Bilhyra på Teneriffa

På en resa till Teneriffa ger en hyrbil dig friheten att kombinera upplevelserika utflykter med avkoppling. Med en hyrbil kan du i ditt eget tempo fördjupa dig i öns många unika natur- och kultursevärdheter. När du bokar din resa till Teneriffa med Hideaways, kan du i sökmotorns andra steg lätt välja den hyrbil som bäst motsvarar dina behov. Alla biluthyrningspriser i sökmotorns översikt inkluderar fri körsträcka och samtliga obligatoriska försäkringar om inte annat framgår av hyresvillkoren. Här nedan hittar du goda råd och tips till en semester med hyrbil på Teneriffa.

Flygplatser:

Vill du efter landningen direkt fortsätta till ditt hideaway är det lämpligt att boka hyrbil med avhämtning på flygplatsen. När du bokar din hyrbil i förväg har du störst chans för att få de bästa priserna på just den hyrbil du söker till din semester på Teneriffa.

Teneriffa Nord

Teneriffa har två internationella flygplatser. Teneriffa Nord, tidigare kallad Los Rodeos Flygplats, har flygplatskoden TFN. Flygplatsen ligger 10 kilometer från öns huvudstad Santa Cruz de Tenerife. Mätt i antal passagerare är flygplatsens största destination Madrid.

Teneriffa Syd

Det är flygplatsen Teneriffa Syd (TFS) som mottar de flesta semesterresenärerna vilket också gör flygplatsen till den mest hektiska på ön. Denna flygplatsen som ligger 60 kilometer från huvudstaden är öppen dygnet runt och har över 100 avgångar. De flesta som reser till Teneriffa väljer att boka bilhyra med avhämtning på flygplatsen, men Auto Europe har även uthyrningskontor i många av öns städer, vilka naturligtvis även kan väljas i sökmotorn.

Biluthyrningsfirmor

Oavsett om du föredrar att boka bilhyra med avhämtning direkt på flygplatsen eller på något av de andra uthyrningskontoren på Teneriffa så hittar du i sökmotorn här på Hideaways hyrbilar från en lång rad internationella och lokala biluthyrningsföretag. Vi vill gärna erbjuda dig den billigaste bilhyran på Teneriffa. Vi har därför valt att samarbeta med Auto Europe som är en välremomerad biluthyrare som erbjuder bra service och inte minst låga priser. Vi har i samarbete med Auto Europe, som har stor kunskap om den lokala biluthyrningsmarknaden, valt bort en del uthyrningsfirmor. Dessa firmor erbjuder visserligen låga priser men har rykte om sig att ge en otillfredställande service. Du kan läsa mer om AutoEurope här

Priser

De priser på bilhyra på Teneriffa som du ser i sökmotorn här hos Hideaways, inkluderar alla obligatoriska försäkringar och fri körsträcka om inget annat anges i hyresavtalets villkor. Detta gör att du lugnt kan ge dig ut på upptäcktsfärd i din hyrbil på Teneriffa utan att behöva tänka på kilometerantalet. Vid bokning av din hyrbil kan du välja mellan hyrbilar i olika prisklasser och välja till eventuella försäkringar eller extrautrustning.

Typer av hyrbilar

Som utgångspunkt är hyrbilarna du hittar i översikten indelade i olika kategorier. På Teneriffa kommer du normalt hitta bilmärken som Peugeot, Volkswagen, Toyota och Opel i urvalet hos Auto Europe. Auto Europe erbjuder ett brett urval av biltyper på Teneriffa allt från de riktigt små bilarna med plats för bara två personer och upp till stora mini-bussar med plats för 9 personer. Om du vill hitta den billigast möjliga bilen till din semester på Teneriffa så är det i första hand i Mini- och Economy-kategorierna du bör söka. Dessa kategorier har ett stort urval av prisvänliga bilar så som Volkswagen Up och Renault Twingo. Är du på familjesemester eller om du reser med en större grupp vänner är det lämpligt att du väljer en av de större hyrbilarna. När du bokar din resa hos Hideaways, kan du till exempel välja att hyra en VW Transporter som är en minivan med plats för nio personer.

Upplev Teneriffa med bil

Vill du inte tillbringa hela semestern på samma ställe? Då är hyrbil din möjlighet till att lätt ta dig runt på hela ön. Det ger naturligtvis även en möjlighet att uppleva delar av Teneriffa som de flesta turister aldrig ser. Här nedan får du några tips på några få av de många utflyktsmöjligheter som finns med bil på Teneriffa.

Spaniens största nationalpark

Kör du in mitt på ön så kan du besöka Teide nationalpark, Parque Nacional de las Cañadas del Teide, som har fått sitt namn från den fortfarande aktiva vulkanen, Mount Teide. Höjdpunkten i Spaniens största nationalpark är den enorma vulkankratern. Du kan nå toppen med en linbana som erbjuder en fantastisk utsikt mot de andra delarna av ögruppen och resten av Teneriffa. Detta imponerande naturfenomen som vulkanen utgör bör stå högt på din lista över utflyktsmål under din semester.

Los Gigantes

På Teneriffas västkust tornar stora klippformationer upp sig till 600 meters höjd över havet. Denna imponerande syn kan du eventuellt njuta av från den närliggande kuststaden Los Gigantes, som har fått sitt namn efter klipporna. Här finns även ett stort och bra urval av restauranger och barer med en fantastisk utsikt. Trots att Los Gigantes har blivit en populär semesterort har den bevarat en stor del av sin charm. Med din hyrbil kan du dessutom lätt och behändigt fortsätta till andra sevärdheter eller köra till någon av de närliggande stränderna. Detta var bara några få förslag till upplevelser med hyrbil på Teneriffa. Du kan hitta mer inspiration till din bilsemester på bloggen här hos Hideaways.

Mer information om bilhyra hos Hideaways.

Ovanstående information om bilhyra på Teneriffa är enbart skriven som en vägledning varför vi reserverar oss för fel och ändringar eftersom villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen som framgår av hyresvillkoren. Har du frågor angående bilhyra på Teneriffa får du gärna kontakta oss eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

Information om hyra av bil

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter