Reseerbjudande till Mallorca

Mallorca - den ön tröttnar man aldrig på att besöka och hos Hideawyas hittar du alltid många bra reseerbjudanden till Mallorca. Du kan välja en paketresa inklusive flyg, hotell och hyrbil eller bara boka ett billigt hotell eller semesterbostad om du själv vill arrangera transporten till Mallorca.

Se vårt urval i nedanstående översikt eller alla reseerbjudande hos Hideaways.

Varför resa till Mallorca

Många är de folkslag som genom historien varit på Mallorca. Fenicierna och grekerna var på ön redan för 3 000 år sedan och senare besatte romarna ön och ännu senare, under den arabiska eran, även morerna. Samtliga dessa folkslag har naturligtvis kommit till ön och hamnen i Palma med båtar.

Om man är lite äventyrslysten eller ute på en stor rundresa så kan man fortfarande ta sig till Mallorca med båt. Flera färjerederier har regelbundna avgångar från bland annat Barcelona och Valencia.

Den övervägande delen av öns besökare kommer numera av naturliga skäl med flyg till flygplatsen öster om Palma. De flesta svenska charterbolagen har resor till Mallorca. Om man helst själv vill hitta sitt semesterboende på ön så är det ofta möjligt att bara köpa en flygbiljett hos något av charterbolagen.

Flygplatsen i Palma är en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa; faktisk är den nr. 13 på listan; detta beror till stor del på charterresorna. Det finns även reguljärflyg mellan Sverige och Palma. Bland annat lågprisbolaget Ryanair har under sommarperioden dagliga förbindelser hit och så även Airberlin och det spanska lågprisbolaget Vueling.

Det är en vacker ö med ett varierande landskap - från imponerande berg och dramatiska havsklippor till över 70 stränder och avskiljda bukter, dolda dalar med gamla oliv-, citron- och mandellundar samt bildsköna byar och småstäder med fantastiska restauranger och barer. Det finns mycket även för dem som vill något annat än bara strandliv - vandrarturer, bergsbestigning, fågelskådning, målning, cykling, segling och golf. Det finns heller ingen ände på nattlivet, men söker du lugn och ro så finns det många gömställen på landet.
Det är stor variation på alla de underbara ställena där man kan övernatta. Det finns renoverade lantegendommar, traditionella mallorcinska värdfamiljer och små stilfulla hotell. Och det är prisvärt: mat, dryck och bilhyra har mycket rimliga priser. Det finns täta och billiga flygförbindelser hit vilket gör Mallorca till det idealiska stället om man har behov av ett kort avbrott eller om man reser med småbarn.

Finns det något negativt?

Egentligen inte, bara du undviker S’Arenal och Magaluf, som lyckligtvis är väl avgränsade. Det är en populär turistdestination med fem miljoner turister om året (huvudsaklien engelsmän och tyskar) så här finns få outforskade områden. Lyckligtvis håller de flesta sig på de stora semesteranläggningarna. Förvänta dig inte att se kilometervis av öde stränder - du behöver en båt för att nå de mer avskilda.

Områden på Mallorca

Östra Mallorca: Den gamla bergsstaden, Arta, med sina dramatiska grottor och panoramautsikt över Serres de Llevant bergen och avskilda stränder samt golfbanor i överflöd.

Palma de Mallorca: Perfekt om du har behov av stadsliv, dynamiska gallerier, barockarkitektur, ett vackert hamnområde och bra restauranger och allt nås till fots.

Uppåt landet: sömniga marknadsbyar, kuperat landskap, väderkvarnar i sten och noggrant placerade vingårdar och mandellundar. Hyr en cykel om du vill uppleva landskapet i stilla mak.

Sóller och bergen: Enorma, rämnade bergstoppar som bildar vagga åt olivlundar, vackra bergsbyar och det läckra Sóller med sina klungor av apelsin- och citronträd och sin härliga cykelterräng.

Den Östra delen av Mallorca

Östra Mallorca lockar ofta dem som söker en känsla av att fly undan, och även om det finns en del stora semesteranläggningar här så är områdets styrka de olikartade landskapen och de imponerande historiska sevärdheterna. Serres de Llevant dominerar området med sitt böljande landskap ända från nordkusten till sydsidan av ön. Väl inbäddat i den kuperade terraängen ligger Arta, och längre österut ligger Capdepera som är en befäst medeltidsstad. Båda städerna ger en arkitektonisk inblick i det historiska Mallorca. Utanför dessa städer blomstrar naturen i nationalparken Llevant i norr men här finns även de dramatiska Coves d’Arta i öster och den fantastiska Es Tranc stranden som breder ut sig över sydkusten. Och underverken upphör inte vid öns strandkant, den avlägsna ögruppen, Cabrera Nationalpark, vars syfte är att bevara  sjöfåglar och andra endemiska arter, även om den tidigare hade den mer dystra funktionen att hysa franska fångar under Napoleonkrigen.

Resor till Mallorca

Varför man ska resa till Mallorca råder det säkert många delade meningar om. Nedan får du tre anledningar till varför jag aldrig tröttnar på att semestra på Mallorca.

Se alla resor till Mallorca

Småstäder

Arta är en charmig, historisk stad i de kuperade Serres de Llevant bergen. Området har varit bebott i århundraden och stadens vackra labyrint av små gator och gränder är som gjord för en upptäcktsfärd under eftermiddagstimmarna.

Gå upp till Santuari de Sant Salvador-kapellet för att se den vackra utsikten över området innan du avnjuter din lunch på det häftiga Cafe Parisien med sin vackra trädgård och innergård.
Capdepera är ännu ett exempel på lokal medeltidsarkitektur. Denna befästa lilla stad ligger i låglandet bara åtta kilometer från Arta med en fantastisk utsikt över östkusten. Glöm heller inte att besöka 1300-tals slottet och att botanisera bland alla de små matställena innan du beger dig utanför stadsmuren till de närliggande grottorna och andra arkeologiskt intressanta ställen - dessa utgör de första bosättningarna man funnit på Mallorca.

Stränder

Es Trenc är Mallorcas längsta och mest kända strand med sina två kilometer snövit sandstrand och ett grunt, turkost vatten. Här finns gott om liggstolar, båtturer och massor av barer och restauranger att välja mellan. Även om stranden är en turistmagnet präglas ändå området av det lugna naturreservatet Es Salobrar de Campos med sina stora saltplatåer och omkring 1 700 olika fågelarter. Det finns även en del härliga stränder på östkusten däribland Cala Agulla och Cala Mesquida – båda är ganska stora och har härligt vit sand och turkosblått vatten och de är lätta att ta sig till med bil. Om du hellre vill hitta några avlägsna stränder kan vi rekommendera de sandiga bukterna Calas Torta och Mitjana, som du hittar i änden av en slingrande väg.

Naturen

El Parque Natural de Llevant täcker en yta på över 1 576 hektar och är den perfekta "lekplatsen" för inbitna vandrare. Området är fyllt av dolda grottor av vilka den mest spektakulära är Coves d’Arta som upptäcktes av den franske geologen, Martel, på 1800-talet. I dag är grottorna öppna för allmänheten och de guidade turerna bjuder på ljusspel och vacker utsikt över havet.
Söder om huvudön ligger den lilla ön Cabrera. Här finns ingen fast boende befolkning och med sitt avlägsna läge kommer heller inte så många besökare hit. Denna ostördhet har lett till att ön fått status som nationalpark, förövrigt en imponerande sådan med många skyddade djur och fågelarter. Som gäst på ön kan man tillbringa dagen med vandring i bergen eller göra dykturer.

Du kan resa till Mallorca precis som du själv vill med Hideaways. Beställ ett färdigt paket där vi har inkluderat flygresa, boende på hotell eller i semesterlägenhet samt hyrbil. Du kan även arrangera din transport själv och bara boka ditt boende genom Hideaways.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter