Resor till Sa Coma

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Sa Coma. Du kan bland annat läsa om badortens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Perfekt till en familjesemester

Badorten Sa Como ligger på Mallorcas östkust, några få kilometer söder om den mer kända och livliga semesterorten Cala Millor. I jämförelse med Cala Millor, är Sa Como mer tillbakalutad, vilket i samband med den härliga sandstranden framförallt lockar barnfamiljer och andra som önskar sig en avslappnande semester på en del av Mallorca som kan erbjuda många möjligheter.

Sa Coma etablerades först på 1980-talet, men områdets stränder och natursköna inland har dock länge lockat semesterresenärer. I söder hänger Sa Coma ihop med den lilla före detta fiskebyn S'illot, som redan i början av 1930-talet förvandlades till en semesterort. Även om de två byarna hänger ihop, kan man känna av, att du har uppstått under olika tider.

Stränder

Den 800 meter långa stranden vid Sa Como är med sin mjuka, ljusa sand och lågvatten perfekt till barnfamiljer. Nere vid stranden ligger en bred, bilfri promenad, där det finns restauranger där du kan stilla hungern under dagens lopp. Här, nära stranden, hittar du också faciliteter som duschar och toaletter. Det är möjligt att hyra liggstolar och parasoll.

Du kommer nog att upplea, att det kan vara rätt svårt att lösdriva sig från den härliga stranden, och utsikten över det turkosblå havet. Men reser du till Sa Coma på en badsemester, bör du också unna dig att också uppleva några av alla andra vackra stränder längs östkusten.

Restauranger och shopping

Sa Coma är inte någon stor stad, så urvalet av restauranger är inte oändligt. Men inte desto mindre, är det aldrig svårt att hitta en bra plats att äta på - oavsett om du vill ha en pizza, tapas eller klassiska rätter från medelhavsköket. Läget taget i betraktande, är det inte överraskande att det finns goda möjligheter att få smaka på nyfångad fisk och skaldjur. Här du primärt aptit på något från de mallorcanska köket, kan vi också rekommendera att åka en tur till S'illlot för att priva restaurangerna där. Det finns naturligtvis också många hotell, som har egna restauranger.

Vill du ha ännu fler valmöjligheter, är det inte långt till de större granstäderna där du hittar ännu fler restauranger. Har de kulinariska upplevelserna högsta prio, kan vi t.ex. rekommendera att köra en tur söderut till fiskeorten Porto Cristo, som är känd för sin gastronomi.

Även om du hittar alla förnödenheter i Sa Coma, kan vi rekommendera att åka en tur till Cala Millor eller Manacor för variationens skull, eller om du är på shopping-humör. Här hittar du också större supermarknader. Unyttja därutöver det faktum att det runt om på Mallorca är fullt av lokala marknader där du kan köpa allt från färsk fist och frukt till lokala delikatesser och konsthantverk. På söndagar hålls t.ex. en populär marknad i Pollensa runt en timmes bilfärd från Sa Coma. Samma dag är där dock också en mindre marknad närmare Porto Cristo.

Nattlivet i Sa Coma är med undantag för några få barer och hotellunderhållning ganska glest. Staden vänder sig mer till familjer och par, som ösnkar sig en semester i lugna omgivningar. Önskar du en kväll med sång och dans, är grannstäder som Cala Millor med ett mer livligt nattliv endast en kort taxifärd bort.

Transport

Det är cirka 65 kilometer från Palma de Mallorcas flygplats till Sa Coma, vilket med busstransfer tar cirka 1,5-2 timmar. Tar du en taxi eller hyr en bil på flygplatsen, kan du ofta avverka turen på en timme. Då du följer motorvägen Ma-15 större delen av vägen är det ganska enkelt att köra själv. Det är dock inte bara för att komma snabbt frå flygplatsen till Sa Coma som vi rekommenderar dig att hyra en bil på semestern. Med en hyrbil har du nämligen långt större frihet att utforska omgivningarna, oavsett omd et gäller kustens alla frestande stränder eller sevärdheterna i inlandet.

Det finns dock också offentlig transport på östkusten - primärt i form av bussar. På sommaren avgår flera dagliga bussar, som kör till Palma från Sa Coma. Likaså kan du komma till grannstäderna med buss, men förvänta dig inte att tidtabellerna hålls. Det kör också ett litet turisttåg från Sa Coma till Cala Milllor.

Populärt på Mallorca

Fontsanta Hotel Thermal Spa & Wellness
Spanien, Mallorca, Campos
  • Närmaste flygplats: 42 km
  • Avstånd till havet: ca. 3 km
  • Pool
Hotel Can Simoneta
Spanien, Mallorca, Llucmajor
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool
Hotel Albellons Parc Natural
Spanien, Mallorca, Inca
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Avstånd till havet: ca. 20 km
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter