Weekendresor till Madrid

 

Spaniens huvudstad hamnar ofta i skymundan för den otroligt populära semesterorten på östkusten, Barcelona. Men det Barcelona saknar i äkta spanskhet tar Madrid igen med hästlängder. Staden kan beskrivas precis som sin mest kända dans: energirik, färgglad och vacker. Dansen vi pratar om, är naturligtvis flamenco, och på en weekendresa till Madrid kan du uppleva riktig flamenco precis som den sig bör, på de små, intima barerna.

 

Spaniens huvudstad bjuder också på charmiga torg och kulinariska upplevelser. Stora sevärdheter och spektakulär arkitektur. Massor av kultur och en lång historia som stäcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Här finns, med andra ord, tillräckligt med upplevelser att fylla både en och flera weekendresor.

 

Upplev Madrids olika kvarter

 

Puerta del Sol, Madrids mest kända – och kanske också mest trafikerade – plats är en utmärkt utgångspunkt för din resa. Från denna mittpunkt har du gott om möjligheter att uppleva stadens alla kvarter – som vart och ett har sin egen prägel och atmosfär. Promenerar du 10 minuter längs avenyn Calle de Alcalá, kommer du fram till Plaza de Cibeles där den berömda fontänen får varje fotbollsfan att jubla. Passa också på att besöka det hippa kvarteret Chueca – en favoritplats hos Madrids invånare, dit de främst åker för att avsluta kvällen i goda vänners lag, på en av alla tapasbarer. I området Lavapiés är det fullt av färg och flärd. Här har massor av olika kulturer samlats och stämningen som råder är avslappnad och något opolerad – och maten är billigare än på många andra platser. I La Latina, Madrids äldsta stadsdel, ligger bland annat den berömda loppmarknaden där du kan hitta allt mellan himmel och jord

 

Lyxshopping i Salamanca eller trendigt i Chueca

 

Chueca är inte bara hippt i förhållande till utbudet tapasbarer. Hit ska du också åka på dagen, om du är på jakt efter de lite mer trendiga och udda butikerna – helt klart upplagt för en fyndjakt. Är det istället exklusiva modemärken som lockar, ska du bege dig till Salamanca, där modehusens butiker ligger på rad längs de breda boulevarderna. Vill du ha ett avbrott från alla kläder och accessoarer, finns här också antikvitetshandlare, gallerior och delikatessbutiker att fördriva tiden i.

 

Konst och kultur i Madrids Gyllene Triangel

 

Madrid är välsignad med en rad enastående konstmuseum och de tre största skapar det som kallas den Gyllene Triangeln. Du behöver egentligen inte vara särskilt konstintresserad för att uppskatta dess storhet – verk av mästare som Goya, El Greco, Velázquez, Dalí och Miró brukar nämligen tilltala de flesta. På Centro de Arte Reina Sofia, kan du dessutom beundra och njuta av dess huvudattraktion, Picassos berömda Guernica.

 

Boka din weekendresa till Madrid med flyg och hotell inkluderade

 

På Hideaways har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Madrid. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet och på så vis också ta dig utanför Madrids gränser på din weekendresa. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa Madrid, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Hasta Luego!

 

>> Läs också om weekendresor till Barcelona här
>> Läs mer om billiga paketresor till Spanien här

>> Läs mer om weekendresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter