vistantes - 12 km
 • Parque National de Timanfaya - 6 km
 • Byn Uga med sina ”puckelryggar” - 2 km
 • Marknad i den gamla huvudstaden Teguise - 25 km
 • Fundación Cécar Manrique - 27 km
 • Grottan Jameos del Agua - 29 km
 • Mirador del Rio - 50 km
 • Grannön La Graciosa (färja från Orzola) - 54 km
 • Huvudstaden Arrecife - 23 km
 • Famarastranden - 32 km
 • Byn Haría med alla sina palmer - 50 km
 • Jardín de cactus - 45 km
 • Cueva de los Verdes - 49 km

 

Rumstyper

Sååå mysigt här är – det kallar jag verkligen ”rooms with character”. Även om hotellet bara har 8 dubbelrum och sviter så finns det inte två som har samma storlek eller inredning. Det är något jag tycker om för det skapar en personlighet som de stora hotellen med hundratals rum inte kan köpa för pengar.

Du kan få dig tilldelat ett rum antingen på första eller andra våningen och vill du ha störst möjliga plats så ska du boka juniorsvit eller svit så får du det bästa som La Casona de Yaiza har att erbjuda.

Stilen i alla de små ”hemmen” har sin inspirationskälla i Italien närmare bestämt från renässansperioden. Detta gör att du kommer lägga märke till rustika detaljer som passar med husets historia samtidigt med lite romantiska inslag.

I vissa av rummen finns det fresker i taket och tavlor med stora guldramar på väggarna. Bland andra detaljer kan nämnas att vissa rum har himmelsängar vilket gör att drömeffekten blir större här än på andra hotell. På dessa rum är sänggaveln rena konstverket och tyget ovanför sängen förstärker det romantiska intrycket ytterligare.

Rummen och sviterna har utsikt mot antingen atriumgården eller trädgården med sina kaktusar. Mer ”Lanzarotiskt” än så kan det inte bli!

Faciliteter på rummen

 • Badkappa
 • Badtofflor
 • Hårfön
 • Satellit-TV
 • Safetybox
 • Toalettartiklar

Jag rekommenderar att du bokar din vistelse inklusive frukost och behåller friheten att välja matställe på kvällen. Då kan du antingen beställa något a la carte i hotellets restaurang (om du väljer halvpension hemifrån så gäller en annan meny) vissa av dagarna och andra kvällar äta på någon annan restaurang i närområdet.

Alla rum och sviter har eget badrum med antingen dusch eller badkar (vissa badrum är en-suite från sovrummet). Om du har särskilda önskemål så kontakta oss gärna men vi kan inte lämna någon garanti på att hotellet kan uppfylla din önskan.

Oberoende av rumstyp så kan rummen ha antingen dubbelsäng eller två separata sängar. Om du har önskemål angående typ av säng så kontakta antingen Hideaways eller hotellet i god tid före ankomst för att höra vilka möjligheter som finns.

La Casona de Yaiza är som sagt ett gammalt hus, och om väggarna kunde tala.....

Väggarna talar inte men här är lite lyhört för ett gammalt hus med själ är inte ljudisolerat så som moderna byggnader är. Huset har även till största del trägolv vars knarrande kan verka störande för en del.

Ett par av rummen har takfönster och därmed ingen utsikt mot trädgården i normal ögonhöjd. Men i den mån det är möjligt försöker La Casona de Yaiza undvika att placera Hideaways gäster i dessa rum.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Rural Casona de Yaiza:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle El Rincón 11
35570 Yaiza

Koordinater

Latitude: 28.9485
Longitude: -13.7620

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 5 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi