Resor till Santa Ponsa

Denna populära badort på Mallorcas västra kust, som en gång i tiden var en gammal fiskeort, har allt du kan tänkas behöva för en härlig badsemester, oavsett om du reser som familj, par eller med dina vänner.

Med vackra sandstränder, kullerstensgator, vitkalkade hus och alla bra restauranger, utgör Santa Posa den perfekta basen för att utforska andra populära attraktioner på Mallorca, såsom Marineland och Western Park.

Därutöver finns golfbanor i världsklass i området, och en rad faciliteter för dig som vill rida.

Upplev Mallorca med Hideaways. Vi är specialister på resor till Santa Ponta och andra resmål på ön, där du bor på handplockade hotell på din semester. Förutom hotell, erbjuder vi också ett urval semesterlägenheter, villor och andra semesterbostäder på Mallorca.

Stränder

Stranden i Santa Ponsa har tilldelats Europas prestigefulla Blå Flagg, och räknas som en av de bästa stränerna på Mallorca. Du hittar gott om aktivitetesmöjligheter på stranden, t.ex. vattneskidor, båtturer och dykning.

Hur tar jag mig runt?

Med buss: Det avgår regelmässigt en buss som förbinder olika delar av staden var 30:e minut . Du kan också ta bussen till närliggande städer och semesterområden, såsom öns huvudstad, Palma de Mallorca, som endast ligger 20 minuter bort.

Med taxi: Det finns alltid taxi att få tag på i stadens centrum. Det är en bra idé att avtala priset innan ni åker iväg. Du kan också boka en taxi i förhand om du t.ex. ska åka till flygplatsen.

På cykel: Santa Ponsa är inte stor, så det är enkelt och lätt att själv köra runt i stan på två hjul. Det finns en rad butiker där du kan hyra en cykel för en dag eller två.

Mat och dryck

Mallorcas kök är i huvudsak baserat på fisk och skaldjur, fläskkött och grönsaker. Många av fiskrätterna är lagade på nyfångad fisk, som fångats precis utanför kusten.

Arròs brut är en lokal favorit, som kombinerar ris med grönsaker och kött, ungefär som en paella. Frit mallorqui, som är gjord på kött och grönsaker, är en annan läcker lokal specialitet.

Du hittar massor av goda restauranger i Santa Ponsa. Menyerna innehålle ofta en rad lokala rätter, men det finns också gott om internationella rätter på menyn på de flesta restauranger.

Händelser

Vårfestival: Om du är på semester i Santa Ponsa i april, bör du besöka den närliggande pittoreska staden Andratx, och utforska den årliga vårfestivalen. Det är en populär lantbruksfestival med konsthantverk, bodar, tävlingar, levande musik, god mat och massor av aktiviteter för barnen.

Fyrverkerifestival: Palma är årligen värd för en fyrverkerifestival, Nit de Foc. Palma ligger endastd 20 minuter från Santa Ponsa, och festivalen är full av spännande fyrverkerier, bål och gatufester i hela stan.

Läs mer om Santa Ponsa

Destinationer i Mallorca

Hitta din resa till Mallorca här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera