Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig innan mitt besök på Nautilus Lanzarote för hotellet är precis allt annat än det du förväntar dig – på ett bra sätt vill säga ?. Här får du hela paketet så din lista med semesterönskningar kan helt säkert gå i uppfyllelse här på Nautilus Lanzarote som visar sig vara ett riktigt trumfkort som passar väl in i Hideawaysfamiljen. Och varför det? Jo för att här har vi ett lägenhetshotell som sticker ut lite extra och saken blir ju inte sämre av att här finns relativt många faciliteter, det ligger nära havet och på gångavstånd till restauranger och shopping.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Den blåa mattan ligger utrullad vid min ankomst – det är inte enbart på grund av mitt besök för alla gäster får samma härliga välkomnande ?. Den röda mattan har här bytts ut mot en blå eftersom vi befinner oss vid havet och efter mitt besök på hotellet förvånar detta inte mig alls för där andra svänger åt höger där går Nautilus Lanzarote åt vänster. Detta gäller inte bara färgen på välkomstmattan utan den annorlunda upplevelsen fortsätter helt naturligt även inomhus. Hotell som sticker ut och har karisma är något jag tycker mycket om – ett ställe som fastnar i minnet mer än många andra bra ställen.

Konst i alla skrymslen och vrår 

När du under din semester går runt på anläggningen kommer du hela tiden att upptäcka nya överraskande saker. I alla skrymslen och vrår hittar du nya konstverk och överraskningar, det är som om moderna museet gjort en specialutställning på hotellet och det hade nog fallit ägarna i smaken för det finns inget som är för stort eller abstrakt på Nautilus Lanzarote ?. Du känner säkert till devisen överdriften främjar förståelsen men oavsett så är det en speciell känsla över att ha professionell konst så nära inpå sig när man går runt i badkläder. 

Det ska understrykas att du inte behöver vara konstälskare för att bo här. De flesta gästerna som kommer hit kommer för en avkopplande semester i trevlig inramning och där hotellets alla faciliteter ger en känsla av miniresort.

Under mitt besök så pågår en konstutställning på nedre våningen (mitt emot minimarknaden) där unga konstnärer visar sin syn på moderna konsttolkningar. Detta är något jag aldrig har sett på ett hotellbesök tidigare – att få gratis entré till en slags specialutställning. En liten rolig detalj är att ägaren tidigare varit konsthandlare och bland annat bott en tid i Köpenhamn. När hon får veta att jag kommer från ”den kalla nord” känns det nästan som om vi är släkt för hon älskar Köpenhamn och inte minst alla dess ateljéer och konstaffärer.

Solterrass med havsutsikt

Du har ingen havsutsikt från din lägenhet men du behöver bara gå upp på solterrassen så har du en fantastisk vy över den glittrande Atlanten. På solterrassen kan du kombinera solbadande med att låta din blick svepa längs kusten ner mot Arrecife.

Här värnar man om miljön

Jag har sällan besökt ett hotell som tar en så aktiv hänsyn till miljön och det ska de ha en stor eloge för. Och som de själva säger så ska vi gemensamt värna om miljön och den omgivande naturen därför ber Nautilus Lanzarote även sina gäster i viss mån om hjälp.

1993 upptogs Lanzarote på UNESCOs lista som en så kallad ”Biosphere Reservation” och därför är hållbar ett nyckelord på hela ön. Nautilus Lanzarote tar detta på största allvar och utmärker sig genom att vara ett ”Biosphere Hotel” . Av denna anledning finns det en liten mapp i din lägenhet med förslag på saker där du som gäst kan hjälpa till och göra en skillnad – det är allt från att komma ihåg att släcka ljuset när du lämnar lägenheten till att sortera ditt avfall och så vidare.

Faciliteter på Nautilus Lanzarote

 • 365 dagars öppen minimarknad (kl. 08:30-22:00)
 • Två uppvärmda swimmingpooler ( 22-24 grader) 
 • – en för barn och en för vuxna och andra vattendjur
 • Liten lekplats för de yngsta resenärerna
 • Minigolf och bordtennis (mot deposition på EUR 10)
 • Möjlighet att beställa frukost (kl. 09:00-11:30)
 • Takeawayservice från mandag till fredag ?
 • Du kan låna en italiensk mockamaster till din lägenhet…mums
 • Mindre bibliotek med böcker, brädspel m.m.

Bra att veta om Nautilus Lanzarote

Bara tanken på att få komma tillbaka gör mig varm inombords och jag ser fram emot att ha mer tid till att utforska närområdet nästa gång. När du har landat på flygplatsen så har du inte långt kvar till ditt ”mål”. Bilturen är bara på 5 km så du behöver ingen hyrbil det är bara att hoppa i en taxi. Skulle du under din vistelse känna behov av en hyrbil är det bara att fråga i receptionen så hjälper de till med bokning.

Som du redan läst så har Nautilus Lanzarote relativt många faciliteter i förhållande till sin storlek - allt från minigolf till konstutställningar. Det kan därför kännas lite som en miniresort men tänk på att här inte finns någon restaurang som annars är brukligt på resorter. Här finns ett ”social room” där du kan köpa till frukost på plats om du vill (serveras mellan 09.00 och 11.30). Från måndag till fredag kan du under en begränsad tid förbeställa ”takeaway” vilket kan vara skönt om du känner för att slippa stå i köket en dag.

Här är en trevlig blandning av gäster både från Spanien och från utlandet – många av dem är stamgäster ?. Det förvånar mig inte för jag återvänder gärna själv till Nautilus Lanzarote för att koppla av och ha det skönt. Gästerna består av både familjer och par – speciellt under högsäsong kan du höra barnskratt medan du under för och eftersäsongen kommer se mer par som ofta bor här under en lite längre period.

Nautilus Lanzarote erbjuder flera handikappanpassade lägenheter varför flera av de gemensamma faciliteterna också är anpassade för de som har fysiska begränsningar – till exempel finns det ramper som underlättar att ta sig upp och ner från minimarknaden och ”konstutställningen” på bottenvåningen och vid swimmingpoolen kan man få en hjälpande hand att ta sig i och ur vattnet.  The Consultant Equalitas Vitae har gett Nautilus Lanzarote utmärkelsen som "accessibility and adaptability" hotel. 

Flygplatsen ligger som tidigare nämnt relativt nära Nautilus och under mitt besök kunde jag höra flygplanen landa och lyfta med sina semesterglada gäster. Men det var inget som jag upplevde som störande eftersom stämningen och atmosfären på Nautilus Lanzarote i övrigt är så lugn och rogivande.

Även om Nautilus Lanzarote vänder sig till såväl familjer som par så råder en oskriven regel att här ska vara lugn och ro mellan kl. 23:00 och 08:00. Detta gör hotellet för att ta hänsyn till sina gäster och för att alla ska kunna få en god natts sömn. Det innebär för den skull inte att du inte kan sitta ute på terrassen och njuta av ett glas vin på kvällen utan är bara en fingervisning om att visa hänsyn till sina grannar.

Du är varmt välkommen att njuta solens strålar från en solstol vid swimmingpoolen och du kan även hyra parasoller, bord m.m. under din vistelse om du vill ha lite extra komfort medan din kropp laddar upp med D vitaminer.

Läs mer om Nautilus Lanzarote

Officiell kategori

Hideaways kategori

1091 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad, Urb. Costa Mar - 2 km
 • Lanzarotes flygplats - 5 km
 • Lavaklipporna vid Los Hervideros - 30 km
 • Saltbassängerna Salinas de Janubio - 28 km
 • Konstverket Monumento al Campesino - 13 km
 • Museet Centro de Vistantes - 23 km
 • Parque National de Timanfaya - 24 km
 • Byn Uga med sina ”puckelryggar” - 18 km
 • Marknad i den gamla huvudstaden Teguise - 21 km
 • Fundación Cécar Manrique - 14 km
 • Grottan Jameos del Agua - 36 km
 • Mirador del Rio - 42 km
 • Grannön La Graciosa (färja från Orzola) - 45 km
 • Huvudstaden Arrecife - 45 km
 • Famarastranden - 27 km
 • Byn Haría med alla sina palmer - 37 km
 • Jardín de cactus - 32
 • Cueva de los Verdes - 36 km

 

Rumstyper

Vill du ha lite extra inspiration under din semester? Och då talar vi konstinspiration för på Nautilus Lanzarote står det inga nummer på dörren till din lägenhet För ”naturligtvis” bor du i en lägenhet uppkallad efter en spansk eller internationell konstnär. Väl inne i lägenheten kan du njuta av en målning, skulptur eller något tredje i konstväg skapat av ”din alldeles egna” konstnär. Det ger en speciell känsla, och det gillar jag! 

För övrigt är de totalt 70 lägenheterna relativt enkelt men vackert inrättade och här finns alla de faciliteter som du har behov av under din semester.
Här finns lägenheter med vardagsrum, matrum och kök i ett och med antingen ett eller två separata sovrum (antingen med separata sängar eller dubbelsäng) och med plats för 2 till 6 personer (extrabädd i bäddsoffa). Lägenheterna är uppdelade i standard eller superior där skillnaden mellan de båda är storleken.

Lägenheterna med två sovrum i standard varianten är på ca 65 m2 och en superiorlägenhet är på ca 75 m2. Många av lägenheterna är dessutom inrättade på ett sådant sätt att även gäster med nedsatt rörelseförmåga kan känna sig väl tillrätta.

Faciliteter i lägenheterna

 • Vardagsrum med 32’ HD platt-TV med USB uttag
 • Sovrum med bra skåpsplats och fläkt i taket
 • Strykredskap och saftybox (den sistnämnda mot avgift)
 • Kök med keramisk häll, vattenkokare och mikrougn
 • Dessutom brödrost, kaffemaskin, kylskåp och ugn
 • Badrum med dusch och tvålprodukter
 • Dessutom hårfön, handdukar samt makeupspegel
 • Gratis WiFi (förbindelsen kan vara varierande)
 • Möblerad terrass 
 • De flesta superiorlägenheterna har möjlighet till luftkonditionering (mot avgift)

Lägenheterna städas 6 gånger i veckan och sänglinnet byts 1 gång i veckan. Handdukar byts 3 gånger i veckan. Mot en avgift som betalas på plats kan handdukarna bytas oftare och du kan även hyra poolhanddukar under din vistelse.  

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Nautilus Lanzarote:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Barnpool el. avdelning
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Gramillo, 5
35510 Puerto del Carmen

Koordinater

Latitude: 28.9339
Longitude: -13.6198

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Fuerteventura
 • Närmaste flygplats: 40 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Lanzarote
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi