I den byggnad som idag inrymmer Fornalutx Petit Hotel styrde en gång i tiden nunnor och sannolikt är bekvämligheten och servicenivån annorlunda idag. När nunnorna av någon orsak övergav Mallorcas idag kanske mest pittoreska och vackra by dröjde det inte länge innan en grupp initiativrika lärarinnorna förvandlade egendommen till skola. Om det var nunnorna eller lärarinnorna som var strängast förtäljer dock inte historien. Idag har huset en helt annan framtoning som ett ytterst charmerande boutiquehotell med ett priviligierat läge i mysiga Fornalutx. Välkommen till Fornalutx Petit Hotel på Mallorca med Hideaways.

Marie Kaalund Winther
Utvalt av
Marie Kaalund Winther

Min väg till Fornalutx Petit Hotel har gått genom staden Soller och jag är nu på väg genom Tramuntana bergen där jag än en gång kan konstatera att naturen här i inlandet på Mallorcas västkust är vacker, vackrare, vackrast. När jag rullar in i Fornalutx blir mitt leende ännu bredare - staden är precis så idyllisk som jag mindes den från mitt allra första besök, för ca 10 år sedan. Återseendets glädje råder det inget tvivel om och jag tvivlar inte heller på att du kommer att hålla mycket av stället för här är intrycken överväldigande; smala stenbelagda gator, gamla stenhus med öppna dörrar som frestande inbjuder till en titt. Det charmerande torget med välbesökta restauranger och caféer, den frodiga vegetationen som delvis täcker bergen – sist men inte minst kommer du att älska den söta doften av apelsiner som fraktas till staden från de berömda fruktplantagerna i dalen.

Här är lugn och ro, och ändå nära till allt

Så snart du närmar dig Fornalutx Petit Hotel imponeras du av arkitekturen i det klassiska stenhuset och de höga fönstren vars gröna spröjsar passar perfekt till resten av intrycket. Utifrån är det inte mycket som indikerar att det bakom murarna finns ett litet boutiquehotell som kanske är ett av Mallorcas trevligaste vilket du blir varse om så fort du kommer in i entrén.
På Fornalutx Petit Hotel får du "både och". Du bor i utkanten av turismens pulsåder, avsides från stress i det harmoniska och ytterst charmerande Fornalutx. Samtidigt bor du på Mallorcas centrala västkust och oavsett vilka preferenser du har så befinner du dig nära allt. I området omkring Fornalutx finns några av öns bästa vandringsstigar så om du har några ”rejäla vandingskängor” så packa ner dessa i resväskan innan du åker hemifrån - för det är stor "risk" att du blir frestad att snöra på dem och ge dig ut på upptäcktsfärd i vandringens tecken...

André & Betsy

Det äkta paret André och Betsy lever för och med Fornalutx Petit Hotel – 24 timmar om dygnet, åtminstone under sommarhalvåret. Under den svala vinterperioden är hotellet stängt och paret kan då unna sig en välförtjänt paus.

Utomhusarealerna på Fornalutx Petit Hotel är ett naturligt välbefinnandeområde – inte minst p g a utsikten med oliv- och citrusträden i förgrunden och de mäktiga bergsmassiven i bakgrunden, helt betagande! Hotellet har en mindre swimmingpool som är naturligt uppvärmd (= temperaturen kan vara något uppfriskande när du hoppar i). Under för- och eftersäsong kan denna lyx av uppvärmd pool saknas något. Restaurangen på Fornalutx Petit Hotel är möblerad i en spännande och ”djärv” stil, som står i stor kontrast till det annars klassiska hotellet. Här i restaurangen – eller ute på terrassen – serveras din frukost och det är inget dåligt sätt att starta dagen på, med ett väldukat bord och med vackra omgivningar.

Bra att veta om Fornalutx Petit Hotel

Officiellt har Fornalutx Petit Hotel 4 stjärnor och jag är själv mycket betagen av stället men måste erkänna att 3-3,5 stjärnor kanske är mer passande. Hellre bli positivt överraskad än besviken.

Detta är ett utpräglat hotell för vuxna – livsnjutare kommer att trivas som fisken i vattnet. Från och med 2018 är Fornalutx Petit Hotel ett så kallat "adults only" - altså enbart för vuxna.

Cykling får sägas vara något av en nationalsport i Spanien och det verkar som att ”alla” tränar om söndagarna som ett fast inslag i veckans program. Därför är min rekommendation att söndagen blir en vilodag på din semestern, så du undgår ”kamikaze-cyklisterna” i hårnålskurvorna på bergsvägarna.

En bit från hotellet ligger en stor allmän parkeringsplats med fasta platser för Fornalutx Petit Hotel. Dessa platser kostar ca 12 € per dag men vi rekommenderar att ni istället använder någon av parkeringens övriga platser som bara kostar några få euro per dag.

Därför åker vi gärna tillbaka

På Fornalutx har du optimala förutsättningar för att uppleva Mallorca med lokala inslag och samtidigt bo på ett boutiquehotell med karisma. I Fornalutx finns flera bra restauranger och minst tio till i de närmaste omgivningarna vilka för övrigt står omnämnda i Michelins matguide. Jag kan lova att det väntar dig många kulinariska upplevelser om du beger dig ut på en gastronomisk safari. 100 meter från hotellet ligger restaurangen Café Med som jag måste tvinga mig själv för att inte besöka varje dag. På Es Turo serveras det paella ”with a view” och några få steg från hotellet kan jag sätta mig till bords på Restaurant Can Verdera.

Läs mer om Fornalutx Petit Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

7,0 Våra gästers
omdöme
291 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Fornalutx – 0 km
 • Närmsta strand, Puerto Soller – 10 km
 • Charmiga Palma – 30,6 km
 • Konstnärsstaden Deia – 16 km
 • Valldemossa – 30,2 km
 • Pittoreska Puerto de Pollenca – 56 km
 • Vackra, vackra Cap de Formentor – 74 km
 • Stranden vid Torrent de Pareis – 30 km
 • Jetsetstaden Puerto Andratx- 60 km
 • Palmas flygplats – 38,5 km
 • Pärlstaden Manacor – 79,6 km
 • Skor och lädervaror i Inca – 44,2 km
 • Drakgrottorna, Cuevas del Drach – 89,6 km
 • Vattenlandet El Arenal Aquapark – 45 km
 • Palma Aquarium – 38,2 km
 • Glasblåseriet Vidrios Gordiola – 45,5 km

 

Rumstyper

Fornalutx Petit Hotel har bara 8 rum som samtliga varierar i storlek men har en romantisk inredning med en rustik touch. De har antingen "city view" och "mountain view" (kan ej garanteras hemifrån). Jag tror att om nunnorna såg rummen idag skulle de få något av en chock här finns nu både Tv med satellitkanaler, telefon, CD-spelare, saftybox, klimatanläggning, minibar, extra långa sängar (särskilt attraktiva för oss nordbor) och ett läckert badrum.

Var dock uppmärksam på att det i en del rum finns det fönster in till badrummet vilket några gäster kanske upplever som ett intrång i privatlivet och andra rum kanske har bättre utsikt från badrummet än från själva rummet - men så är det när man bygger om i mycket gamla hus.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Fornalutx Petit Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Alba, 22
08109 Fornalutx

Koordinater

Latitude: 39.7821
Longitude: 2.7414

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Mallorca
 • Närmaste flygplats: 42 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Mallorca
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Mallorca
 • Närmaste flygplats: 60 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi