Det finns en mycket noggrant utformad filosofi bakom Baobab Suites: Här ska du som gäst inte förvänta dig en helt vanlig semester på ett helt vanligt hotell. Här ska finnas plats till roliga stunder, mys och avslappning utan begränsningar. Här är de yngsta resenärerna precis lika vikriga som deras föräldrar, och därför har man noga sett till detaljerna i både barn- och vuxenhöjd. Hela upplevelsen startar utanför receptionen, där en av "de vildaste" miljöerna jag har sett till dags datum, breder ut sig med palmer, loungemöbler, och en "matta" av sand som får dig i riktig sommarstämning. 

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Och på tal om sommarstämning... så ankommer jag på en dag, då solen har plockat fram sina finaste solstrålar, och därmed visar Baobab Suites sig från sin vackraste sida. En D-vitamin-hungrig tjej från Skandinavien, som jag, skulle ge sin högra arm för att först bli visad runt bland utomhusfaciliteterna, men, men, men... Här är så spännande inanför "i skuggan" att jag får vänta med frestelserna utomhus. Vem skulle kunnat ana det? Men det ska du bara ta som ett postivit tecken, för det betyder att det finns mycket att titta på inom husets fyra väggar - och oj, vad många detaljer det finns att gå loss i. Vi har att göra med ett ovanligt och väl genomfört hotell, som är svårt att jämföra med något annat - och det är helt och hållet Frédérics förtjänst. Honom kommer vi tillbaka till...

Var ska vi börja?

Nå, inomhus, såklart! Efter att ha passerat utomhuslobbyn med palmer, futuristiska möbler och "sand-mellan-tårna-känsla" så står jag nu i receptionen, var de tre bredaste leendena jag sett hälsar mig välkommen till Baobab Suites. Utan att exakt veta, vem jag ska möta, så får jag berättat för mig att jag har ett möte med Frédéric, och han rings efter på telefonen. 

Jag använder väntetiden på att titta runt på "de bonade golven", och ner längs korridoren finns här vacker alternativ konst, och överallt dyker den ena faciliteten upp efter den andra. Så jag besöker både frisören och skönhetssalongen innan jag går tillbaka till disken i receptionen, där Frédéric börjar närma sig. 

Frédéric tar andan ur mig – bokstavligen talat

Så träffar jag äntligen honom, Frédéric. Han är en ytterst populär herre, och han behandlar alla på bästa vis - därför vet jag att du också kommer att få den bästa upplevelsen. För han är Herr Kundservice själv. I ett snabbt tempo startar vi rundvisningen, och han anar gott, att jag har kortare ben än honom, och med hans charmiga franska accent, erbjuder hans sig att bära min 10 kg tunga portfölj. Jag avböjer, men han insisterar - och så blir det som han vill. Så åtskilliga kilo lättare, kan jag njuta av en rundvisning, som jag sent kommer att glömma. 

För han "tar mig med storm" med sin hövlighet, och sätt att visa sitt andra hem för mig. Han är så passionerad och stolt, att jag nästan inte hinner med att skriva anteckningar och ta bilder - det är ett sant nöje. Därför upplyste jag Frédéric, efter mötet med honom, att han skulle få sitt alldeles egna avsnitt i beskrivningen av Baobab Suites, för det har han förtjänat om något! Och se fram emot att möta en man, som vet vad ett leende kan göra för skillnad!

Därför åker jag gärna tillbaka till Baobab Suites

Hur många anlednignar vill du ha? Oavsett om du kommer för att njuta av familjelivet eller tvåsamheten, så finns det några saker, som jag är säker på kommer fresta dig. Barnfamiljerna kommer gärna på skolornas lov (inkl. perioder då sydeuropeer själv håller semester), men vill du gärna vara mer på tu man hand, så är mellan- och lågsäsongerna de som jag vill rekommendera dig - här finns plats till alla året runt, så detta är bara för att ge dig en känsla av vilka gäster som kommer i vilka perioder - men det är självklart bara en tumregel. 

 • Läget på en höjd...
  ...ger hotellet en fantastisk utsik över såväl Atlanten som kuststäderna
 • Här är "roligt och trevligt" - på det lugna sättet - inget animationsteam...
  ...men däremot charmiga faciliteter där man har tänkt på detaljerna.
 • Här finns två nivåer med pooler (uppvärmda och 1,5 m djupa)...
  ...där den ena är tillägnad en mer vuxen publik. 
 • Swimmingpoolerna är uppvärmda till ca 25-26 grader
 • En fantastisk inomhus kids club, med allt från målning till lekstuga...
  ...där de yngsta resenärerna kommer känna sig som att de var i Paradiset.
 • Du bor relativt nära havet och kustens städer med restauranger
 • Lägenheterna är inredda med alla tänkbara, moderna faciliteter.
 • De är rymliga, och långt från de flesta har dessutom hel- eller delvis havutsikt.
 • Bra wifi (det är inte en självklarhet att förbindelsen är bra i de sydeuropeiska länderna)
 • Du har sportfaciliteter precis i närheten på Active Sports Club (mot en extra kostnad)...
  ...här finns allt från pilates-klasser, personlig träning och paddelbanor.

Fokus på barn och barnsliga själar

Just barn är mycket välkomna. På Baobab Suites finns det inget som heter "adults only", eller några förbjudet-för-barn-skyltar. Tvärtemot är det inrett en stor, ljus och luftig barnklubb med allt vad de små liven kan önska sig av soännande och lärorika leksaker. Inte nog med det, så finns det också en "lektant" till de lite äldre barnen (är de under 4 år, så får de inte vara här utan sina föräldrar). Ett perfekt ställe att spendera en timme eller två i den ljumna middagssolen innan poolen eller stranden eventuellt kallar.

Activate Sports Club

Om du inte kan undvara träning på din semester så är Baobab Suites ett riktigt bra val. Här finns gott om möjligheter till att höja pulsen och att hålla sig i form - även på semestern. Acitivate Sports Club är utomhus så du kan styrketräna och träna cardio under bar himmel. Därutöver finns här olika träningsgrupper som Yoga, stretching, spinning, aquafit, fitball TRX m.m. Du kan även välja att bränna kalorier från den goda semestermaten med Beachvolley eller squash. Se fortlöpande uppdaterad information på hotellets hemsida om alla de möjligheter och erbjudanden som finns. Du kan köpa ett fitness paket under din vistelse eller boka ett program hos en personlig tränare på din semester. Många av aktiviteterna är inkluderade i priset på din vistelse på Baobab suites, andra är mot betalning på stället. I sportklubben hittar du även "Fuel Resto Bar" där du kan tanka upp med nyttig mat och dryck före och efter träningen, därefter kan du ta en välförtjänt lur i en av hängmattorna efter träningspasset. Den perfekta kombinationen av semester och träning om du frågar mig. Activate Sports Club

 

Du kommer inte gå varken hungrig eller törstig

På Baobab Suites har man naturligtvis sett till att du varken kommer att gå hungrig eller törstig! Varken morgon, middag eller kväll. Jag är tämligen säker på, att "Pool Bar & Brasserie" (i dagligt tal endast kallad BB), kommer att vara en plats du spenderar mycket tid vid Den ligger, som namnet indikerar, vid sidan av den stora poolen, och härigrån kan du, utöver att få god mat och dryck, också njuta av den fantastiska utsikten över stranden och havet. BB är öppen hela dagen, och vid middagstid lockar kökschefen, Pau Bermejo, med spännande rätter på menyn. 

Bite, heter caféet, som bjuder på alla möjliga läckerheter - ett sant mekka när det handlar om färskt bröd, eleganta kakor och allt som finns i form av kaffe, te och färsk juice. Det är också här, du kan hämta färdiglagande rätter, en färsk sallad, lite god choklad, diverse snack, och drycker inklusive gott vin, som kan njutas i hemtrevliga omgivningar i din privata svit. Begreppet "fast food" får en helt ny betydelse när du har provat vad Bite bjuder på. Du kan även få din frukost levererad till dörren, du ska bara fylla i beställningssedeln som finns i din suite och lämna den i receptionen dagen före så kan du drömma sött om att vakna upp till frukost på din terrass. Semesterlyx när den är som bäst: )

På gastro-baren, Xispa, kombineras gastronomi och ett imponerande urval av de bästa dryckerna, och på Sucás Restaurante får du "fine dining" under uppsyn av ucas Maes, som räknas som en av Teneriffas bästa kökschefer. Kommer inte detta urval komma tillfredsställa de flesta, så vet jag inte vad som kan...

Bra att veta om Baobab Suites

Baobab Suites är i en klass för sig själv - fokus på de små detaljerna och en personal som möter dig med ett leende vart du än befinner dig. Det älskar jag! Även om hotellet tillhör en storlek hos Hideaways som kallas "Casa Grande", med sina 125 lägenheter, så har det ändå smygit sig in i "vår familj", så det är ett hotell med karisma och personlighet - du behöver aldrig tvivla på att teamet bakom hotellet vill dig och din familj det alldra bästa. 

Även om Baobab Suites ligger ut mot en väg, så kommer du inte störas av trafiken, i mina anteckningar har jag skrivit "man hör inte ens trafiken" - nästan tvärtemot står det antecknat att här finns ett lugn som jag inte hade förväntat mig. Och du har dessutom lätt tillgång till såväl kust- och stadsliv vid osta Adeje, som anses vara ett av Teneriffas mer exklusiva områden. Men du har också Playa de las Americas och Los Cristianos inom kort köravstånd - ta en taxi om du inte har egen hyrbil till ditt förfogande (receptionen hjälper dig att beställa taxin, så att du slipper stå och vänta) eller använd dig av hotellets shuttleservice för att ta dig till stranden.

 

Läs mer om Baobab Suites

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,0 Våra gästers
omdöme
1104 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta kuststad, Costa Adeje, ca. 3 km
 • Närmsta stad, Playa de las Americas – ca. 6 km
 • Närmsta strand – ca. 900 m
 • Teneriffas landmärke, vulkanen Teide – ca. 45 km
 • Santa Cruz (Teneriffas huvudstad) – ca. 81 km
 • La Laguna (historisk stad och utnämnt till kulturarv) – ca. 82 km
 • La Orotava (gammal, traditionell landsort) – ca. 91 km
 • Närmsta golfbana, Golf Costa Adeje – ca. 5 km
 • Flygplats (Teneriffa nord) – ca. 80 km
 • Flygplats (Teneriffa syd) – ca. 20 km

Rumstyper

Sweet Dreams eller "Suite Dreams" - kärt barn har många namn
Det är sant! Frédéric ser direkt, hur imponerande jag går runt i den första lägenheten han visar mig. Och då har han startat med att visa mig en av de mindre! Medan jag går runt säger jag inte så mycket, för ögonen har fullt upp med att kika på alla detaljer - även om det är något av det mest minimalistiska jag har sett, så finns det så många saker att låta blicken falla på.

Här finns totalt 125 sviter (eller lägenheter) i olika kategorier och med olika facilitter - och en sak är klar: inte en enda är en annan lik, var har sitt eget uttryck (faktiskt finns här 90 olika typer, och det är nog ett rekort hos Hideaways, att vi har ett hotell som erbjuder så många olika möjligheter). Gemensamt för dem alla, är det läckra materialvalet och den stilfulla inredningen. Lägenheterna har en större, privat terrass, eller utgång till en gemensam terrass. Några med delvis havsutsikt, och några med stadsutsikt, några få med egen jacuzzi eller en liten pool på terrassen (uppgraderade lägenheter).

Några exempel på typer av sviter:
1 sovrum (är er på ca 46 m2 och har plats til max 2-3 personer)
2 sovrum (är på 78 m2 och har plats till max 5 personer)
3 sovrum (är på ca 106 m2 och har plats till max 7 personer)

Faciliteter i lägenheterna (minimum):

 • Kök med alla moderna faciliteter
 • Induktionshäll
 • Kylskåp och frys
 • Diskmaskin
 • Badrum med "vattenfallsdusch"
 • Hårtork och badkappa
 • Vardagsrum med platt-TV
 • Värdebox
 • Tvättmaskin
 • Strykredskap
 • Balkong eller terrass
 • Daglig städning
 • Handdukar och sängkläder ingår
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Baobab Suites:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Havsutsikt / sjöutsikt
 • Barnpool el. avdelning
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar
 • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Roques del Salmor, 5
38679 Costa Adeje

Koordinater

Latitude: 28.0957
Longitude: -16.7405

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Gran Canaria
 • Närmaste flygplats: 31 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Teneriffa
 • Närmaste flygplats: 25 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Teneriffa
 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi