Resor till Cala Galdana

Cala Galdana är ett av de vackraste områdena på Menorca, och den närliggande Algendar klyftan ger staden en unik karaktär. På grund av sin måleriska strand, sina fantastiska kalkstensklippor och sin charmiga atmosfär kallar både lokalbefolkningen och turisterna stället för ”Drottningen av Calas”. Staden har en vacker hästskoformad strand som sluttar lätt ner mot det lugna och som regel varma medelhavsvattnet och staden är byggd på bergssluttningen innanför stranden. 

Även om det är stadens fantastiska strand och bukterna längs kusten som är ortens största attraktion så saknas det inte aktivitetsmöjligheter i Cala Galdana. Det finns till exempel massor av vattensportsfaciliteter längs kusten, däribland snorkling. Det kan även rekommenderas att göra en båttur längs kusten och uppleva Menorcas vackra kustlinje från havssidan. 

På kvällen finns det olika underhållningserbjudanden i stan för alla smaker. För de som tycker om att festa natten lång finns det flera barer i stan som är öppna till långt efter att solen gått ner. Det finns även levande underhållning på de lite större hotellen. Om du söker en mer avkopplande och romantisk atmosfär kan det rekommenderas att besöka tapasbarerna längs stranden där du även kan njuta av solnedgången med en drink i handen.

Det finns även massor av underhållning för barn vilket gör detta till ett fantastiskt resmål för familjer. Förutom lekplatser och sportfaciliteter kan staden erbjuda Club Escola Menorquina, som är en av de bästa hästshowerna på Menorca.

Menorca tillhör tillsammans med öarna Formentera, Cabrera, Conillera, Ibiza och Mallorca ögruppen Balearerna, och liksom på alla andra resmål erbjuder vi på Menorca valfri reslängd och avresedag. Du kan boka en resa som ett samlat paket om du vill ha full trygghet, även ekonomiskt, med resegaranti. En paketresa består av flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transport tur/retur mellan flygplatsen och ert hotell. Om du själv vill arrangera din resa till Cala Galdana kan du naturligtvis välja att enbart boka ditt hotell genom Hideaways.  

Läs mer om Cala Galdana

Destinationer i Menorca

Hitta din resa till Menorca här

Information och fakta

Jag har här sammanställt en liten guide med information och fakta för dig som ska resa till Menorca på semester. Om du vill ha ytterligare inspiration så rekommenderar jag dig att besöka vår blogg, där hittar du artiklar och inlägg baserade på våra egna erfarenheter från resor till Cala Galdana och andra resmål på ön. Vi skriver bland annat om ämnen som öns sevärdheter, vädret när du reser, om kulturlivet, den lokala maten och drycken, öns historia och mycket mera.

Upplevelser och utflykter

Från maj till september håller Son Martorellet Estate, som ligger nära huvudvägen mellan Cala Galdana och Ferreries, en fantastisk hästuppvisning två gånger i veckan som du absolut inte får missa om du är hästintresserad.

Om du är intresserad av att utforska några av Menorcas historiska och kulturella sevärdheter under din semester i Cala Galdana, så gör en dagsutflykt till huvudstaden Mahón omkring 30-35 minuters körning från Cala Galdana. Här kan du bland annat besöka Museo de Menorca för att lära dig lite om öns historia eller så kan du utforska stadens fantastiska marknader så som fiskmarknaden (Mercat del Peix) på Plaça Espanya, som pågår från tisdag till lördag, eller marknaden för konsthantverk och mat Mercat Artesa de Mahón, på Plaça de s'Esplanada, som pågår på onsdagar mellan juni och augusti.

Ett annat ställe som absolut också är värt att besöka är Faro de Favaritx, som är ett imponerande fyrtorn med en betagande utsikt över kusten. Du kan även överväga att följa med på Catamaran Sunset Trip, som är en kryssning som avgår från Fornells hamn och ger dig en fantastisk vy av den bländande Menorcakusten.

Cala Galdanas stränder

När det gäller bukter och vita sandstränder kommer du verkligen bli bortskämd om du väljer att tillbringa din semester i Cala Galdana. Utöver stadens egna stränder så finns det många andra vidunderliga stränder inom räckhåll, så som de skyddade bukterna i Cala Macarella i väster och Cala Mitjana samt Cala Trebaluger i öster. En del stränder kan vara ganska fyllda runt lunchtid, så om du åker hit i hyrbil så är det en god idé att komma tidigt för att vara säker på att få en parkeringsplats och en bra liggplats i sanden.

Cala Galdanas strand har massor av strand-faciliteter, såsom liggstolar och parasoller, och det finns även en rad barer och restauranger i närheten. Du har även möjlighet att prova på en del vattensportaktiviteter med allt från fridfulla vattencyklar till snabba motorbåtar. För de som söker lugn och ro finns det några lite med avskilda bukter om du beger dig längre upp längs kusten.

Båtturer längs kusten

Det erbjuds en mängd olika båtturer som kan ta dig upp och ner längs kusten och som ger dig möjlighet att utforska några av de mer traditionella städerna längs Menorcas vackra kustlinje. 

Parc Natural S'Albufera d'es Gra

Besök Parc Natural S'Albufera d'es Gra nær Mahón, som är en av Menorcas största våtmarker och som vimlar av spännande fågelliv. Eller besök Cova des Coloms grottor cirka 25 minuter från Cala Galdana, här kan du bland annat utforska en naturligt bildad och 100 meter djup grotta.

Club Escola Menorquina

Hästar spelar en stor roll på Menorca, och öns Menorquín-hästar är välkända bland hästkännare. Club Escola Menorquinas hästuppvisning är en av de bästa på ön - så den är absolut värd att uppleva!

Snorkling vid Cala Mitjana

Söker du lite omväxling från huvudstranden vid Cala Galdana? Då kommer en båttur längs de natursköna klipporna föra dig till Cala Mitjana. Detta är ett avskilt område som inte ligger lika lättillgängligt som de andra stränderna, vilket medför att här är lugnare och fridfullare än på Cala Galdanas huvudstrand, även om det även här kan vara en hel del människor under högsäsongen. Här är det fina förutsättningar för snorkling och därmed den perfekta inramningen för en rolig dag med hela familjen.

Städer i närheten

Ferreries

Ferreries är en fridfull och traditionell stad som ligger enbart 10 minuters körning från Cala Galdana. Den sörsta attraktionen här är slottet Santa Agueda som byggdes för omkring 800 år sedan. Du kan nå slottet längs några gamla stigar som bitvis utgörs av en gammal romersk väg. Det är en ganska rejäl promenad men när du väl kommer fram så är utsikten spektakulär. Det finns även en lantbruksmarknad i närheten, där kan du köpa en lång rad färska, läckra, lokalt producerade matvaror samt handtillverkade skor och smycken.

Ciutadella

Ciutadella har lite av allt, beroende på vilket humör du är på. Staden har ett charmigt gammalt kvarter som är mysigt att gå runt i, en vacker hamn med en del bra restauranger och barer samt en del fina sandstränder i närheten. Staden var en gång i tiden Menorcas huvudstad och är fortfarande full av storslagna hus och en rik och fascinerade historia. Det kan helt klart rekommenderas att gå en tur i den gamla stadsdelen och titta på stadens vackra arkitektur som består av en blandning av medeltida, gotiska och moriska stilarter. 

Serpentona

Serpentona är - liksom Cala Galdanas - den perfekta basen för en strandsemester. Det finns även ett litet inköpscenter i närheten som bland annat säljer lädervaror av hög kvalitet om du skulle vilja ha något som är handgjort och lokalt producerat som en souvenir från din resa.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter