Resor till Playa de Palma

Trots att Playa de Palma ligger vid Mallorcas huvudstad Palma, är Playa de Palma ett attraktivt resmål i sig själv. Här finns barer och butiker som passar alla slags behov, såväl som den berömda stranden som har gett platsen sitt namn (och som dessutom fått EU:s blå flagg). Om du letar efter något lugnare, eller om du är på jakt efter Mallorcas mer autentiska själl, ligger de traditionella semesterorterna Can Pastilla och S'Arenal endast en kort bilfärd bort.

Playa de Palmas strand är naturligtvis huvudattrationen med dess fina sand och varma badvatten. Utöver liggstolar och parasoll hittar du också små strandhytter på stället med förfriskningar hela dagen.

Välkommen till Mallorca med Hideaways. Vi är specialister på resor till Playa de Palma och andra destinationer på ön, där du bor på noga utvalda hotell på din semester.

>> Se alla resor och resmål på Mallorca
>> Läs mer om hotell på Mallorca

Upplevelser i området

Du befinner dig precis utanför Mallorcas huvudstad, Palma, så om du kör bil endast 15 minuter längs kusten (eller tar bussen) befinner du dig strax i den centrala delen av stan. Det innebär, at tdu har den världsberömda katedralen La Seu och stadens medeltida stadskärna inom kort avstånd.

Om du är på semester tillsammans med barnen, är ett besök på Aqualand El Arenal ett måste. Det största vattenlandet på ön ligger endast en kort biltur bort, och bjuder på massor av nöjen för stora som små.

Mat och dryck

Playa del Palma har massor av restauranger, som serverar autentisk mallorcansk mat, men det finns också en rad internationella restauranger i stan, om du hellre vill äta kinesikt, thailändskt eller italienskt.

Närliggande badorter som S'Arenal och Can Pastilla erbjuder också många olika restauranger där du kan stilla hungern, några med utsikt över stranden.

När solen går ner över Playa de Palma, är dess restauranger ett bra ställe att njuta av solnedgången, kanske med en drink i handen.

Städer i närheten

Palma

Mallorcas huvudstad ligger endast 15 minuter bort. Här hittar du allt från stora, kända sevärdheter till charmiga tapasbarer, samt massor av butiker och barer.

De snirkliga gatorna i den gamla delen av stan är fantastiska för att fördjupa sig i stadens kultur, men det finns också massor av platser där du kan shoppa, t.ex. på Passeig des Born, som har massor av designbutiker.

>> Se alla resor till Palma här

Can Pastilla

Can Pastilla ligger i östlig riktning, och är en god möjlighet för en dagsutflykt. Dess stränder är lugna och familjevänliga, och erbjuder lugnt vatten där de små kan bada. Ta en tur längs strandpromenaden eller besök en av strandhytterna för en kall drink eller ett lättare snack.

S’Arenal

S’Arenal, som endast ligger en kort bit från Playa de Palma, bjuder på livliga strandområden och massor av atmosfär. Stället är ett måste om du letar efter goda shoppingmöjligheter, eller ett brett utbud av vattensportsaktiviteter. På lvällen lyser stället upp med välplacerade restauranger, chica barer och en rad klubbar som serverar goda cocktail och spelar levande musik.

Läs mer om Playa de Palma

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera