Resor till Campos

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Inspiration och fakta

Här får du lite nyttiga informationer om Campos som kanske kan fungera som inspiration till din semester. Informationen är enbart tänkt som inspiration så vi reserverar oss för eventuella faktafel. Vill du ha ytterligare upplysningar eller tips till din resa så rekommenderar jag att du besöker vår blogg om resor, där hittar du intressanta artiklar om Mallorca och många av våra övriga resmål. Stort nöje och trevlig resa!

Upplev det äkta Mallorca

Campos är en stämningsfull medeltida stad på södra Mallorca med omkring 10 200 invånare. Staden som ligger knappa 9 kilometer från kusten är mindre turistisk än de närliggande kuststäderna och ger dig möjlighet att uppleva ett mer autentiskt mallorkinskt vardagsliv. 

I Campos hittar du charmiga smala gator och gamla stenhus som man vanligtvis förknippar med det traditionella Mallorca. Staden som grundades omkring år 1300 av Jakob ll av Aragonien, utgör idag regionens administrativa centrum. Historiskt sett har det varit en stad som har levt av lantbruk. Trots tillväxten av turism spelar lantbruket fortfarande en viktig ekonomisk roll där speciellt mejerinäringen under senare år har haft god medvind. Du kommer säkert att lägga märke till en del små väderkvarnar här och där i landskapet, dessa används i samband med konstbevattningen. 

Campos ser vid första ögonkastet ut som en stad där livet går sin gilla gång, så som det alltid har gjort. Men Campos har dock under de senaste årtiondena upplevt en uppblomstring inom kulturlivet, inte minst tack vare ett stigande intresse för staden som resmål. Med sitt läge på den södra delen av Mallorca utgör Campos samtidigt en bra bas och utgångspunkt för en upplevelserik semester med utflykter till närliggande attraktioner. Inom kort avstånd från staden har du till exempel badstränderna Es Trenc och Sa Rapita, som av goda skäl räknas bland öns bästa.

Restauranger och shopping

Urvalet av restauranger i Campos är förhållandevis stort i förhålande till stadens ganska beskedliga storlek. De flesta matställena är kända för att använda lokalproducerade råvaror i sin matlagning, oavsett om menyn består av traditionella mallorkinska rätter eller lite mer moderna från fusionsköket. På samma sätt finns det matställen av olika prisklasser med allt från enklare tapasbarer där du äter sida vid sida med lokalbefolkningen till den mer exklusiva japanska restaurangen Kairiku, vars "tasting menu" lockar till sig besökare från hela ön. Vill du prova på något riktigt lokalt bör du smaka på den kryddiga korven Sobrassada eller Piris-osten som staden är känd för.

Det finns inga stora affärsområden i stan men du hittar tillräckligt med små affärer och minimarkets för att täcka ditt dagliga behov av förnödenheter under din semester. Det är dessutom marknad 2 gånger i veckan på torsdagar och lördagar där du kan köpa färska lokala råvaror och uppleva atmosfären på en äkta "icke turistisk" landsortsmarknad. Vill du ut på en verklig shoppingtur så rekommenderar jag att du åker till grannstaden Lluchmayor, eller eventuellt in till öns huvudstad Palma. 

Transport

Campos ligger bara en halv timmes körning från flygplatsen i Palma. Det går buss mellan flygplatsen och stan flera gånger per dag, men det är inte säkert att tiderna passar med din flygankomst. Av den anledningen föredrar många att hyra bil redan på flygplatsen. Det är dessutom en stor fördel att ha tillgång till bil när du ska tillbringa din semester i och omkring Campos. De offentliga transporterna i området lämnar en del övrigt att önska medan en hyrbil ger dig en stor frihet till att själv bestämma tempot för din semester och när du utforskar områdets sevärdheter i lugn och ro.

Populärt på Mallorca

Iberostar Playa de Muro Village
Spanien, Mallorca, Playa de Muro
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Predi Son Jaumell Hotel
Spanien, Mallorca, Capdepera
  • Närmaste flygplats: 75 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Hotel Pleta De Mar
Spanien, Mallorca, Capdepera
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Avstånd till havet: ca. 100 m
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter