Semesterboenden i Spanien

Hos Hideaways hittar du handplockade semesterboenden i flera av de populära resmålen i Spanien som till exempel Mallorca, i Andalusien och på Cran Canaria. Ett semesterboende hos Hideaways ska leva upp till ett flertal krav för att komma med i programmet men det viktigaste är att vi själva vill semestra här och att semesterboendets priser och kvalitet följs åt. Alla semesterboenden i Spanien (och på alla andra resmål) har vi själva besökt. Du hittar därför på hemsidan en mycket omfattande och personlig beskrivning av alla semesterboenden.

Njut av gästfriheten

Oavsett var du hittar ditt semesterboende i Spanien kommer du att märka att det lokala folklivet pågår på gator och torg. Och om du bara engagerar dig en smula märker du snabbt den inhemska öppen- och gästfriheten. Går du förbi en plats där det hålls en informell fest är det inte helt omöjligt att du blir inbjuden och bjuden på både mat, dryck, dans och musik. 

Hur vill du bo på din semester

Det finns många olika typer av semesterboenden i Spanien och för att välja ska du tänka efter vilken typ av semester som passar dig och familjen. Hos Hideaways hittar du bara semesterboenden i form av små hotell eller semesterlägenheter. 

Hotell

Det är lätt att hyra in sig på ett hotell med halv- eller helpension, denna form av semesterboende är perfekt om du utgår från några bestämda och konkreta upplevelser och inte spiller tid på att planera de praktiska sakerna själv. Om du bokar i god tid kan ni ofta få rum som ligger intill varandra så att familjen kan hålla ihop.

Semesterlägenhet

Om ni vill njuta av färska och prisvärda matvaror från de lokala marknaderna är det en fördel att ha en lägenhet med ett bra kök. Ni kan antingen hyra privat eller genom ett uthyrningsföretag. Vissa semesterlägenheter ligger egentligen i komplex som uteslutande består av semesterboenden och som har bra faciliteter. Andra är egentligen lägenhetshotell med tillgång till frukost och restaurang om man så önskar. 

Semesterboende i stan eller på landet

Det finns möjlighet att hyra hus av alla storlekar antingen i städer eller på landet. Ett semesterhus i en stad är oftast belägen i ett låst, inhägnat område som du bara har tillgång till via en låst port. De rikaste områdena är oftast bevakade av en dörrvakt. Det skapar trygghet. 

På landet hyr man ofta ett friliggande hus. Det kan vara ett gammalt hus som fräschats upp med nya faciliteter och pool. Eller så kan det vara ett nybyggt hus med utsikt över bergen, dalar, slätter eller hav - beroende på var i Spanien man hittar sitt semesterboende.

Campingstugor eller mobilhomes

På många campingplatser finns möjlighet att hyra semesterboende i forma av ett mobilhome eller en liten stuga. Denna form är idealiskt för den prismedvetna familjen som gärna vill njuta av campinglivet utan att vara helt hänvisad till att själv dra en campingvagn hela vägen ner genom Europa. 

Handplockade semesterboenden hos Hideaways

På denna sida har vi skrivit om handplockade semesterboenden i Spanien och om resmål i Spanien, men du hittar också ett stort och spännande urval av semesterboenden i andra länder t.ex. Italien, Grekland på Malta och i Portugal. Oavsett var du väljer att resa med Hideaways kan du vara säker på att vi själv gärna semesterar där - det är den bästa "garantistämpel" vi kan ge våra semesterboenden!

Se alla semesterboenden hos Hideaways

>> Läs mer om semesterbostäder

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter