Resor till Cala Bona

Cala Bona ligger på östkusten av Mallorca. Cala Bona betyder rätt och slätt "den bästa bukten, även om det är i lokal tävling med grannen Cala Millor, som betyder "den bättre bukten". De två bukterna är sammankopplade av ett par kilometer sandstran, och skapar tillsammans en plats perfekt för en semester. Cala Bona är en traditionell fiskeby, som gradvist utvecklats till en turistdestination. Fiskehamnan, som fortfarande är aktiv, är ett tecken på att detta område har bevarat dess identitet ch kulturarv. Oavsett om du önskar att slapna av på en sandstrand eller simma i det orörda blå havet runt ön, kommer en semester i Cala Bona ge dig mång ahärliga semesterminnen.

Välkommen till Mallorca med Hideawyas, vi är specialister på resor till Cala Bona, och till andra resmål på Mallorca, där du bor på handplockade hotell på din semester.

Inspiration och information

En semester i Cala Bona erbjuder ett stort urval av platser att bo på. Medan detta inte är platsen för grandiosa hotell, finns det några få större etablissemang, som rymmer ett omfattande urval av första klassens faciliteter. Alla de mer erkända hotellen har egen pool, samt olika nöjen och stora trädgårdar. Många hotell har fantastiska restauranger, så om du föredrar att stanna på hotellet på kvällen, är det fullt möjligt.

Aktiviteter

Området kan också skryta med ett stort urval av vattensporter och en racerbana till de mer äventyrslystna. Båtar med glasbotten erbjuder turer där du får uppleva livet under ytan, samt få möjlighet att dyka i det blå havet. Medeltemperaturen ligger på runt 25 grader på sommaren, och faller till cirka 22 grader i september. Även om oktober är något svalare (19 grader), är detta ärn härlig månad att besöka ön på.

Sevärdheter

En semester i Cala Bona är ideal till en avslappnande strandsemester, bortom de stora semesterresorterna med myllrande turism. Utöver alla hotell, har man inte utvecklat området så mycket, så här råder en dämpad atmosfär. Längs kusten Cala Millor är det livligare, på grund av nattlivet - dock utan att bli för mycket party town. Det relativt ostörda området lockar många som är på jakt efter en lugn tillvaro och den traditionella identiteten i en spansk landsort. Men så många sevärdheter finns här inte att tala om.

Vädret

Som förväntat på Mallorca, är sommarmånaderna mest tillägnade solälskare, som önskar att komma tillbaka till Sverige från sin semester, med en gyllene solbränna. Solkräm är absolut nödvändig att packa ner i väskan!

Höst- och vintermånaderna är däremot svalare, och kan bjuda på en eller annan regnskur. För det mest är vädret dock stadigt, och härligt om du vill vara mer aktiv på sin semester.

Kulturlivet

Cala Bona har lyckats bevara sin särprägel och har inte följt i fotspåren av de mer kommerciella semesterresorterna. Cola Bona är fortfarande en favoritplats för många på grund av platsens traditionella stil och avslappnande atmosfär.

Där är inga festivaler i själva Cala Bona, men om du åker till närliggande Cala Millor, hittar du mer av detta slag. Turistvecken tar plats den sista veckan i septeber, då spännande sporttävlingar, konserter och en färgglad parad tar plats. Om du är här på semester i oktober, får du inte missa Bahia de Cala Millor, som samlar över 50 luftballonger från hela Europa. 

I Son Servera får du inte missa den veckovis återkommande marknaden, och efter en dag full av inköp, varför då inte stilla hungern på en restaurang och prova en av de lokala delikatesserna som paella eller en gryträtt?

Läs mer om Cala Bona

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera