Resor till Portals Nous

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Portals Nous. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Portals Nous ligger cirka 12 kilometer väster om Palma de Mallorca (som sedan 2016 officiellt endast heter Palma). Den lilla kustorten med knappt 2700 invånare, är en populär och oxklusiv semesterort, inte minst tack vare det korta avståndet till öns huvudstad och läget precis ovanför den fashionabla marinan Puerto Portals. Därtill kommer naturligtvis, att du här kan njuta på sandstränderna som ligger inom kort räckvidd, samt av alla aktiviteter - till exempel flera olika golfbanor.

Staden etablerades på 1930-talet, men de ursprungliga semestervillorna har under åren moderniserats eller ersatts av nya byggnader, däribland åtskilliga semesterlägenheter och hotell. Stadens liv är framförallt konsentrerat runt huvudgatan Carretera Andratx, där du bland annat hittar små, exklusiva butiker, en supermarknade och inte minst ett brett urval av restauranger. 

Stränder vid Portals Nous

Just möjligheten att hålla en avslappnande badsemester i förhållandevis lugna omgivningar, men samtidigt ha storstadens alla möjen på nära avstånd, är en av många saker som gör Portals Nous till ett ytterst attraktivt resmål på Mallorca. Den största stranden vid staden är Playa Oratori de Portals, som du hittar öster om marinan. Stranden, som du kan gå ner till från Portals nous, bjuder på 250 meter fin, mjuk sand, som bjuder in till långa, lugna dagar med sol och bad vid det azurblå havet. Har du behov av lite skugga, kan du hyra ett parasoll och eventuellt en liggstol. Det finns en känd strandbar Roxy's Beach Bar, i den östra delen av stranden och därutöver hittar du marinan med alla dess restauranger i motsatt ände.

Vid Portals Nous ligger därutöver ett par andra mindre badstränder, och har du en hyrbil på semestern, finns det flera stränder att välja mellan längre ut längs Palma-bukten och på resten av ön om du vill åka på en längre utflykt.

Mat och shopping

Utöver restaurangerna uppe i stan, där du hittar menyer med både spanska klassiker som tapas och paella samt mer internationella rätter, finns det en rad exklusiva restauranger nere vid den närliggande marinan Puerto Portals där du dessutom finner en rad barer.

Även om du i princip inte behöver lämna staden för att få dina behov mötta, är det självklart trevligt att utforska andra delar av Mallorca - också när det gäller det kulinariska. När du är på semester i Portals Nous, är det först och främst Palma som erbjuder ett ännu större urval av restauranger. Här finns också ett rikt urval av barer och nattklubbar om du tycker att nattlivet i Portals Nous är lite dämpat.

Vill du shoppa är det också Palma du ska åka till, där du enkelt kan spendera dagen med att utforska allt från små spännande butiker till stora inköpscentrum. Det finns dock också endel souvenirbutiker i själva Portals Nous, samt några exklusiva butiker med kläder och smycken vid marinan. De flesta livedel du kan tänkas behöva kan du hitta i supermarknaden på huvudgatan, men urvalet är dock större i Eroski-supermarknaden som du hittar vid rondellen på väg mot Bendinat.

Transport

Det är cirka 20 minuter från flygplatsen vid Palma till Portals Nous. Det tar normalt runt 25 minuter att åka denna sträcka i bil. Vill du en dag åka intill centrala Palma, tar det endast 10-15 minuter i bil

Det kör bussar flera gånger i timmen till och från Mallorcas huvudstad, vilka stannar i Portals Nous och på flera andra populära ställen längs kusten. Det är som regel inte heller svårt att hitta en taxi på huvudgatan Carretera Andratx, om du föredrar att komma lite snabbare in till Palma eller till ett av de andra utflyktsmålen längs kusten.

Många resenärer på Mallorca föredrar dock att boka en hyrbil redan hemifrån. Även om du kan ta dig långt med bussar och taxi, är det i de flesta fall skönt och mer flexibelt att ha sin egen hyrbil. Vill du ha en bil hela semester, är det mest praktiska att boka en bil med avhämtning på flygplatsen, där det finns ett brett urval av biluthyrningsbolag och hyrbilar.

Populärt på Mallorca

Melia Cala D or Boutique Hotel
Spanien, Mallorca, Cala D'Or
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool
Hotel Albellons Parc Natural
Spanien, Mallorca, Inca
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Avstånd till havet: ca. 20 km
  • Pool
Fontsanta Hotel Thermal Spa & Wellness
Spanien, Mallorca, Campos
  • Närmaste flygplats: 42 km
  • Avstånd till havet: ca. 3 km
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter