Resor till Illetas

Illetas, som lokalt även är känt som Ses Illetes, ligger omkring 6 kilometer fågelvägen från centrum av Palma. Badorten som uppstod någon gång i mitten av förra århundradet utgör ett av de mest attraktiva resmålen längs Badia de Palma (Palma-bukten). Här har du huvudstadens butiker, restauranger och nattliv inom kort räckhåll samtidigt som du befinner dig på betryggande avstånd från det hektiska storstadslivet och istället kan njuta av de idylliska omgivningarna med vita villor och lägenheter som ligger längst ut på klipporna ner mot det azurblå havet. 

Välkommen till Mallorca med Hideaways, vi är specialister på resor till Illetas och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Vi erbjuder resor till Illetas året runt och du kan flyga till Palma flygplats från alla flygplatser, däribland Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du hittar mer information om flygavgångar och priser i sökmotorn och kom ihåg att du kan resa i precis det antal dagar som passar dig själv bäst.

Boka en komplett paketresa till Mallorca inkl. flyg, hotell och hyrbil eller transport till och från ditt hotell, vill du hellre själv arrangera din resa kan du naturligtvis nöja dig med att boka din hotellvistelse i Illetas här hos Hideaways. 

Läs mer om Illetas

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Inspiration och fakta

Här har jag sammanställt lite information och fakta om resmålet Illetas. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa är du alltid välkommen att titta förbi på vår blogg.

Det råder en lite exklusiv stämning över Illetas och du kan fortfarande se en del av de ursprungliga, vackra semestervillorna mellan de mer moderna hotellbyggnaderna. Den lilla badorten är även känd för att ha ett överflöd av lyxiga hotell och restauranger som lockar till sig både lokalbefolkningen i Palma och turister. För de flesta som reser till Illetas är det dock möjligheten att få bo i ett relativt fridfullt område nära stranden med storstadens stora utbud inom räckhåll som lockar. Där utöver är det vackra läget på en sluttning ner mot havet naturligtvis ett plus. Är du gångbesvärad ska du vara uppmärksam på att hela Illetas breder ut sig nere från vattnet och upp över sluttningen vilket i och för sig ger en vacker utsikt över havet men även en hel del trappor och branta gator att ta sig upp för.

Stränderna vid Illetas

Är du på semester i Illetas så kan du gå ner till tre olika sandstränder. Huvudstranden är den knappt 100 meter långa Playa de Illetes vid vilken det ligger ett par restauranger och här finns även möjlighet att hyra liggstolar, parasoller och vattencyklar. Utöver huvudstranden finns de mindre badstränderna Cala Oli och Cala Xinxell. Huvudstranden och Cala Oli ligger i lä av pinjeklädda klippor på båda sidor medan Cala Xinxell är speciellt populär bland barnfamiljer på grund av sitt långgrunda vatten.

De tre stränderna närmast Illetas är emellertid inte de enda badstränderna i Palma bukten. Oavsett om du förflyttar dig väster ut mot buktens ände vid Portals Vells eller öster ut in mot Palma så kommer du passera otaliga charmiga badorter med måleriska stränder. Detta ger inte bara en möjlighet till variation i strandlivet utan även möjligheten att få se hur omväxlande den populära kuststräckan är. Här kan du uppleva allt från det väldigt turistiska till små exklusiva pärlor där jetsettarna håller till. Den gemensamma nämnaren för bukten är de fantastiska stränderna som du lätt kan komma att tillbringa hela din semester med att njuta av.

Transport

Du ankommer till Palma flygplats som ligger på omkring 20-25 minuters köravstånd från Illetas. Det går regelbundet bussar mellan Palma och Illetas samt vidare ut längs kusten. Du kan även lätt ta dig runt med taxi men har du planer på att även utforska lite avlägsnare delar av Mallorca så finns det knappast något som överträffar hyrbil när det gäller komfort och flexibilitet. Vill du boka hyrbil på Mallorca, är det mest praktiska som regel att boka med avhämtning på flygplatsen.

Bra att veta

Valuta: Euro. De vanligaste kreditkorten accepteras på de flesta hotell och större restauranger. Har du behov av kontanter så finns det uttagsautomater. Dricks är inte inkluderat i räkningen på restaurangerna.

Språk: Spanska. De flesta du kommer i kontakt med från turistbranchen talar även egelska. 

Flygtid: Det tar ca 3,5 timmar att flyga direkt till Mallorca från t.ex. Stockholm.

Tidsskillnad: Ingen.

Turistskatt: Myndigheterna på Mallorca ålägger alla hotell att ta ut en turistskatt. Beloppets storlek beror på hotellets officiella hotellklass och på säsong. Räkna med att betala 1 - 4 euro per person per natt (betalas direkt till hotellet vid ankomst). 

Populärt på Mallorca

Hotel Cala d'Or
Spanien, Mallorca, Cala D'Or
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Predi Son Jaumell Hotel
Spanien, Mallorca, Capdepera
  • Närmaste flygplats: 75 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Hotel Can Simoneta
Spanien, Mallorca, Llucmajor
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter