Resor till Colonia Sant Jordi

Reser du till Mallorca för att tillbringa en avkopplande badsemester? Då är Colonia Sant Jordi på den sydvästra kusten ett bra val. Det är nämligen i detta område som du hittar några av den spanska semesteröns vackraste och mest ofördärvade badstränder såsom Ets Estanys, Es Trenc, Es Dolç och Es Carbó. Det som en gång i tiden bara var ett litet sömnigt fiskeläge har med åren blivit ett populärt resmål på Mallorca. Ändå har man lyckats bevara mycket av den ursprungliga charmen i Colonia Sant Jordi. I den lilla hamnen ligger det också fortfarande små fiskebåtar och nät på kajen, men de har fått sällskap av lustbåtarna. På samma sätt har de ursprungliga få tavernorna i staden med åren kompletterats med mängder av restauranger och barer, så som man kan förvänta sig i en semesterort.

Familjevänlig badort

Jämfört med det närliggande Cala d’Or, är nattlivet i Colonia Sant Jordi dock något mer dämpat. Det är också som regel möjligheterna att tillbringa en aktiv semester med vandringsturer, sightseeing och naturligtvis massor med bad som lockar besökarna till Colonia Sant Jordi snarare än nattlivet. Det finns därför överraskande många sportfaciliteter i staden som dessutom står värd för återkommande sportevenemang som till exempel ett ironman-lopp.

Skulle du behöva lite omväxling från det tillbakadragna strandlivet så är Colonia Sant Jordi en bra utgångspunkt för upplevelserika utflykter på Mallorca. I närområdet är till exempel en båttur ut till den lilla obebodda ön Cabrera för att uppleva den orörda naturen (kom ihåg snorkel!) ett alternativ, liksom du inne på land kan utnyttja möjligheten att utforska ett av Mallorcas mest kända vinområden. Vinstaden Felanitx ligger inom kort köravstånd. På vägen kan du eventuellt även besöka Ses Salines, som liksom Colonia Sant Jordi är känt för utvinnandet av salt. På östkusten kan du i Mondragó-naturparken uppleva ett rikt fågelliv samt njuta vid idylliska badvikar.

Stränder och utflyktsmål

Du behöver i princip inte lämna Colonia Sant Jordi för att hitta det du har behov av under din semester. Men om du vill uppleva det lite mer traditionella Mallorca kan det varmt rekommenderas att besöka några av byarna en bit in på ön. I närområdet har du till exempel byn Campos som är värd att besöka. Faktiskt kallas Colonia Sant Jordi ibland för Port de Campos, eftersom det bara är 15 minuters körning mellan de två städerna. Anpassa gärna din tur till denna lite sömniga medeltidsstad med en av de två marknadsdagarna i veckan då du både kan göra bra inköp samt få en inblick i det äkta Mallorca. Det är för övrigt även en marknad varje vecka i Colonia Sant Jordi (onsdag).

Har du lust att shoppa loss så ligger större städer som Lluchmayor, Palma och Manacor också inom räckhåll, om du har tillgång till bil. Det går trots allt inte att bortse från att huvudattraktionen på en resa till Colonia Sant Jordi är de närliggande stränderna. Framför allt den 3 kilometer långa Es Trenc omedelbart nordväst om staden och Es Carbo precis söder ut är i särklass och ställen du och familjen lätt kan fördriva mycket tid under semestern.

Så bokar du din resa till Colonia Sant Jordi

Som alltid har du fritt val när det gäller avresedatum och reslängd när du reser med Hideaways. Vi är specialister på resor till Colonia Sant Jordi och andra resmål på Mallorca där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Om du själv vill arrangera din resa kan du nöja dig med att enbart boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom oss. Vill du ha full trygghet i form av en paketresa som består av flyg och hotell så kan du lätt se alla flygavgångar och jämföra priser i sökmotorn. Här kan du även lägga till en hyrbil som då står klar vid din ankomst till Palma de Mallorca flygplats, eller en transfer tur/retur till ditt hotell.

Läs mer om Colonia Sant Jordi

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera